CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: anv. bergvärme + växlare, eller köpa ny luftvärmepump???  (läst 1901 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Anna E

anv. bergvärme + växlare, eller köpa ny luftvärmepump???
« skrivet: maj 18, 2010, 11:24:02:02 »
Hej,

Jag har förstått att det finns mkt att beakta när man ska försöka få värme i sin pool... men då jag är helt novis i detta kanske ngn kan ge mig råd eller bara säga vad ni skulle välja??!!
Vi har en liten pool hemma, 4,5 meter i dia, 1,10 djup (ca 20 kubik), oisolerad, till hälften nedgrävd i jord, och hela under altandäck. Altanen ligger precis utanför Pannrummet där vi har en bergvärmepump (som är större än vad vårt lilla hus kräver). Nu är frågan; ska vi välja att köpa en växlare, och anlita en entreprenör (med rot-avdrag, då vi ändå håller på med toalett/rör-renovering) eller ska vi köpa en mindre luftvärmepump att sätta på väggen.

Vi behöver inte ha 30 grader i poolen från april till september, men gärna 25 grader från maj till augusti   O0
 
Vad skulle du välja?? vilket är mest ekonomiskt? för just nu och för framtiden?

Jättetacksam för svar!
Anna

Poolgiganten

Utloggad utopiazz

SV: anv. bergvärme + växlare, eller köpa ny luftvärmepump???
« Svar #1 skrivet: maj 18, 2010, 15:20:42:42 »
Svårt val. Oavsett ROT avdrag eller inte så kostar en billig (och liten) värmepump för poolbruk lika mycket (eller lite) som de delar du behöver till din bergvärmepump.

Vi hade själva det (k)valet förra sommaren men valde bergvärmen då det kändes som mest ekonomiskt för oss. Vi ville inte köpa en billig luftvärmepump med allt vad det kan bestyda i strul med reservdelar och service. Det som tippade över var när vi ställde frågan till vårt försäkringsbolag om poolen och en ev. värmepump till den omfattades av försäkringen (t.ex vid maskinskada). Eftersom deras svar var att värmepumpen inte täcktes så blev valet enkelt. Sen finns ju alltid stöldrisken (även om den troligen är mycket liten) och det täckte inte heller vårt bolag.

Vi har vi den fördelen att vi gör all installation själva så det egna arbetet är "gratis"  (iofs får vi inget ROT avdrag då)

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag