CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ulrik

Sidor: 1 2 [3]
21
Markpooler. / SV: Vilken färg på baljan?
« skrivet: september 13, 2016, 21:37:08:08  »
Är på resa men här är en bild jag hittar i telefonen som ger en bra uppfattning.

22
Markpooler. / SV: Vilken färg på baljan?
« skrivet: september 12, 2016, 11:18:07:07  »
Hej!
Vi har precis monterat en PP pool från samma leverantör och när vi beställde (tidigt i vintras) fanns inga pooler igånsatta av naturliga skäl som vi kunde titta på.

Vi valde steel blue och är nöjda med den. Grannen har en vit och den blir mer åt turkosa hållet, båda är snygga. Jag tycker absolut ni ska åka och titta hur det ser ut live innan ni bestämmer er.

23
Markpooler. / Vad lägga mellan skenorna till pooltaket och reglarna till trallen?
« skrivet: augusti 29, 2016, 13:40:34:34  »
Borde ju räcka att lägga trallbrädor (istället för 45-reglar) som är nedfasade i reglarna. Då blir nedfasningen bara 20mm istället för 31mm.

24
Tack! Ja urfasning är väl det jag tänker mig om jag inte hittar något att lägga mellan. Mina skenor ser dock helt annorlunda ut så jag hoppas slippa fasta trallbrädorna, men principen blir ju densamma!

25
Har precis reglat upp trädäck runt poolen och ska nu montera pooltaket som går på skenor. Skenorna är 14 mm tjocka och ska ligga i nivå med trallens överkant. Trallen är 34 mm tjocka. Det betyder alltså att jag behöver lägga skenorna på något som är 20 mm tjockt för att få skenorna i samma nivå som trallen.

Finns det något generalknep på vad man skulle kunna använda under skenornas hela längd för att höja dem 20 mm från regelstommen? Jag har cc 700 mm mellan reglarna. Finns det något som är så tunnt och styvt hade jag hellre lagt det än att regla upp mellan varje fack för att lyfta skenorna dessa 20 mm.

26
Markpooler. / SV: Tips på nivågivare till dräneringsbrunn?
« skrivet: augusti 15, 2016, 22:44:06:06  »
Ja den Biltema pumpen ser ju rätt smutt ut faktiskt! Utan att veta hur stor den är ser det ut som man skulle kunna ställa nivågivaren på 10-15 cm vilket skulle passa bra för mig! Får åka in och kolla hur den ser ut. Återstår då bara om man kan förlita sig på Biltemas kvalitet eller om jag får fortsätta gå och lyfta locket till dräneringsbrunnen stup i ett för att se om det står vatten...

27
Markpooler. / Tips på nivågivare till dräneringsbrunn?
« skrivet: augusti 15, 2016, 20:50:28:28  »
Jag har i vår/sommar installerat en 4x8 m PP pool. Vi har relativt högt grundvatten vilket i mitt fall innebär att jag har bara 35 cm från botten av min stigarbrunn upp till där dräningenen från poolen rinner in i brunnen. Därifrån får jag pumpa upp vattnet till dagvattenbrunnen som ligger ytterligare lite högre.

Nu kommer det i princip inget vatten alls, har bara kommit ett par gånger i sommar när vi haft riktiga skyfall som hållt på flera timmar. Men för att kunna få frid i sinnet när man åker bort etc tänker jag montera en dränkpump kopplad till en nivågivare som går startar pumpen. Antingen får den gå en viss tid efter nivågivaren har löst ut, eller så får jag hitta en nivågivare med två nivåer.

Jag har sett en Elfa variant på nivågivare i MathiasS byggtråd men vet inte hur exakt/applicerbar den är i mitt fall med tanke på jag bara har 35 cm mellan min/max nivå (måste ju gå att montera på vettigt vis nere i brunnen och inte ta för mycket plats). Har någon tips på bra nivågivare skulle jag vara tacksam. Hade också varit en finess att få larm när nivågivaren löser ut, antingen analogt som kan kopplas till någon lampa etc, eller mer avancerat så man får ett SMS eller liknande. Alla tips mottages tacksamt!

Sidor: 1 2 [3]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag