CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - nyburjare

Sidor: 1 ... 187 [188]
1871
Vatten och kemi / SV: Sikten ? grumligt ?
« skrivet: juli 07, 2008, 14:57:39:39  »
jag har ca 16000 liter, jag har läst på annan tråd att den pumpen då är i minsta laget , trots att dom anger 20.000

1872
Vatten och kemi / SV: Sikten ? grumligt ?
« skrivet: juli 07, 2008, 11:52:37:37  »
Tråkigt, det har utgått !! så jag antar att en lösning är ett bättre sandfilter ?

1873
Vatten och kemi / SV: Sikten ? grumligt ?
« skrivet: juli 06, 2008, 16:53:24:24  »
Tackar ! jag har mailat dom ! men konstigt att det bara verkar dom som säljer detta !! jag menar många använder ju patronfilter , skulle säkert vara en lättsåld produkt !!

1874
Vatten och kemi / Sikten ? grumligt ?
« skrivet: juli 05, 2008, 16:48:20:20  »
Hur klart skall egentligen vattnet vara i en pool ? försöker minnas hur det är på allmänbadet , men har aldrig testat sikten där med cyklop, vår pool är bara 457 rund, när vattnet var helt nytt var det gnistrande klart fägern på linern var exakt lika klar i botten som uppe, nu är vattnet klart tycker alla som ser det, men jag ser en viss skillnad man ser tex inte så bra med cyklop fån ena "sidan" till andra.

Alla värden är ok, igår höjde jag Ph samt chockklorerar, kan detta ge en viss "grulmighet" bytade även filtret i pumpen och den har snart gått i 24 timmar, ingen större skillnad, är det så att kemikalier , för Ph och klor alltid kommer att ge lite grumligare än vatten direkt från kranen ? eller är det patronfilter som aldrig kan erbjuda vad ett sandfilter gör i reningsgrad ??

1875
Ovanmarkspooler / SV: Isoleringsmatta typ flytande.
« skrivet: juni 23, 2008, 09:41:30:30  »
Menar du solfolie eller "bubbelplast" jag hittade bubbelplast på varuhuset till min runda 457 cm, kosta bara 350 kr men så var det också bara bubbelplast dvs vanligt som förpackningsmaterial, köper du på ett lager får du samma mängd för några 10-or!

Men nu har jag beställt solfolie i 500 micron dvs folie på ena sidan och isolering på andra kostar oftast ca 100 kr m2

1876
Ovanmarkspooler / SV: Intexpool som lutar mer än 1 cm
« skrivet: juni 22, 2008, 16:37:11:11  »
Har fått svar från Intex att jag inte behöver oroa mig, så länge inte något ben sjunker ner i underlaget. Då kan trycket mot ett ben bli för stort. Nu hoppas vi på en varm härlig sommar med bad och lek utan en orolig mamma! <sol> <sol> <sol>

Det blir lite "fel" att säga att poolen lutar genom att mäta vattennivån vid respektive ben, det säger ju sig själv lite när ni får olika nivårer vi ben som står nära varandra , lutar poolen dvs marken då är det åt ett hål , sätter ni poolen direkt på gräs kommer inte varje ben oavsett hur i våg underlaget är att stå exakt lika högt ! underlaget är kanske i våg men kan ni inte säkerställa att varje ben i i våg med resten blir det olika höjder på varje ben, att säkertälla samma höjd på varje ben är otroligt svårt, tänkt belastningen i kg på den lilla ytan som benet har ? fattar inte varför Intex inte gör ordentliga stora fötter till stolparna?
Jag har grävt ned marktegel , en sten under varje ben men inte ens det kan garantera att benen kommer i samma höjd, även en sten rör sig beroende på underlaget på just den stenen .

1877
Ovanmarkspooler / SV: Lagning av Intex Pool
« skrivet: juni 21, 2008, 23:26:33:33  »
Tackar ! då vet jag till nästa gång att jag måste skaffa riktiga lagnings grejor och inte använda det som följer med poolen, Intex skriver där nämligen att ytan måste vara torr, därför tömmde jag ut allt vattnet  :'( men nästa gång blir det cyklopet och limning under vattnet.

Lägger till detta idag... så trött jag blir limmade en stor bit liner över ett mm stort hål i väggen, smetade noga ut lim över hela ytan , rikligt , hade inget vatten i och tryckte dit den noga.. när jag ny fyller vatten läcker lagningen ... hur är det möjligt ???

Läste på Intex frågesida att ytan skall vara torr när man limmar, samtidigt lägger dom ut en instuktionsvideo där man använder samma lagningskit och limmar under vattnet ... :-\

1878
Ovanmarkspooler / Lagning av Intex Pool
« skrivet: juni 21, 2008, 16:13:51:51  »
Har lyckas få en lite reva redan i min nya INtex >:( vete tusan hur det gick till för den känns ju rejäl, ett lite hål som jag såg i solljuset precis innan jag fyllde vatten över revan, lagade den innifrån med en lagningslapp i samma material som poolväggen, sen finns det en annan lapp som är till botten, men vad är den transparenta till ?? kan man kanske även limma en lapp på utsidan när man har vatten i , så länge limmstället är torrt ? kanske det som den tranparenta är till för ?
Är det kinkigt med 12 timmar innan man tar vatten över limningen  :o


Nu har jag lagat innefrån, men hur är det finns det inte lagningssatser som man kan limma innefrån med när det är vatten i ?? jag försöker hitta sådana på nätet men lyckas ej

1879
Vatten och kemi / SV: Kloret löses ej upp 100 %
« skrivet: juni 17, 2008, 21:45:51:51  »
Tackar ;D jo jag använde snabblösliga "tabletter" nu första gången , butiken rek , detta som en start dvs chockklorering, jag trodde att dessa om några skulle lösas ganska snabbt, nu har jag dock tömmt poolen idag för att göra om allt   ??? jag blev inte nöjd med underlaget, skall gräva ut mer för att få det i våg bättre ! när jag har använt den dränkbara pumpen är den efteråt också alldeles "kladdig" av det vita klorpulvret, konstigt att det inte löst upp helt.. eller ??

1880
Vatten och kemi / Kloret löses ej upp 100 %
« skrivet: juni 17, 2008, 15:19:24:24  »
Som nybörjare med en INtex pool började jag med chockklor i behållaren som flyter omkring på ytan, trots att pumpen är igång och det har gått flera dygn är inte kloret upplöst, finns mer kvar i behållaren samt ett det ligger liksom klorpulver i ringar och flyter på ytan, varför löses den inte upp helt ??

Sidor: 1 ... 187 [188]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag