CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Erik B

Sidor: [1]
1
Pooltäckningar / Lamelltäcke - tändning slutat fungera
« skrivet: augusti 10, 2023, 22:31:56:56  »
Hej!

Lamelltäckets tändning har slutat att fungera, vilket förefaller bero på att den bruna kabeln i bilderna har lossnat. Någon som vet var ska den sitta fast? Jag har tyvärr inte tillgång till kopplingsschemat och det är lite akut eftersom poolen står öppen med därtill hörande risker.

För att förekomma eventuella kommentarer om den lösa jordkabeln och det i övrigt röriga innehållet i kopplingsdosan har jag givetvis för avsikt att ta hem en elektriker som får göra om allt. Firman jag brukar använda och som gjort andra arbeten relaterade till just poolen är dock på semester ytterligare några dagar, och nu handlar det om att kunna stänga poolen så jag slipper oroa mig för att någon ramlar i. (Det ursprungliga arbetet ska enligt uppgift från tidigare husägare vara utfört av behörig elektriker…).

Tack på förhand!

2
Markpooler. / SV: Jet Swim startar inte
« skrivet: augusti 26, 2022, 15:18:21:21  »
Tack för alla svar!

Har sett efter lite närmare och mycket riktigt var det vatten i den där silikonslangen som går mellan startknappen och motorn. Tydligen läcker det in vatten i den från poolen. Nästa fråga är då hur man åtgärdar det? Om jag håller slangen under startknappens nivå rinner det ut en konstant ström vatten från slangens ”motorände”. Måste jag sänka vattennivån under startknappen, skruva loss den och försöka se varför det läcker in vatten i slangen där?

3
Markpooler. / Jet Swim startar inte
« skrivet: augusti 21, 2022, 23:05:54:54  »
Hej!

Har en Phalén Jet Swim 2000 som fungerat fint fram till en dag när den plötsligt inte startade när man trycker på startknappen under vattnet. Däremot kan den startas från panelen under Reset-knappen (där finns ju en möjlighet att provköra motorn), varför jag antar att problemet är hänförligt antingen till startknappen (den satt lite löst när jag kände på den men kunde skruvas åt) eller till silikonkabeln som går från startknappen till motorn. Hur hade ni felsökt och vad tror ni felet är?

/Erik

4
Ovanmarkspooler / Poolrobot kör inte
« skrivet: juni 27, 2021, 11:43:13:13  »
Hej,

Imorse när jag startade min poolrobot (Zodiac RX4350) körde den inte. Har aldrig tidigare haft problem med den. Den får ström, startar (eftersom jag ser att det ”bubblar” från den när jag trycker på startknappen) men rullar helt enkelt inte iväg. Har rengjort allt som går att rengöra (inkl. vinghjulet) och kontrollerat att inget hindrar larvfötterna från att rulla. Bruksanvisningen ger begränsat med vägledning. Någon som haft samma problem eller kan tipsa om vad mer jag borde kontrollera?

Tack på förhand!

Hälsningar,
Erik

5
Uppvärmning / SV: Kontrollpanel poolvärmepump
« skrivet: maj 24, 2020, 16:00:18:18  »
Tack för svaren!

Knapplåset var ett bra spår då jag noterat att det finns på andra G&J-pumpar, dock inte på denna modell. Testade ändå med de kombinationer som låser upp knapplåset på andra modeller utan framgång.

Enligt företaget som är servicepartner där jag bor behöver sannolikt kretskortet bytas, vi får se vad de säger när de kommer och tittar.

/Erik

6
Markpooler. / Läckande bottenventil/dräneringsplugg sandfilter
« skrivet: maj 24, 2020, 15:55:37:37  »
Hej alla,

Upptäckte i samband med våröppningen att det droppar från sandfiltrets dräneringsplugg/bottenventil. Det är den modellen av sandfilter där dräneringspluggen/bottenventilen är uppdelad i två delar; en för vattendränering och en för att tappa ur sanden. Sannolikt är det någon packning som blivit dålig under vintern. Givetvis droppar det ur gängningen på den del som tappar ur sanden, varför jag inte är så sugen på att skruva ur den helt och byta packningen.

Har testat att dra åt allt så hårt jag kan med händerna (vågar inte ta till polygrip med risk för att jag drar sönder hela ventilen). Har även testat med vulktejp, med tveksamt resultat.

Något tips på vad jag kan göra? Det droppar ju inte så mycket, kanske 1-2 droppar i sekunden men tillräckligt för att man ska vilja åtgärda det.

Stort tack på förhand!
/Erik

7
Uppvärmning / Kontrollpanel poolvärmepump
« skrivet: maj 16, 2020, 18:07:59:59  »
Hej alla,

Har en poolvärmepump från Gullberg Jansson. När jag skulle starta den för säsongen händer inget när jag trycker på ON-knappen, och jag kan inte göra några inställningar från kontrollpanelen (händer inget när jag trycker på knapparna). Den får ström (eftersom kontrollpanelen visar klockan), cirkulationen är igång och fungerar (och hade inte värmepumpen fått vatten hade jag väl snarare fått en felkod än att inget alls hänt) och utetemperaturen är normal för årstiden (och hade den varit för låg hade jag väl fått en felkod snarare än att inget hänt). Verkar som att den har fastnat i standby-läge. Kan jag utgå från att det är något fel med kontrollpanelen/dess anslutning eller kan det vara något annat fel som ger upphov till detta?

Stort tack på förhand!

Hälsningar,
Erik

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag