Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - nyburjare

Sidor: [1] 2 ... 154
1
Övriga frågor! / SV: Farligt med kemi
« skrivet: Igår kl. 18:48:49 »
Wow!
Vad sjutton blandar man för att få det så?
Eller jag kanske har haft tur hitintills.
ALDRIG blanda 2 olika fabrikat av klor, om man inte har kunskapen att läsa eller känna till exakt vad det innehåller

2
Övriga frågor! / Farligt med kemi
« skrivet: Igår kl. 15:53:53 »
I min ungdom gjorde jag något liknande , som jag minns blandade jag 2 olika chockklor i en spann med varmt vatten , jävlar !! blev en mini kärnvapen explosion , med ett moln som steg o sakta spred sig i trädgården , andades in en del , men kunde slutat värre !

Ringde sjukvårdsupplysningen som tog det på stort allvar , så jag inte var omtöcknad, illamående eller på annat sätt påverkad , då skall man in akut

https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/en-till-sjukhus-efter-klorexplosion.nSBlW6DC0

En till sjukhus efter klorexplosion
En person har förts till sjukhus efter en explosion i anslutning till en villa i skånska Höllviken.

Explosionen skedde vid 13-tiden i samband med rengöring av en pool.

Två enheter från räddningstjänsten och ambulans larmades till platsen.

– En person skulle göra rent en pool och har blandat kemikalier på ett felaktigt sätt. Någon form av mindre explosion skedde sedan i det kärlet, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Personen ska ha fått “relativt små mängder kemikalier” över sig när explosionen inträffade.

Hen var vaken och talbar vid avfärden till sjukhuset.


3
Markpooler. / SV: Maskinlåda av trä
« skrivet: september 22, 2021, 15:48:34:34  »
Exakt , varm luft stiger , varm luft vill gå mot ett kallare utrymme, har man eller 2 eller fler öppningar vill den varma luften gå ut i dessa öppningar , vilket skapar ett undertryck i lådan om man inte tillför ny luft dvs man får ett flöde av ny luft och gammal luft ut .

Lådan kommer att försöka bygga bort undertrycket genom att ta in luft , är den då helt tät blir det svårt och undertrycket stiger, tar den in luft utan kontrollerad tillluftsventil kan den göra det via springor mot jorden dvs luften blir mkt fuktig .

Man kan se lådan som självdrag  i ett hus , varm luft stiger uppåt ut ur huset , skapar ett undertryck som gör att ny luft sugs in utifrån i otätheter , hade dessa otätheter varit mot eller i mark är det fuktigt luft som kommer in ...

Så klart kan detta funka när det gäller värmen , men frågeställningen var väl med att undvika tillväxt , då vill man ha så lite fukta in som möjligt .

Samt eftersom tempen i lådan kommer att variera liksom tempen utomhus , kommer luftomsättningen att variera med temp skillnaden och man kommer att ha ett nollläge där tempen är så lika att det inte blir någon "ventilation"

4
Markpooler. / SV: Maskinlåda av trä
« skrivet: september 22, 2021, 11:00:55:55  »
Det enkla svaret är att den lådan inte fixar ventilationen. Ett ventilationsgaller i ena sidan i överkant hade förbättrat avsevärt. hade man haft två galler gärna i olika höjd hade du dessutom fått bra genomströmning på luft. det håller temp nere för pumpen och fukt borta från utrymmet.
Det enda vettiga sättet om man vill hålla ner tempen och få en luftväxling i lådan på ett bra sätt är att bygga den som en dator , dvs med en kylfläkt och tillluftsöppning i motsatta änden .

Endast 2 galler kommer inte att ge luftväxling beroende på att tempen är större i lådan än utanför . varm luft söker sig alltid till kall luft , man brukar säga att det kommer in kall luft från ett öppet fönster men det bara känns så , det som händer är att den varma luften går ut .

Därmed kommer ett undertryck att skapas i lådan , vilket gör att den tar in mer fukta än vad den annars skulle gjort .


5
Uppvärmning / SV: Gullberg&Jansson splitmodeller?
« skrivet: september 20, 2021, 11:56:27:27  »
Samma erfarenhet , det stämmer iofs att dom säljer inte direkt, men att svara så .. då tror man att det är återförsäljaren som betalar deras lön o att det räcker om man får beställningen från ÅF, dom tror kanske att åf är nöjd med att lägga på lager :)

Kan rek, Pahlens, dom säljer på samma sätt men ge mkt bra support till slutkund !

6
Markpooler. / SV: Fel fall på inloppsslang, åtgärda?
« skrivet: september 19, 2021, 14:14:55:55  »
Kan bara svara på hur jag skulle gjort , bara fixat det för att slippa oron.

Samt att det är ju knapp nåt jobb om man har ett skarvrör eller en ny böj, en liten såg , lite lim, det skulle ta max 10 min av min tid :)

7
Uppvärmning / SV: Ljud från värmepump
« skrivet: september 16, 2021, 15:30:22:22  »
Det där låter som något kommit in i hjulet , kan du öppna o kolla? vad säger leverantören ? för han om någon borde ju få ta del av videon

8
Markpooler. / SV: Maskinlåda i plast/glasfiber
« skrivet: september 15, 2021, 09:19:44:44  »
Citerar Moderatorns tidigare inlägg :

På elsäkerhetsverkets hemsida finns inga avstånd angivna, bara att man skall ha jordfelsbrytare och att utrustningen skall vara CE-märkt och IP44-klassad.
Som jag tolkar det kan man sätta ett uttag i princip hur nära som som helst, men man skall itne ha t.ex. en flyttbar stereo eller liknande som drivs med 230 V så nära vattnet att den kan stötas ned eller ramla i vattnet om den tippar.
Rent poolvatten har generellt väldigt låg/dålig ledningsförmåga, så att just en pool skulle vara farligare än att t.ex. använda en skarvkabel utomhus ser jag som rätt omöjligt.
El + vatten ger dock alltid en lite större risk att man skall få en stöt än om man sig i torra utrymmen.
I badrum som har jordfelsbrytare skall det vara 120 cm säkerhetsavstånd.
Det kanske vore rimligt att ha nåt liknande vid en pool, men som sagt, jag kan inte hitta info kring det.

9
Markpooler. / SV: Maskinlåda i plast/glasfiber
« skrivet: september 15, 2021, 08:34:14:14  »
Har sett en del sådana, inga större problem alls, värmen blir inte så stor , både nedgrävningen och vattnet kyler ju utrymmet .

Jag ser egentligen "bara" det fysiska , dvs kan var jobbigt att komma åt, underhålla, övervaka, backspola.

Men om man lever med det är det en helt ok lösning

10
Markpooler. / SV: Utvärdering elförbrukning
« skrivet: september 13, 2021, 09:00:29:29  »
Menar du fördel att starta sen o stänga tidigt ? om nu kallt vatten är bra o ger mindre problem , startar du tidigt o stänger sent har man ju varmt vatten längre .

Har testat det där med att ev spara genom att köra pumpen på timer ,men eftersom vi inte har tak blev det inget positivt eftersom då stänger även värmaren , o när den väl startar går den både längre o på 100 % för att ta igen graderna, så det jag sparade på karusellen fick jag betala till gungorna :)

Sidor: [1] 2 ... 154
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd