CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Linkan222

Sidor: [1] 2
1
Markpooler. / Bästa ytskiktet i lecapool?
« skrivet: oktober 05, 2011, 21:41:10:10  »
Efter att ha färdigställt min egen pool går jag nu igång hemma hos en bekant som bygghjälp.

Bygget är väl inte helt genomtänkt, byggmetod och annat har ändrats under resans gång.

Nu är det bestämt att det blir en gjuten sula i botten på 100mm frigolit. Sedan kommer väggarna att lecamuras. Men sen är frågan vad man ska ha på insidan. Han är inte så sugen på liner, så kakling eller målning återstår väl isf.

Går det ens att måla en lecapool och hur går man tillväga för det?

Hur håller kakel i en utomhuspool som ligger i Västeråstrakten. Att hålla isfritt på vintern är inget alternativ. Vad krävs av plattor, fix och fog? Jobbar själv som plattsättare men har ingen koll på den här biten. Kollat lite med mina leverantörer men fått väldigt svävande svar. Ska man lägga ner den tid och dom pengarna på att kakla vill man gärna att det inte går på chans.

2
Säljes / Teknik till solfångare
« skrivet: augusti 31, 2010, 21:14:01:01  »
Solfångarna hade gjort sitt och lämnade oss med ett fuktskadat yttertak.

"Allt på bilden säljes" bla. plattvärmeväxlare till pool, rostfria burken till höger är värmeväxlare till tappvatten, går att skifta mellan pool och tappvatten. Två cirk.pumpar, flödesmätare för genomströmning i solfångare(?), kopparrör och ventiler... Bara att komplettera med solfångare.

Någon som kan vara intresserad av detta paket? Är precis avstängt och urtappat så allting har snurrat fram till nu.

Priset vet jag inte riktigt, men kom med bud så får vi se var det hamnar.

För under 1500-2000 kapar jag hellre ner det och pantar metallerna.

Skicka PM eller ring mig
070-4927956

/Daniel

Edit: glömde bilden...

3
Ovanmarkspooler / Placering av inlopp
« skrivet: juli 13, 2010, 23:25:35:35  »
Nu har mina farhågor besannats. Tyckte det kändes lite skumt att ha inloppet så nära breddavloppet på min storpool.

Rent spontant vill man ju ha inloppet rakt emot breddavloppet för att få ytskräpet att åka ut så fort som möjligt innan det sjunker.

Tycker att jag får ner väldigt mycket skräp i poolen trots solfolie som ligger på under nätter och arbetsdagar. Har ikväll suttit och studerat hur skräpet på ytan rör sig. Det mesta snurrar bara runt, runt tills det sjunker.

Men det är väl inga problem att stoppa i ett nytt inlopp? Det gamla får väl sitta kvar, fast pluggat i röranslutningen.

4
Vatten och kemi / Storpool och JFs klor
« skrivet: juli 01, 2010, 22:30:04:04  »
Någon som har en storpool på 7,3x3,6m eller liknande som använder JF fritids klortabletter?

Har inte riktigt haft någon fokus på värdena i vattnet ännu. Tänkte höra om någon har ett hum om hur man ska dosera? Är inte helt imponerad av de små tabletterna som försvinner på två röda. Blir riktiga puckar sen, men nu har jag en låda klor som jag ska användas upp först.

5
Uppvärmning / Bubbelplast på eller av?
« skrivet: juni 18, 2010, 23:49:16:16  »
Tänkte bara kolla om bubbelplasten hjälper till att höja värmen när det är varmt och soligt ute? Eller är det så att det är bättre att ta av den och låta solstrålarna träffa vattenytan?

6
Uppvärmning / Alternativ slangplacering
« skrivet: juni 08, 2010, 21:56:19:19  »
Hörde för ett tag sen om en som hade en 500m rulle PEM-slang låg i ett växthus. Nu har jag inga förstahandsuppgifter men det ska tydligen ha varit väldigt effektivt. Nu har jag inte någon plats på tomten att placera ett växthus för att värma slang i.

Men eftersom 80% av alla tankar man har huvudet just nu rör poolen fick jag en idé. Hur skulle det fungera att lägga upp en rulle slang på vinden???  :D På en villavind en solig dag har man väl ca 40 grader, troligen ännu mer. Fördelen är dessutom att vinden håller värmen många timmar efter att solen gått ner.

Nu är det inte så att jag tänker åka och köpa slang imorgon men en liten diskussion i ämnet vore roligt.

Tokig idé kanske, men vem vet om 5 år kanske varenda vind har 500 meter PEM liggandes ::)

7
Ovanmarkspooler / Vertikala sidostöden på storpool
« skrivet: juni 08, 2010, 21:26:53:53  »
Tänkte kolla om någon vet vad de vertikala stödbenen (tror att de kallas så) har för funktion. Är dessa bara för att bära upp toppsargen. Det känns inte som dom stöttar poolväggen något då mina ligger 5-10mm ifrån plåten.
Anledningen till att jag frågar är att jag inte kan montera ett av mina pga av att jag har hörnet på en 1m3 sten lite för nära. Går i värsta fall att ta fram stora bilmaskinen och spräcka bort stenhörnet men det finns knappt plats att stå så det känns inte så roligt.

Jag kommer att lägga trallen ovanför kanten på poolen och göra en träsarg så det kommer aldrig bli någon belastning på kanterna.

8
Ovanmarkspooler / Underlaget till storpool
« skrivet: maj 06, 2010, 20:26:09:09  »
Ser att Ubbe har fler trådstarter än mig så jag får väl starta en till och försöka komma ikapp  :)

Hoppas snart jag ska börja fylla hålet med material. Det jag undrar är när stenplattorna ska i? Blir makadam och frigolit men sen? Kan man väga in stenplattorna till benen direkt på frigoliten eller ska man grunda med 5 cm stenmjöl och sen lägga ut plattorna? Tänkte försöka räta ut alla frågetecken när bygget ändå står stilla så jag kan ösa på sen när det släpper.

9
Ovanmarkspooler / Modifiera stödben på storpool?
« skrivet: maj 05, 2010, 18:38:34:34  »
Antagligen har ingen gjort något liknande men nån kanske sett konstruktionen och kan ge råd.
Har ju som känt här problem med massa sten i poolgropen. Har nu varit ute och måttat igen i gropen och kommit fram till att det blir i bästa fall med skohorn som jag får ner poolen i ena hörnet.

Så nu till min fundering som tidigare nämnts i byggtråden. Går det att montera stödbenen mot en betongmur som går efter långsidan på poolen? Dvs kapa den utstickande delen i botten som stödbenet sitter längst ut på. Kapa stödbenet till kanske hälften så att det tar halva utrymmet åt sidan och monter benen i fastbultade plåtvinklar i muren. För om jag förstått konstruktionen rätt så tar stödbenen upp trycket i topprälsen. Trycket mot botten rälsen tas väl av plåtbanden i botten av poolen? Någon som kan ge mig synpunkter?  

Antar att jag får svårt att hävda vissa garantier efter ändring men det skulle lösa många och stora bekymmer. Börjar bli riktigt less på borra och spränga sten. Lägger mig snart i hålet och fyller igen   ;)

Ska kolla med JF imorgon men jag antar att det inte kommer att rekomenderas vare sig det är tekniskt samma sak eller inte...

10
Uppvärmning / Kopplingar till JF-solpaneler
« skrivet: maj 04, 2010, 21:42:45:45  »
Har precis monterat upp solpanelerna på taket och funderar nu på hur jag ska ansluta dessa. Har 32mm pem slang hemma men finns det övergång från 30mm "slang + slangklammekoppling"  ??? till pem?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag