CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - stennajay

Sidor: [1]
1
Säljes / Pooltak Gullberg & Jansson, Nova Comfort
« skrivet: maj 05, 2021, 11:23:58:58  »
Gullberg & Jansson
Modell: Nova Comfort
Mått: läng 6000 mm , bredd 3426 mm, höjd 760 mm
Köpt i slutet av 2018 och har givetvis varit ute sedan dess.
Det är inga som helst fel med taket utan det ska bytas ut på grund av att hela taket inte går att få av poolen på grund av angränsande byggnader.

Rekommenderat pris 2018 var 80 000 sek ink moms + frakt.

Säljes för 50 000 sek exklusive frakt.
Nedmontering sköts av köparen, jag kan givetvis bistå med hjälp.
Frakt en kortare sträcka kan lösas mot betalning.
Taket sitter idag över en pool som är 3 x 5 meter.

Finns i Malmöområdet.

Tveka inte på att höra av dig om du undrar över något.

2
Pooltäckningar / Sälja begagnat pooltak
« skrivet: augusti 27, 2020, 22:50:41:41  »
Har idag ett Gullberg och Janssons pooltak över poolen. Taket fungerar precis som det ska och består av tre delar som man skjuter av poolen. Problemet är att jag bara har plats till att skjuta två av sektionerna över den tredje.
Jag har stört mig på detta sedan jag köpte huset med poolen och vill nu byta ut detta mot ett annat skydd som jag kan ta av helt så att vi kan använda hela poolen..

Målet är såklart att få så mycket som möjligt för taket men jag skulle behöva någon form av tips på vad som är rimligt att begära för ett sådant tak.

Taket passar poolen som är 6 x 3 meter. Jag tror att taket är så pass nytt som 1 år gammalt men det kan vara upp till två år och i ett skick därefter.

3
Vatten och kemi / Pahlens Minimaster problem
« skrivet: juni 15, 2020, 19:36:26:26  »
Hej, flyttade in i nya huset i februari och väntade på grund av okunskap för länge med att sätta igång poolpump och Minimastern.

Efter några vändor med dammsugaren var det gröna lagret av alger borta och allt tuffade på. Kort därefter tog dock kloret slut utan min vetskap och först efter lite mer än en vecka var dunken ersatt. Tillbaka på ruta ett med andra ord och spontant var min reaktion att det gått åt fantastiskt mycket klor på kort tid.

Efter dammsugning och backspolning började dock Minimastern varna för lågt mätvatten flöde. Kloret gick upp på korrekt nivå kort efter dammsugning, backspolning och påfyllnaden av vatten men PH värdet stod och står fortsatt lågt. Även bekräftat vid manuell mätning.

Mätvärdet flödet i Minimastern påverkas inte oavsett hur mycket eller lite jag stänger/öppnar justeringsskruven på startmodulen, det är fortsatt för högt. Gjort löpande tester med 2 timmars intervall med samma resultat.

Efter lite läsning här kom jag fram till att förfiltret till Minimastern var igentjockat med skit. Efter en rengöring av detta ändrades statusen på Minimastern till för högt mätvattenflöde. Kloret fortsatt på korrekt nivå och PH värde fortfarande för lågt. Har gjort forcerad dosering från PH dunken i 8 omgångar utan att PH värdet ändras.
Vill även nämna att förfiltret innan rensningen var fullt med vatten och efter rensningen hade jag cirka 2 cm i två dagar. Det fylls succesivt på efter att filtret tjockas igen nu av en gul blandning. Är detta rimligt?

Pumpen lyser grönt när den force doserar men jag kan inte se att någon vätska rör sig i slangen mellan dunk och pump. Det kan vara så att jag ser fel men det hade samtidigt varit en förklaring till varför PH värdet inte förändras.

Nu till mina frågor:

1. Efter att ha rengjort förfiltret i fredags börjar det idag måndag tjocka igen direkt (cirka 70% av filtret är igentjockat av något gulaktigt. Är det rimligt att detta filter ska rengöras så pass ofta?

2. Stämmer det verkligen att vattennivån i förfiltret ska ligga på två cm från botten när filtret är rent? Om inte, vad kan jag göra för att det ska fyllas med vatten?

3. Är det någon inställningsgrej som gör att det inte pumpas PH vätska från pumpen ut i mitt system? Om inte, finns det något tips på vad jag kan göra för att åtgärda? Och om det skulle vara så att den doserar utan att jag ser det, varför är det då så pass lågt PH värde? Bor i sydvästra Malmö och enligt dom jag har kollat med ska vi ha problem med för högt PH värde.

4. Nu har jag inte full koll på hur man göra om man inte har "automatisk" dosering av klor och PH. Spontant känns det som att jag bränt två helger på automationen och att jag kan slänga skiten som tidigare ägare köpt för 27000 sek och istället köra manuell dosering. Detta är väl något som bör vara just automatiskt, vad betalar man annars för?

Tack för minsta lilla hjälp att komma vidare!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag