Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Hur beräknar man mängden ozon som tillsätts vid behandling av poolvatten?  (läst 555 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Jessesun

  • ceo
  • Nybörjare
  • *
  • Stad/land: China
  • Antal inlägg: 12
  • Total likes: 0
  • Kön: Man
  • Pool javisst!
    • Visa profil
Hur beräknar man den tillsatta mängden ozon för behandling av poolvatten?

Vi vet att detektionsstandarden för ozonsterilisering är CT-värdet, C är ozonkoncentrationen i systemet och T är retentionstiden efter att ozonkoncentrationen når standarden. Låt oss ta en simvattenbehandling som ett exempel.

Nedbrytningshastigheten för ozon i vatten under en timme är 61 % (Bli syre)
Ozongeneratorns arbetseffektivitet är 75%
Vattenvolymen per timme är V kubikmeter (total vattenvolym, inklusive cirkulerande vattenvolym, ny vattenvolym)
Koncentrationen av ozon måste vara B (1-2ppm, Koncentrationen av ozon i vatten 1ppm=1.0g/m3)
Ozonmaskinens produktion per timme är Y

Y=BxV/(1-61%)x75%, när Y>1kgs, ozonblandningssystem används, vanligtvis inklusive PLC-styrsystem, luftkompressor, filter, kyltork, adsorptionstork, syrgasmaskin, ozonmaskin, blandningstank, jet- eller gas-vätskeblandningspump, ozonvattendetektor och rymddetektor, larm m.m.

Ovan pratade vi bara om själva ozonsystemet. Det involverar hela systemet med ozonvattenrening i simbassänger. Vi ska inte bara säkerställa kvarvarande klor i vattnet, utan även filtrera bort det kvarvarande ozon i vattnet. Ozonkoncentrationen är mindre än 0,1 ppm, såsom användning av aktivt kol.

Hur producerar koronaurladdningar ozon?

Som ett grönt desinfektionsmedel används ozon i stor utsträckning vid behandling av vatten i simbassänger. För närvarande finns det tre huvudsakliga sätt att generera ozon.

1. Principen för ultraviolett ljus
2. Principen för Corona-urladdning
3. Principen för elektrolyserat vatten

Principen för ultraviolett strålning är att sönderdela syremolekyler genom bestrålning av 185 mm vågbands ultravioletta strålar och sedan generera ozon. Uteffekten är låg. Det ultravioletta lampröret är stort i storlek och har kort livslängd. Det används främst för att desinficera skåp; den elektrolytiska vattenmetoden kan producera högkoncentrerat ozonvatten till låg kostnad. , Lätt att använda och underhålla, eftersom ozon inte är lätt att samla upp och produktionen inte kan ökas, det används endast för liten eller specifik utrustning.

Koronaurladdning är användningen av en högspänningsström av en viss frekvens för att skapa ett högspännings-korona-elektriskt fält. När den elektriska fältstyrkan som bildas av elektriciteten på elektroden är större än det kritiska värdet för luftjonisering, kommer vissa syremolekyler i luften joniseras till syreatomer, eftersom syreatomer är extremt Det är instabilt och mycket oxiderande. Det kommer snabbt att kombineras med syremolekyler för att generera ozon. För närvarande kan ozonproduktionen från koronaurladdningen göras från 3 gram till 100 kilogram per timme. Koronaurladdningen uttrycks med formeln: E=U/D(E = F / q, E = KQ / r2), E är fältstyrkan som genereras av statisk elektricitet, när E är större än det kritiska värdet för fältstyrkan vid vilken luften joniseras, joniseras luften. Det börjar, det vill säga luften blir en ledare, med fria elektroner i, och elektronerna är fria från kärnans bindning.

Hur ofta producerar koronaurladdningar ozon?

A, 50-60Hz
B, 400-1000 Hz
C, >1000Hz

Ju högre frekvens, desto mindre volymbehov för ozongeneratorn, desto lägre strömförbrukning och desto större ozoneffekt, men de tekniska kraven är höga. Det är den frekvens som vanligtvis används på den nuvarande marknaden för elektriska ozongeneratorer.

Vad har ozongeneratorns utloppskoncentration eller effekt per tidsenhet att göra med?

1. Ozongeneratorns struktur och bearbetningsnoggrannhet
2. Kylmetod och villkor
3. Drivspänning och drivfrekvens
4. Dielektriskt material (kvartsglas)
5. Syrehalt, renhet och torrhet i rågas
6. Effektiviteten hos generatorns strömförsörjningssystem (hög effektivitet, låg värmeomvandling).
« Senast ändrad: november 12, 2021, 09:57:53:53 av Jessesun »
Jesse

CE Environment Technology Co., Ltd

Poolgiganten

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag