VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Poolen

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Bygga egen poolstomme i trä. 4x8 m.
« skrivet: januari 04, 2010, 22:12:58:58  »
Hej!

Jag har tankar på att bygga en egen poolstomme i tryckimpregnerat trä och har lite frågor kring det. Storleken ska vara 4x8 m. 1,5 m djup.

Fungerar det att ha formplywood (brun flakplywood) i väggarna, eller måste man ha tryckimpregnerad plywood? Hur grova reglar bör man ha i under- och överliggare samt stående? Ska dessa vara i klass NTR-A? Bör man isolera sidorna? Hur tjockt?

Angående stöttningen av sidorna så finns, av vad jag förstår, gjutna ankare med stänger eller tvärstöttor ner mot underliggare. Vad är enklast/bäst. Kan man lägga mer reglar och slippa stöttningen?

Som jag förstår brukar man ha stenmjöl i botten. Borde inte singel vara mer dränerande? Ytan blir inte lika jämn men om man har golvisolering på så blir det slätt ändå. Hur tjockt lager grus bör man ha i botten?

Vi har morän i marken här som är väldigt hård och svårgrävd. Min tanke är att lägga altanen och med den poolen så högt som möjligt för att spara på grävningen (altanen ca 70 cm över mark). Man kan kanske "slänta upp" med singel mot poolen, eller inte? I detta fall kan jag tänka mig att man får ett ojämnt marktryck på sidorna. inte så mycket där uppe. Bör man sänka vattennivån till vintern så att inte poolen trycks ut upptill av isen i poolen?

Tacksam för svar.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan