Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: fredsan skrivet november 06, 2014, 22:17:54:54

Titel: Behöver hjälp med hur man monterar inlopp och bräddavlopp innan gjutning
Skrivet av: fredsan skrivet november 06, 2014, 22:17:54:54
Då det saknas instruktioner för hur man ska montera in lampor/inlopp/bräddavlopp i styroporblocken så hoppas jag få lite hjälp av er

Inloppen har levererats med en stor vit "rörmojäng" som jag förmodar ska monteras enligt bilderna nedan. Antar att den ska liva med poolens insida (den turkosfärgade ytan) och sticka ut på baksidan. Det finns en även en del andra tillbehör för inloppet i form av diverse "skruvlock" och packningar och jag gissar att dessa ska monteras senare, dvs, inget jag ska montera innan betongen häls i blocken.
Ser det ut som röret sticker ut tillräckligt på basidan? Utsticket är gängat på utsidan men inte på insidan.

Nästa fråga handlar om bräddavloppet. Jag tror att delen om ska gjutas in kallas för hals (eng. neck). Givet att halsens ände, in i poolen, ska liva med poolens insida räcker halsens längd precis till för att ta sig igenom hela blocket innan den runda "brunnen" kommer. Halsen är 25 cm och som framgår av bilden nedan så ser man att halsen precis räcker till innan brunnen tar vid.

Dock ska ett lock med tillhörande "monteringsring" sättas över brunnens öppning och den bygger 2 cm runtom vilket innebär locket inte går fri från blockets baksida. Så antingen är halsen för kort eller så måste jag karva bort cellplast från blockets baksida. Känns som om något är knas eller är det jag som missförstått något? (Bilden längst ner visar att det endast finns plats för 23 cm innan monteringsringen tar vid)

Otroligt tacksam för lite vägledning

Edit: Vet inte hur man göra för att infoga bilderna på olika ställen i texten. Hoppas ni förstår bilderna i alla fall.
Titel: SV: Behöver hjälp med hur man monterar inlopp och bräddavlopp innan gjutning
Skrivet av: kg21 skrivet november 07, 2014, 03:55:29:29
Hej, jag har likadana, fick skimmersena på plats tack vare många goda råd här i forumet och i min byggtråd. Titta gärna där.. Mina passade dock bra. Dina ser ju inte ut att passa enligt bilderna..  Kan du inte fråga där du köpte? Dom måste ju veta kan man tycka..
Titel: SV: Behöver hjälp med hur man monterar inlopp och bräddavlopp innan gjutning
Skrivet av: fredsan skrivet november 07, 2014, 07:39:28:28
Tack så mycket. Jag har kontaktat företaget  men inte fått klarhet i det än. Har skickat bilderna till dem så får vi se vad de säger
Titel: SV: Behöver hjälp med hur man monterar inlopp och bräddavlopp innan gjutning
Skrivet av: Poolersw skrivet november 07, 2014, 20:22:19:19
Det finns mängder av svar på dina frågor om du letar på forumet alt använder sökfunktionen.
Ang dina skimmer så finns det de som är mycket längre...long neck. Det ser ut som du skulle sådana....men själva skimmerkransen hamnar förmodligen över poolväggens nivå, så det kanske går ändå.