VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Aqvis 8x4 med utvändig lagun  (läst 1595 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Eggeby

Aqvis 8x4 med utvändig lagun
« skrivet: april 12, 2022, 15:41:56:56 »
Hej!

Då var poolbygget igång. Det blir en 8x4 m med utvändig lagun från Aqvis. Poolen kommer att stå på en gjuten platta med 100 mm S100 isolering under. Vi har inte bestämt oss för pooltäckning ännu.

VP från pahlén och utrustning från Astral.

Grävaren var här med sin 15-tons hjulgrävare och frilade gropen på ca 4 timmar. Det inkluderar inte hanteringar av alla massor som ligger i en gigantisk hög brevid. Grävaren behövde bara gräva ca 140 cm ner då poolen kommer att sticka upp ca 50 cm. Någon form av motfyllnad kommer därför att behöva ske längst upp.

Härnäst grundläggning och formsättning på söndag. Gjutning på onsdag 20/4.

Poolgiganten

Utloggad henrik79

SV: Aqvis 8x4 med utvändig lagun
« Svar #1 skrivet: maj 18, 2022, 09:12:31:31 »
Det ska bli spännande att se. Otroligt avis till er som har sån mark som man kan gräva ur med smörkniv på några timmar. Hos oss var det matjord 2 cm, kompakt lerjord sen 3 cm och därefter lera blandat med vassa sprängstenar som var inkilade i varandra och som vare sig gick att spränga eller enkelt lyfta ur med grävaren. Fick lirka med djupskopans tänder på varenda bumling och försöka rucka loss dem så att man fick grepp. De större stenar som vi frilade fick sen smällas med krut. Problemet är väl lite, har man väl börjat gräva och ha sig, ja då ska det till mycket om man ger upp, vilket vi inte gjorde. Skam den som ger sig.

/H

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan