Poolforum Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - swanthe

Sidor: [1] 2 ... 11
1
Markpooler. / SV: Klorera innan fylld pool?
« skrivet: juni 01, 2020, 20:04:04:04  »
Om du klorerar innan cirkulationen fungerar så kan du lägga i en dränkpump som kan blanda runt vattnet.

2
Markpooler. / SV: Layout i teknikbod, förslag önskas!
« skrivet: juni 01, 2020, 20:00:56:56  »
Det viktigaste är att du kommer åt allt ordentligt och att det är lätt att backspola, så det inte blir något du drar dej för att göra. En lampa så att du ser är också bra. Tidur till både pump och poollampa är bekvämt. Ofta finns det flödesvakt i luftvvx och då behöver den ingen egen timer.

3
Teknik / Minimaster som flödesvakt
« skrivet: maj 28, 2020, 14:15:39:39  »
Jag tänkte använda Minimasterns flödessignal för att styra en magnetventil till fjärrvärmeväxlaren. Är det någon som har prövat att använda Minimasterns flödesindikator för att styra andra prylar än den egna doseringen?

4
Ovanmarkspooler / SV: Sätta granit poolsarg??? HUR?
« skrivet: maj 18, 2017, 20:50:57:57  »
Montörerna från PK-montage sa att det var viktigt att kantstenen inte vilade mot snäppinlisten för då skulle man inte få loss linern och än mindre få den nya på plats när man ska byta.
Min nuvarande pool har en träregel som ligger ovanpå stommen runt hela poolen och som bär upp kantstenen. Jag skruvade snäppinlisten på insidan av träregeln/poolen, i underkant på kantstenen. Bilden visar min nuvarande pool. På förra poolen hade jag en glipa på ca 2 cm mellan stensargen och linern - inte snyggt.

5
Ovanmarkspooler / SV: Sätta granit poolsarg??? HUR?
« skrivet: maj 15, 2017, 23:16:49:49  »
Varför inte sätta listen på insidan av poolsargen? Även om det förhoppningsvis är lång kvar till linerbyte, men hur går det till när listen sitter under kantstenen?
Montörerna till min pool hade satt listen ovanpå sargen med resultatet att det blev både svårt och fult att montera stensargen, eftersom den måste hänga en bit ovanför listen.

6
T ex Poolkungens pooler är byggda med PVC-element som är 50x150cm. Ställer man dom på en betongplatta tillkommer ca 1 cm för U-balkar som elementen står i och som man läggar ovanpå. Jag rekommenderar att du planerar för att lägga trallen direkt mot poolkanten och skruva snäpplist för linern på insidan av sargen.

//Swanthe

7
Vatten och kemi / SV: Saltklorinator eller inte? Risker?
« skrivet: september 13, 2016, 21:44:59:59  »
Jag saknar min saltvattenspool.
Efter flytt till nytt hus har vi nu mera klorpool som vi genast utrustade med minimaster för dosering av klor och ph, men det var både billigare och enklare saltvatten. Självklart ska man välja plastarmaturer i en saltvattenspool och skruven i ett eventuellt pooldäck bör vara syrafasta. Dock måste jag framhålla att klornivåerna är knappt mätbara i en saltvattenspool.

8
Markpooler. / SV: Stadga form inför gjutning
« skrivet: juni 15, 2016, 11:05:15:15  »
Hade just rivit bort en del av altanen, så jag byggde av trallvirke 28x120 och stämpor för att hålla allt på plats av 70x45, en nedslagen i marken ca 50cm från formen och en inkilad mellan form och den nedslagna. Då blir det lättare att få tryck mot formen.
Plattan ska ju gärna vara minst 100mm, så det kan vara bra att bygga formen högre än så om den inte är absolut i våg runtom. Om du beställer betong med betongbil vill de ju tömma hela bilen och då är det ju bra om allt verkligen går ner i formen.
Bra också att skotta upp lite grus runtom, inte för att hålla den på plats men för att det ska vara tillräckligt tätt så inte betongen läcker ut.

//Swanthe

9
Vatten och kemi / SV: Saltklorinator Zodiac Tri Pro
« skrivet: juni 14, 2016, 16:12:23:23  »
Hur gammal är pH-sensorn? Det är ju begränsad livslängd på den.

10
Teknik / SV: Jetstream!?
« skrivet: juni 13, 2016, 12:34:50:50  »
Jetstream var toppen. Vi har flyttat till en ny pool utan jetstream och saknar det. Barnen älskade den och det funkade bra att motionssimma med en. Vi hade en kraftig modell men jag vet inte om den hade hållit för crawling.

Sidor: [1] 2 ... 11
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd