Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - poolisorbo

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: När gräva för pool?
« skrivet: juni 23, 2018, 12:46:33:33  »
Vi grävde maj 2017 sedan stod poolgropen tom ända till maj 2018. Visst hade det rasat en del (vi har bara sand) men inte så farligt mycket...

2
Markpooler. / SV: rubinpool.. erfarenhet-omdömme nån??
« skrivet: juni 17, 2018, 20:55:12:12  »
Rubinpool svarar inte direkt på frågor man mejlar eller skriver på Facebook. Deras monteringsanvisning är urusel och kommunikationen dålig när man väl får tag i någon där. Okej, jag kanske har en del dumma/självklara frågor, men tycker ändå att servicenivån borde vara lite högre även om de är "billiga". Poolen ska ju trots allt hålla minst 15-20 år - förhoppningsvis..!

3
Markpooler. / Har du byggt en oval pool från Rubinpool?
« skrivet: juni 08, 2018, 07:39:58:58  »
Håller på att bygga en 3x6x1,5 oval pool från Rubinpool. Har ställt lite frågor till leverantören, men får inte direkt några svar. Så jag testar här istället.

1. Hur/var ska bräddavlopp mm monteras? (Läst monteringsanvisningen så vet det som står där)
2. PVC-slang till pumpen i poolförrådet ska den grävas ned? (Ca 4-5 meter från pool till pumphuset) Eller kan den ligga ovan mark under trall? Töms den på vintern så det inte fryser? (Novis verkligen)   
3. Fler frågor kommer... 

4
Markpooler. / Hur mycket diff i lod (vattenlinjen) är acceptabelt?
« skrivet: maj 10, 2018, 16:22:22:22  »
Har paddat och jämnat ut. Enligt rätskiva är marken helt plan. Kommer säkert ändå bli lite diff. Men hur mycket är acceptabelt? Underlag är bergskross och stenmjöl paddat.

5
Markpooler. / SV: Vad det kostar! Detta med pool. Leverantörernas skyldighet?
« skrivet: juni 11, 2017, 20:41:53:53  »
Har såklart inte läst allt, för någon antydde att tråden spårade ur. Haha. Men det bjuder jag på! Bygget fortskrider dock lite långsamt pga vi bygger vid sommarstället. Men nu återstår problemet att gjuta stödmurar. Vilket vi kommer göra själva. Önskar bara monteringsanvisningen sa annat än: "anlita fackman". Haha. Jag önskar er alla en fin badsommar.

6
Markpooler. / SV: Vad det kostar! Detta med pool. Leverantörernas skyldighet?
« skrivet: juni 07, 2017, 12:29:00:00  »
Shit vilken respons. Har dock inte hunnit läsa alla svar ännu. Jag var något stressad när jag skrev inlägget. För att förtydliga: klart jag har skyldigheter, med poolleverantörernas skyldigheter menade jag mer att de borde kunna göra någon form av uppskattning på kringkostnaderna. Även fast jag googlar hittar jag inte svaren. Bara detta med att eftergjuta med torrbetong - ingen verkar veta - inte ens leverantören, för jag får inga svar. Vad jag ska använda mig av för sort, hur jag kan uppskatta mängden, ska jag blanda med sand och bara vattna med vattenslang, eller ska jag använda mig av färdigblandad betong, etc. Det är lite fattig bruksanvisning... 

Klart vi har en budget och den lär spricka snart, har räknat med mer än det dubbla exkl själva trädäcket. Det tillkommer.

Ska läsa era svar nu. Och jag är faktiskt född i början på sjuttiotalet! Och kvinna - om det nu spelar någon roll?

7
Markpooler. / Vad det kostar! Detta med pool. Leverantörernas skyldighet?
« skrivet: juni 01, 2017, 22:20:19:19  »
Det ser så "billigt" och "enkelt" ut med pool. När man klickar på poolleverantörernas hemsidor. Men INGEN talar om hur mycket man "bör beräkna" när det gäller markförberedelse och sedan återfylla med betong. Jag fattar att det kan diffa på olika projekt, men någon form av fingervisning borde man få tycker jag. En pool som kostar 39' kostar i slutändan mer än det dubbla, om det ens räcker?

Sitter här med en pool som levereras i morgon och jag svettas över utgifterna som komma skall. Jag är nybörjare, ingen har informerat mig och Gudarna ska veta att jag har googlat mig fördärvad. Vi är händiga och gör det mesta själva förutom gräva gropen typ.

Några 300 000 kronor för min linerpool 3x6x1,5 har inte jag!


8
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Totalt djup på poolgropen?
« skrivet: juni 01, 2017, 17:00:17:17  »
Har köpt en linerpool från Rubinpool men de kunde inte riktigt svara så jag frågar här mer exakt. (Gjort en liknande fråga i annat ämne, är ny har inte lärt mig hur forumet fungerar ännu)

Poolen är 3x6x1,5 meter. Gropen ska enligt anvisning vara 150+30 cm (bärlager, bergskross, stenmjölk, styrolit) om poolen ska vara helt nedgrävd, men vi tänker bygga trädäck runt om. Låter det vettigt att poolen "sticker upp" ca 25 cm vid marken och att man då bara får ett trappsteg upp till trädäcket och poolen? Någon som har en hum? Ingen verkar veta...

9
Är ny här så kanske det redan finns svar på frågan. Men jag ska gräva ned en oval linerpool 3x6 meter och 1,5 m djup. Marken är helt plan men vi ska bygga ett stort trädäck på ca 70 kvm i anslutning till och runt poolen. Hur mycket ska den då sticka upp? Dvs grävaren vill veta exakt hur djup grop han ska gräva. Kommer lägga bergskross och stenmjöl sedan 50 mm styrolit. Det är bara sand i marken. Någon som har bra svar. Tack. 

10
Markpooler. / Intresserade av att följa poolbygget?
« skrivet: november 20, 2016, 20:31:54:54  »
Hej, vi kommer inom kort att lägga en beställning på pool (förmodligen www.rubinpool.se) Jag har skapat en domän www.poolbygget.se (finns ingen sida där i dagsläget) och undrar om det finns intresse att följa vårt arbete, inlägg både i text och video med möjlighet att kommentera och ge råd osv. Vi är helt gröna på poolbygge nämligen.

Vi kommer bygga vår pool i Sörbo, Söderbärke (Dalarna) med planerad start april 2017. 


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag