Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - gunnang

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Uppvärmning badtunna under vintern / slangdragning
« skrivet: maj 14, 2018, 22:11:06:06  »
Jag har tänkt att jag ska installera en rostfri badtunna från vepool, typ Prestige rund (ca. 4m3 vatten), och hålla den uppvärmd med en elvärmare (Pahlens Aqua HL) året om. Tanken är att gräva ner den i marken och bara ha 10-20 cm ovanför för att undvika att dra ner allt för mycket smuts.
Rening har jag tänkt ett Cartridgefilter och sen lämplig cirkulationspump till det. Jag har tänkt att installera pump, värmare, etc. i ett förråd som ligger så att jag behöver ca 8m slang från badet till pumpen. Detta måste dras i mark (inte på frostfritt djup).

Nu till min fråga;
Jag pratade med en lokal pool-/spaleverantör idag och de rekomenderade verkligen att undvika att dra slangar i jorden när man ska hålla uppvärmt på vintern. Dels får man stora förluster, även om man isolerar och om man får ett längre strömavbrott riskerar man att allt fryser sönder. De rekomenderade att man byggde ett utrymme i direkt anslutning till badet för att kunna ha pump, värmare, etc. där.

Har forumet någon bra input här. Vad ska man tänka på?

2
Vatten och kemi / Sandfilter eller Cartridgefilter till badtunna
« skrivet: maj 12, 2018, 07:21:41:41  »
Jag har beställt en rostfri badtunna på ca. 4 kubik som ska värmas med elvärmare. Nu velar jag mellan att skaffa ett litet sandfilter typ Pahlen Sandfilter 350 eller ett Cartridgefilter.
Från början var jag inne på cartridgefilter då det inte behöver backspolas etc. samtidigt måste man ta ut kassetten och rengöra den. Utbudet av cartridgefilter är ganska dåligt så därför är jag nu mer inne på ett sandfilter.
Jag har tänkt använda biocool / biotabs för att desinficera vattnet.

Vilka för- och nackdelar finns det med de olika filterna?
Något speciellt jag bör tänka på?

Tacksam för alla svar!

3
SpaForum / SV: By Lama of Sweden
« skrivet: april 01, 2018, 10:25:42:42  »
Hej
Jag undrar också men du har skrivit som gäst så jag tror inte det går att skicka PM.
Någon annan som har erfarenhet av ByLama?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag