Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Margaretha

Sidor: [1] 2 ... 6
1
Ovanmarkspooler / SV: När vårstartar ni??
« skrivet: mars 13, 2016, 13:18:04:04  »
Midsommar verkar litet sent. Förra året drog jag igång poolpumpen i slutet av april. Det beror ju iofs på väderläget. Vattentempen får ju inte gärna gå över 10 grader eftersom algtillväxten börjar då.
F att få upp värme i poolen bör det väl vara 15-20 grader i luften. Jag startar inte min vp förrän det är ungefär så varmt över dagen iaf.

2
Ovanmarkspooler / SV: Vinterstängning
« skrivet: september 09, 2015, 13:29:34:34  »
Jag sänker under inloppen. Fast frågan är om jag inte ska sänka ännu mer då även jag drabbas av hög cya. Sedan sätter jag en sån här i bräddavloppet för säkerhets skull. Men det har inte läckt in så mycket hittills så att den har behövts.
Ja hur gör man f att inte cyan ska stiga?????

http://www.rubinpool.se/vinterplugg-braddavlopp-p-1737.aspx

3
Ovanmarkspooler / Vinterstängning
« skrivet: september 05, 2015, 11:57:34:34  »
Hej!
Läser i nyhetsbrev jag fått från poolkungen om vinterpluggar till utlopp och skimmer. Jag har en JF pool och har inte hittills pluggat något. Är det ngt man behöver tro?
Läser där också om att man inte ska chockklorera under 10 grader, undrar varför? Man ska istället använda ngt slags vinterkonservering? Vad är detta?
Tackar er alla på forumet för bra svar!

4
Vatten och kemi / Vilka klorpuckar till liten pool?
« skrivet: augusti 15, 2015, 12:50:36:36  »
Undrar vilka klorpuckar ni använder till pool m ca 12 kubik?
Har JF pool 3,6 diameter och har hittills använt de små puckar jag fick med där. Är väl det som kallas dagsklor.
Har nu köpt  2-fas 200 g puckar på Poolklubben som jag har i en enkel plastdoserare. Vet inte om det beror på det nya kloret eller ngt annat men mitt pH-värde har blivit lågt och jag har hällt i pH Plus men värdet steg inte. Har nu hällt i 1 hg till så får jag se. Tacksam för svar👍

5
Vatten och kemi / Cyavärdet
« skrivet: juli 13, 2015, 10:50:18:18  »
På teststripsen finns mätning av Cyavärdet. Det finns även tabletter i förp för Scuban. Det står om detta värde på olika sidor om poolkemi. Jag hittar dock ingenstans ngt om hur man höjer Cyavärdet. Jag har bra värden i övrigt men på teststripet är cyan låg. Hur gör man för att höja eller ska man bara strunta i detta värde? Är det någon på forumet som vet? Tacksam för svar!

6
Säljes / Pooldamsugare JF säljes
« skrivet: juni 29, 2015, 12:06:45:45  »
Säljer en JF fritids pooldammsugare. Använd en gång. Den behöver pump 750W (1hk) för att funka.
Pris 500 kr + frakt. Finns i Lödöse mellan Gbg och Trollhättan.

7
Ovanmarkspooler / SV: När fyller ni poolen?/Öppnar för säsongen?
« skrivet: maj 31, 2015, 17:58:24:24  »
Som sagt, vädret bestämmer men när vattnetbörjar bli kring 10 grader drar jag igång cirkulationen. Värmen ej på ännu pga vädret. Det är ändå ca 15 grader i vattnet o det går ju att  bada i om solen lyser. Förra året var det mycket tidigare, redan 26 april drog jag igång allt, med vp o allt. Drar nog igång värmen kring torsdag då väderleken utlovats bli bättre o varmare.

8
Vatten och kemi / SV: Bekymrad över testresultat.
« skrivet: maj 05, 2015, 22:20:24:24  »
Har kopierat text om alkan.
Alkaliniteten.
Alkalinitet är ett mått på mängden löst bikarbonat (HCO3-) och karbonat (CO32-) i vattnet. Detta utgör också vattnets buffertförmåga, dvs förmåga att dämpa svängningar i pH. I stället för alkalinitet används ofta benämningen karbonathårdhet. Vätekarbonatjon, detsamma som bikarbonatjon, d.v.s. HCO3-. Att höja alkaliniteten är alltså lätt gjort med natriumbikarbonat eller filtrering över kalk.(Kalk=CaCO3).
Om Ph-värdet i Din pool är svårt att justera kan det vara ett tecken på att det är för låg alkalinitet i poolvattnet. Ett bra värde på alkaliniteten är 75-120 ppm. Använd kemikalien som heter Alkalinitet plus (Natriumbikarkonat).
Att klora med dagsklor (Kalciumhypoklorit) ett tag, höjer också Alkaliniteten (vattnets buffertförmåga). Är problemet det omvända att poolvattnet har hög alkalinitet använd då Ph minus. Här får Du prova Dig fram med doseringen, ett riktvärde 250 gram per 10m3 poolvatten. För hög alkalinitet i poolvattnet ger ett korrosivt vatten, speciellt på betong och kakelfog i gjutna pooler. Alkaliniteten behöver inte kontrolleras lika ofta som Ph och klor. Skånskt brunnsvatten har ofta hög kalkhalt och hög alkalinitet.

9
Vatten och kemi / SV: Bekymrad över testresultat.
« skrivet: maj 05, 2015, 21:40:55:55  »
Första året vi hade pool, för 2år sedan, hade jag en man från vattenverket här och han tog  prover på poolvattnet också. Alkaliniteten stämde inte alls överens med Scubans mätvärde. Jag har inte brytt mig om alkan sedan. Verkar, som tidigare sagts, svårmätt. Jag kollar mest bara pH, fritt o bundet klor.

10
Pooltäckningar / SV: Löv blåser in under vinterplåtarna
« skrivet: oktober 12, 2014, 16:16:19:19  »
Så här har vi gjort. I nedre änden är det en profilsågad board av ngt slag. Gjorde snickaren lätt som en plätt.

Sidor: [1] 2 ... 6
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag