VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Resonans i trädäck  (läst 7118 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad 218yards

Resonans i trädäck
« skrivet: juli 02, 2015, 20:36:39:39 »
Investerade häromveckan äntligen i ett utespa (sundance chelsee) som är helt fantastiskt bra.

Stött på lite problem med grannen som tycker det brummar störande. Står direkt på trädäck och man märker av vibrationer, det skapar väl extra resonans, känns som att kan man åtgärda det är en del vunnet. Någon annan med liknande erfarenheter och lösningar? Snackade lite med poolfirman som tipsade om att lägga cellplast under för att stävja vibrationer. Läst att en del andra gjort samma, men inte nödvändigtvis pga dessa problem - kan det vara bäst tro? (Innan man sätter igång processen med tömma/fixa)

Någon som har byggt nån typ av bullerplank? Hjälper det? (Står mot en häck och skulle inte störa mig att sätta något "bakom")

Poolgiganten

Utloggad 218yards

SV: Resonans i trädäck
« Svar #1 skrivet: juli 02, 2015, 23:14:11:11 »
Ah, det där låter ju som en betydligt smidigare åtgärd. Gällande gummimatta - nån speciell rekommendation på vad man kan hitta, och vart? Tjocklek? Ska kolla hur skruvarna sitter, men man skruvar ner dom i mattan då istället eller? Tog ett kort tidigare där man ser lite hur den sitter iaf, verkar vara nån typ av gummigrej den sitter delvis mot men...  Ska kolla mer på det i helgen

Utloggad johanmarsta

SV: Resonans i trädäck
« Svar #2 skrivet: juli 03, 2015, 10:13:26:26 »
Finns gummimatta på tex jula,biltema mm ställen.
Går bra att ta en bil golv matta och skära till.
Sen är det LX  ( kina ) pumpar i ditt bad,och dom låter mer än amerikanska och italienska pumparna.
Men med en gummimatta under borde det i allafall ge mindere resonans ljud.
Lägg under så mkt gummi du får plats med utan att få en brytning på rören. Och det är bara att skruva genom gummi mattan,tillräckligt för att hålla allt på plats bara.

Utloggad 218yards

SV: Resonans i trädäck
« Svar #3 skrivet: september 06, 2015, 23:02:00:00 »
Uppföljningsdags i denna tråd. Gjorde lite åtgärder i somras - förstod mig inte riktigt på det där med att skruva loss och så, men tryckte in en massa ljuddämpande material under pumpen och valde också att lägga in 5cm cellplast under hela spa:t - vilket gav en markant skillnad i resonansljud och ljudnivån blev betydligt mer den man förväntade sig.

Men nu i veckan kom grannen förbi och beklagade sig igen. Nog hade det blivit bättre förut, men nu var ljudnivån mer störande igen, som han upplever kommer via vibrationer/resonans som verkade ha blivit värre på slutet. Ute vid spa:t märker jag ingen direkt skillnad från hur det lät tidigare när det var bättre själv.

Har ju en häck mot grannen och har på hälften av uteplatsen mot häcken redan ett staket, men inte just bakom spa:t, så det kanske är den bästa lösningen. Läst om träullit som bra mot bullerplank. Kan det vara nåt? Eller kommer det inte hjälpa ändå?

Utloggad mcdanne

SV: Resonans i trädäck
« Svar #4 skrivet: september 07, 2015, 10:06:37:37 »
Det bästa du kan göra är att byta cirkulationspump.
Jag hade också en LX pump innan men bytte till http://www.ebay.com/itm/Laing-E14-NST2NW-10-230V-50-60Hz-1-1-2-Buttress-Circulation-pump-/261534065305?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3ce4a52299
just pga att den LX låter ganska mycket.
Laningpumpen låter extremt mycket mindre och är mycket mindre också, så man får lägga en träkloss under, annars var det samma gängor på båda pumparna iaf för min del, så bytet var väldigt enkelt..

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan