VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Larre

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Vinterstängning av pool i Skåne
« skrivet: oktober 25, 2017, 18:21:55:55  »
Ok, så för att summera:
Sänka vattennivån under skimmern - inte nödvändigt
PET i skimmer - ja
Tömma sandfilter - ja
Tömma och stänga pump - ja
Frostvakt i teknikrum - ja
Plåtar över pool - bra om det är mycket snö

Angående sista punkten så blir det aldrig några plåtar igen för min del. Hade förra året och det var bara tungt och bökigt. Hoppas på min rullpressenning, skulle det visa sig att pressening inte fungerar så skaffar jag frigolitskovor att lägga som stöd under. Såg också en variant med långa metallskenor som stöd under presseningen, kan också fungera.

2
Markpooler. / SV: Vinterstängning av pool i Skåne
« skrivet: oktober 24, 2017, 20:31:11:11  »
Min anledning till att låta poolen gå någon timme per dygn var för att förhindra isbildning genom att röra runt lite i vattnet helt enkelt. Sandfiltret skulle jag såklart kunna tömma ändå och bara köra pumpen till att cirkulera istället.

Men om tanken nu är att man ska sänka vattennivån, hur mycket ska man då sänka den? Förra året sänkte jag den ca en dm under mina skimmers men när våren kom så visade det sig att regnet hade fyllt upp ändå så det kändes som att den åtgärden inte hade gjort någon direkt nytta.

3
Markpooler. / Vinterstängning av pool i Skåne
« skrivet: oktober 22, 2017, 18:31:57:57  »
Hej,

Andra året med pool och jag börjar fundera på hur mycket som egentligen måste stängas ner och täckas över om man som vi bor i Skåne där det bara undantagsvis är snö och minusgrader.

Förra året tömde jag ner under skimmers, tömde sandfilter och allting, jag fick massvis av kondens i mitt teknikrum som ligger i anslutning till poolen och detta ledde till massvis av fukt på pumpar och annat.

I år funderar jag på att köpa en frostvakt på Biltema för att hålla teknikrummet uppvärmt/frostfritt, samtidigt som jag låter pump och filter gå någon timme per dygn. Hörde också att vissa placerar PET-flaskor i sina skimmers, om man skulle få is på ytan så kommer flaskan komprimeras istället för att man spränger skimmern.

Slutligen så sålde jag mina plåtar, någon jobbigare lösning att hantera och förvara har jag svårt att tänka mig! Min tanke är att använda min vanliga rullpressenning med eftersom snömängden här är ganska ringa.

Tar gärna emot feedback på detta, fördelar/nackdelar, vad har jag missat?

Tack!

4
Vatten och kemi / SV: "Teknisk" saltsyra?
« skrivet: juli 31, 2017, 22:17:13:13  »
Kanske en väldigt dum newbie-fråga, måste man använda saltsyra? Jag vet att biltema säljer pH minus i pulverform, kan man inte blanda ut det i dunken eller det blir inte lika starkt?

5
Gällande din pumpbrunn: Är lite nyfiken på hur du har fäst (om du har fäst) dina sensorer i pumpbrunnen? Beställde och har precis monterat mitt Finder relä och hade en tanke på att ta ett vanligt kopparrör för vatten, använda straps och sätta fast sensorerna på röret men jag är osäker på om kopparröret kommer störa sensorn.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag