Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Hansa skrivet april 13, 2009, 18:15:01:01

Titel: Prisskillnad mellan leverantörer
Skrivet av: Hansa skrivet april 13, 2009, 18:15:01:01
Efter mycket påtryckningar från barn och sambo ska vi nog bygga pool till sommaren. Men en sak som jag blir att fundera över är varför det är så stor prisskillnad på olika firmor.  Visst skiljer det kanske lite på vilka utrustning/tillbehör man får med men ändå det kan skilja rätt mycket.
Vi funderar på en oval pool med måtten 3,5x7,0x1,5. Hos Rubinpool får vi en för 34000 kr tittar man på en motsvarande storlek hos Maimipool hamnar man på 71000 kr.
Vad jag direkt regerar på är att liner skiljer sig åt, Rubin har 0,6 och Maimi har 0,75 annars verkar det vara ganska lika utrustning.
Eftersom jag inte vet något om pooler hoppas jag kunna få lite snabba tips av mer erfarna "poolare"  :)

Titel: SV: Prisskillnad mellan leverantörer
Skrivet av: Pea skrivet april 13, 2009, 18:44:52:52
Miamipool är inte direkt kända för låga priser. kör du på Rubinpool. verkar vara vettiga grejer för dom pengarna. fråga om det inte går att välja mönstrad liner, det gör otroligt myckte på utseendet.
Titel: SV: Prisskillnad mellan leverantörer
Skrivet av: Ingvar skrivet april 13, 2009, 19:10:47:47
Jag kan inte ge någon rekommendation just mellan Miamipool och Rubinpool, eftersom jag inte har så mycket egna erfarenheter av dem. Rent generellt tycker jag att det är omöjligt att på ett rättvist sätt jämföra olika poolpaket utifrån vad som står i kataloger och på Internetsidor. Pooldelar som kan kosta över hundratusen beskrivs ofta bara på några få textrader.

Allmänt sett är det tre saker man betalar för:

1. Kvalitet på pooldelarna. Här krävs det nog att man antingen tar del av kloka råd från någon annan poolägare, eller tar sig iväg till poolförsäljaren och "känner" på delarna. Kolla dimension och kvalitet på stomme, armaturer, rörkopplingar, pump m.m.
2. Poolmontering. Olika pooler kräver olika mycket arbete. Kostnaden för arbetet med grävning och montering kommer ofta upp i samma storlek som priset för poolen. Oavsett om du ska göra jobbet själv eller anlita någon, så är det viktigt att i förväg kolla upp hur poolen ska monteras.
3. Närhet och stabilitet hos poolfirman är för många avgörande som inte vill köpa "grisen i säcken".
Titel: SV: Prisskillnad mellan leverantörer
Skrivet av: Stefan 1 skrivet april 13, 2009, 22:12:14:14
Kolla med Rubinpool om dom inte har en kraftigare liner 0.8, oftast finns det som tillval.
Mönstrad liner håller jag med föregående talare om, det gör jätte mycket.
Annars låter det nog vettigt med deras pool.
/Stefan