VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Renovera befintlig inomhuspool  (läst 2978 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad ctonel

Renovera befintlig inomhuspool
« skrivet: mars 30, 2016, 10:01:02:02 »
Hej,
vi har en villa från 1968 som har ett poolrum med en befintlig pool dock har den inte varit i bruk på 10år.
Nu vill vi renovera den och undrar vad vi ska tänka på. vi vill ha den gjord enligt konstens alla regler med tätskikt etc. :)
Vi funderar på att sätta en poolliner istället för kakel i själva poolen. Frågan är vad för standard behöver vi ha runt poolen samt på väggar och tak. Samt vad får vi göra själva?

Ventilation och pooltäcke vet vi vad vi behöver tänka på.

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Renovera befintlig inomhuspool
« Svar #1 skrivet: mars 30, 2016, 13:11:58:58 »
Vi har själva inomhuspool och trivs jättebra med detta. Men varför vill ni lägga liner i en kaklad pool ? Kakel är ju ur rengöringssynpunkt det bästa som finns och är poolen inomhus brukar det inte bli problem med lossnade plattor och liknande - detta händer mest på utomhuspooler om det samlats vatten bakom kaklet och det sedan fryser på vintern. Dessutom är det ju så att en liner fodrar andra anslutningsdetaljer; lampor, bräddavlopp (skimmer), inloppsmunstycken , ev. jet-stream etc. ser olika ut för gjutna kaklade pooler jämfört med liner-pooler. Det enda skälet jag kan se till att lägga liner i en befintlig inomhuspool som är kaklad är väl om den läcker och läckan beror på fel i gjutning eller liknande.

Ja pooltäcke är nödvändigt om ni vill ha varmt i poolen. Det finns de som för blickfångets skull föredrar att inte täcka poolen men då håller de ofta vattentemperaturen runt 20 grader eller så. Vill man varmt (vi kör vår pool vid 28-30 grader) så blir avdunstningen alldeles för stor om man inte täcker den, man får antingen fuktproblem i huset eller mycket höga kostnader för ventilation, energi och avfuktning.

Ventilation och avfuktning behövs. Vi har ett FTX-aggregat (frånluft-tilluft-med värmeväxlare) plus tre avfuktare som vi bara slår på när poolen inte är täckt och sedan kanske de får gå någon timme efter bad eller så. Ventilationen kan vi köra på olika hastigheter. Är det barn som badar skvätter det mera, det blir mera fukt, och ventilationen får köras på högre läge. Är det barnkalas gäller att köra max av allt ! :)

Vad ni får göra själva - ja nästan allt utom elinstallationer och eventuell rördragning anslutet till kommunalt vattensystem, i vart fall i vissa kommuner. Skall ni göra några större ändringar i själva byggnaden kan ju bygglov krävas, men inte bara för att renovera poolen.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan