CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - elvings

Sidor: [1] 2 ... 26
1
Teknik / SV: intex led magnetlampa 12v
« skrivet: juni 29, 2017, 23:32:35:35  »
uppdatering
Min fungerar fortfarande utan problem och om jag minns rätt så började jag med den säsong 2012. Ser dock några droppar inuti den sedan 3 år tillbaka men den funkar ännu. Jag tänder den i maj o släcker den i september normalt. Tänd dygnet runt.

Helt ok produkt.

2
Uppvärmning / SV: dags för ny poolvärmare. Aquaheat?
« skrivet: juni 29, 2017, 23:16:37:37  »
Håller med. Detta om fraktinvändningen var speciellt. Om det hade funnits övervakningskameror hade de nog fått sett en elvings med en haka som föll till golvet med stora tefatsögon när detta sades. (Roger rabbit stuk)


Jag försökte ändra tempen genom pil upp o pil ned vilket inte funka utan det blev konstiga parametrar som jag senare förstod vad det var.
Typ värme in, värme ut, heat max, cool temp, tidsinställningar mm. Allt fanns i instruktionsboken.
Läste sedan i manualen o såg att man får se inställda värden i ON mode. Samt kan ändra alla inställningar i OFF mode.


När det gäller gallerstorlek så saknas det en rad jämfört med luxlaman. (de står bredvid varandra just nu) Så säg att det skiljer 5-6cm x 150cm om man tar hänsyn till kortsidan.

Det var inte displayen utan instruktionsboken som sa 30-

När det är låga temperaturer så är det som du säger inte lönt att värma. Det jag menar är att när man kör tidsinställning på värmaren så kan det vara +7 grader o sedan 30-45 minuter senare +13 grader utomhus vid början o slutet av säsongen vid morgonstart. Det är denna denna tid jag vill kunna använda till värmning utan att den krånglar eller går in i guru meditation om den går ned till +5 istället för +7 under första halvtimmen eller liknande.
 
Jättebra att du sa detta om överdraget. O0 Tänkte inte som du gjorde.
Om jag använder överdraget som dammskydd efter jag satt in den i garaget som jag brukar göra så kan det funka. Jag har ju träsågar o slipar så efter någon vecka borde man kunna ta på skyddet o sedan köra på träarbetesmaskinerna. Eller bara plugga in o utlopp med de vita skydden jag fick ta bort. Är dock orolig att få algtillväxt om jag pluggar helt.

Tackar för din feedback.

ps. idag kör jag hela natten med värmaren på för att få ett refernsvärde om det är värt att köra på natten eller bara dagen.
På luxlaman så var det ingen förstjänst att köra på natten.

edit: anslutningarna från luxlaman passade till aquaheat så inga nya limkopplingar eller annat behövdes. Var som plug & play förutom elen.

3
Uppvärmning / SV: dags för ny poolvärmare. Aquaheat?
« skrivet: juni 29, 2017, 19:58:39:39  »
Jag har lite ont om lokala handlare. Försökte med min första värmepump och åkte 12 mil (enkel väg)till en handlare. Brilix 5kw. Hade en 305cm bestway på 74cm i höjd till barnen.
Tyckte han hade bra pris. Hittade firman här på poolforum i en bannerannons.

När jag kom dit och sade att jag köper en så ville han ha frakt   <hmm>
Jag sa att jag har ju kommit till din affär för att hämta den som står här på golvet för att slippa frakt på 695kr. (Jag hade inte förbeställt utan köpte en från hans lager)
Han ville ändå ha frakt då han var tvungen att att betala frakt till butiken när han köpte in dem. Jag påpekade att då annonserar man med det fulla priset i sin annons och lägger inte till något i efterhand.

Blev lite diskussioner och det slutade med att jag gav några hundringar extra men fick samtidigt lite slangar o annat jag behövde. (räknar inte detta som prutning)

Har annars inget emot att lägga någon slant extra på att handla lokalt. Cirka 10-15% tycker jag är rimligt. I detta fallet skulle det innebära nästan 2000kr extra.

Åker jag 8-9 mil åt andra hållet så finns det ytterligare en handlare men dennes sortiment är i den höga prisklassen.

Oavsett:
Jag har precis startat den nya Aquaheaten och mina första kommentarer är att den är säkert 10-15 cm lägre än luxlaman. inlopp och utlopp är från baksidan och ej kortsidan som brilix och luxlaman.
Den har även indikering på halvgrader vilket vare sig min brilix eller luxlama hade.

Känns lite udda att ej kunna ändra temperaturen utan att stänga av den och sedan gå in i menyn. Inget stort problem men lite udda för mig.

Instruktionsboken är ej googleöversatt men saknar små saker. Exempelvis så visste jag inte om de vita plastskydden för in och utlopp var itryckta eller iskruvade. Visade sig efter lite försiktighet att de var itryckta. 

Saknar också spec på hur få grader den klarar. Hittade dock i inställningarna att man kan ställa in avfrostning ned till 30 minus  :D
Det jag grunnade på var om den gick ned till ungefär +4 grader utan att den går ned i Guru Meditation då vissa mornar vid 9 kan vara kalla i början och slutet av säsongen då man drar igång värmaren för dagen. Brukar handla om +7 grader men vill ha lite marginal.

I övrigt har jag ej så mycket att säga än men kan nog återkomma med en lekmannarecension framöver.

Edit:
Glömde att de skickade med ett överdrag för vinterförvaringen. Ingen aning om kvaliten på överdraget men kändes lite schysst. Fick inget överdrag till vare sig min brilix eller luxlama.

4
Uppvärmning / SV: dags för ny poolvärmare. Aquaheat?
« skrivet: juni 25, 2017, 23:12:24:24  »
Det blev en aquaheat 13.

FK. Då min fråga om kännedom om 3fas värmare verkade mynna ut i hur mitt hus har sina elledningar dragna och vilka maskiner jag har eller inte har o är kopplade så får jag väl tillägga : Mina värmepumpar är 1fas. Min varmvattensberedare 1fas då det är en beredare med inbyggd luft/vattenpump, 300 liter. Spat är 2 fas medan vissa utomhusmaskiner är 3 fas och några 1 fas. Mina datorer är 1 fas men drar tillsammans minst 2kw om de körs samtidigt så bättre fördelning löser mycket. Har även bytt ut många maskiner/apparater till mer energisnåla i både drift och startström.

Jag förstår att folk vill hjälpa till men det kanske blev lite mycket byggahus-forum av min fråga. No hard feelings.


Jag tackar de som intresserat sig och kanske kan jag återkomma i en framtid om min upplevelse av aquaheat.

Hoppas min nya poolvärmare blir bra. Saknar värmen.
Nu hoppas jag att jag slipper limma om lite plastdetaljer för att koppla ihop grejerna.  Hoppas det att det nästan blir plug and play.

5
Uppvärmning / SV: dags för ny poolvärmare. Aquaheat?
« skrivet: juni 25, 2017, 17:13:47:47  »
tack för svaret erica.

Nej den totala effekten ökar inte men däremot belastningen på de olika faserna beroende på vilken fas som för tillfället används av de olika maskinerna. Eller rättare sagt vilka maskiner som körs.
Alla maskiner körs inte samtidigt.
Ja det är snedbelastat, men inte alltid på samma fas.

Jag har maskiner som kopplas in på olika ställen beroende på vad jag skall använda och var i huset och trädgården. Tex, elmotorsåg, rondeller, vedmaskin mm mm. Dessa är ej stationära utan flyttas beroende på var arbeten skall göras. Dvs ena dagen är fas 2 överbelastad pga att jag kanske tvättar och torktumlar medan motorsågen går.  Andra dagen kanske fas 1 är överbelastad för att reningen på spat går samtidigt som jag lagar söndagssteken och kör högtrycken.

Det betyder att problemet är inte att en fas konstant är överbelastat. Utan vilken fas som helst kan bli överbelastad beroende på vad för maskin som körs av de fasta installationerna tillsammans med de maskiner som flyttas omkring. Detta är anledningen att man lärt sig att inte köra vissa maskiner samtidigt då vissa fasta maskiner ej går att flytta fas på. (Jag förenklar problemet men tror problemet blir mer begripligt)

Effektmässigt (total effekt) klarar jag mig men då det under många år (tidigare ägare) har kopplats in sak efter sak efter sak och byggts om så är det idag lite virrvarr.
Jag har alltså i vissa rum både ojordat och jordat. I vissa rum så har jag två faser, i vissa 3 faser. I vissa utrymmen bara en fas där det kan behövas mycket effekt.
(Har faktiskt så att troligen så går en av de tre faserna till 90 % enbart på övervåningen och då menar jag inte till 90% effektuttag. Vill helst inte ha förlängningskabel från övervåningens fönster till poolvärmaren.   :)  )

Därav är trefas i mitt fall att föredra då ombyggnationer och även omdragning av el tillsammans ligger i framtiden. Jag fördelar alltså amperen enligt min rådande situation.
Det är tyvärr inte alltid det finns enkla lösningar.

Framöver skall belastningen på huvudsäkringarna fördelas bättre men samtidigt skall även belastningen på varje fas fördelas bättre på dess undersäkringar. Likaså skall faserna fördelas bättre mellan rummen/utrymmena.

Efter ett antal år med olika ägare på en fastighet så kopplas elen mer annorlunda för varje deccenium tror jag. Det som den första ägaren tyckte var bra förändrade ägare 2 och sedan ägare 3.  Det blir ett virrvarr till slut. Detta utan att det är felkopplat eller farligt eller icke godkänt på sin tid när det gjordes.
En femtedel av fastigheten har idag vettig ny eldragning.

Visst kan jag säkra upp till 25A för dyra pengar.  Jag vill hellre ha ordning o reda på belastningen istället och därför innan omdragning fördela lasten så mycket det går för att slippa hålla på med förlängningskablar mellan olika fasuttag.

Långt inlägg.

Någon som har andra förslag på 3-fasmaskiner?

6
Uppvärmning / SV: dags för ny poolvärmare. Aquaheat?
« skrivet: juni 24, 2017, 23:02:37:37  »
Jodå, du har rätt.
Det är jättekonstigt kopplat i huset.
2 luftluftpumpar som avfuktar. torktumlare, diskmaskin, spis, spabad, micro, varmvattensberedare, kraftiga stationära datorer för 2 tonåringar och mig, poolvärmepump med sandfilter mm mm.

Vi är är rätt vana att bara ha två vitvaror igång samtidigt annars flyger propparna.


Har försökt kartlägga strömfördelningen men är inte färdig än. Lyckades få spabadet på de två minst belastade faserna men vi får ändå inte bubbla samtidig som två vitvaror är igång. Bubbel plus värmare i spat plus två vitvaror är kört.

All el måste nog dras om i framtiden.


Tyvärr är det nog inte täcket på poolen som läcker mest värme utan att det hela tiden blåser runt poolen sidor. Jämfört vi med andra som har exakt samma lösning och produkter så har vi insett att det är sidorna. 
Blir som när man försöker koka en stor kittel med vatten utomhus för att skålla fjäderfän. Helt jävla omöjligt vid minsta vind men drar man en handduk runt kitteln så kokar det. (inte samma temperaturer som pool men samma princip)

Hade gärna tagit en 1fasare men det funkar inte innan all el är omdragen och det finns andra projekt i huset som går före omfördelning av el. En varm pool med en kall öl och sittandes i en flytring gör att många vardagsbekymmer försvinner.

en 3fas värmare kan jag ju alltid använda men en 1fas kan jag bara använda i framtiden. 

lite tråkigt att det finns så få 3fasare på marknaden.

7
Uppvärmning / SV: dags för ny poolvärmare. Aquaheat?
« skrivet: juni 24, 2017, 22:09:07:07  »
Jo det är svårt med denna budget.

Att jag kanske inte kommer till 10kw vid 15 grader har jag nog räknat med att jag ej kommer hitta i min budget. Aquaheat ligger väl närmast med 3-fasen.
Anledningen till att jag nämner kw vid 15grader är att det är lite lättare att jämföra. Vad det egentligen handlar om är att kunna utnyttja säsongen så länge som möjligt.

Desto mer den klarar desto längre säsong. Dvs att 8kw räcker för mitten av juni till början av september.  (ungefär)
Vill gärna komma så långt mot oktober som möjligt. Stängde 5 oktober förra året. (onormalt länge i och för sig)

Har en 5kw brilix stående som jag använde för många år sedan. Tyvärr så kunde inte säsongen börja förrän vid slutet av juni och den dog i mitten/slutet av augusti. Samtidigt så räckte 5kw inte så bra när det var kyliga sommardagar flera dagar i sträck.

Tyckte brilix fungerade bra i övrigt men det är svårt att få 3-fas till en hyfsad penning.

Mina problem är väl att jag behöver 3-fas pga snedbelastningar i elsystemet som får rättas till vid en kommande renovering samt att det hela tiden är blåsigt så att det är konstant avkylning. Tyvärr kan jag ej bygga in poolen.

8
Uppvärmning / SV: dags för ny poolvärmare. Aquaheat?
« skrivet: juni 24, 2017, 20:22:08:08  »
Förstår att min budget är lite tight.  Några tusenlappar kan jag sträcka mig.  Om det finns en mycket bättre än aquaheat 13 för kanske 20000 kan det vara intressant.

En likvärdig pump i effekt på samma grader men som är 5000 dyrare drar jag mig nog för att köpa.

Jag är dålig på att pruta. Hur gör man?

9
Uppvärmning / dags för ny poolvärmare. Aquaheat?
« skrivet: juni 24, 2017, 19:27:13:13  »
Hej

Har sedan några år en Luxlama 12 HI som egentligen borde vara jättebra. Jag och en till köpte tillsammans 2 stycken och min har krånglat av och till sedan dess.
Den andra fungerar jättebra och tuffar på men inte min.

Lång historia kort: Aldrig i helvetikum under min levnadstid vill jag ha något med IC i Malmö att göra igen. Därför kan det inte bli någon luxlama igen.

Alltså dags att skaffa nytt. Min budget är runt 15000-18000.
Ett absolut krav är att det är en 3-fas anslutning.
Jag måste ligga på höga kw pga placering av pool.  Helst runt 10 kw vid 15grader ute.

Det jag hitills hittat är aquaheat 13 från polarpumpen. Hade gärna haft en kraftigare så tips mottages.

Jag värmer 12 timmar om dagen och börjar vid cirka 8 grader på förmiddagen.

någon som har en recension av aquaheat eller tips på annan modell?


10
SpaForum / SV: Dax att byta spalock?
« skrivet: november 27, 2016, 00:00:08:08  »
220x210 cm.

Tackar.  Det behövdes inte uppge någon hörnradie eller liknande

Sidor: [1] 2 ... 26
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag