VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Hur nära poolkanten kan man ha takskenorna?  (läst 1579 gånger)

0 medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.

Utloggad oolsson

Hur nära poolkanten kan man ha takskenorna?
« skrivet: augusti 08, 2021, 01:03:01:01 »
Hej!

Har egentligen tänkt att bygga en 4x8m pool med tak anpassat till den storleken, men har nyligen börjat kolla på budgetalternativ för att ha lite att jämföra med innan vi tar ett beslut (det är ju så mycket annat man också vill lägga pengar på, som nytt garage och relaxavdelning i källaren osv).

Pooltak är dock något som prioriteras oavsett storlek och typ av poolbygge.

Så om poolen är 330x620cm (innermått), blir skenorna för nära kanten om man t ex tar pooltaket albixon dallas 3x6? Avstånd mellan skenorna 365cm och takets längd 646cm enligt specifikationer.

Räcker 13cm per sida på längden vid stängt tak och att skenorna hamnar 17,5cm från kanten på varje långsida? Eller blir det för nära och något som blir störande om man sitter eller hoppar från kanten t ex? Skenorna kommer vara nedsänkta för att ligga i nivå med trallen och ska vara "gåvänliga" enligt beskrivningen. Kan även bli en cm till per sida beroende på om man gör något överhäng med trallen eller slutar precis vid poolkanten.

Försöker egentligen bara se hur billigt man kan komma undan om man väljer det billigare alternativet, därav storleken på taket då det går att få för 48k inkl hemkörning med kranbil och att gå upp en storlek gör en rätt stor skillnad på priset om man försöker komma undan så billigt som möjligt.


Tack på förhand
Mvh
Förhoppningsvis blivande poolägare

Poolgiganten

Utloggad TommyC

SV: Hur nära poolkanten kan man ha takskenorna?
« Svar #1 skrivet: augusti 08, 2021, 17:49:22:22 »
Hej!
Vi har mindre än 1 dm mellan skenorna och kanterna. Upplever inget problem med det. Vi sitter aldrig på kanterna. Jag rekommenderar en inbyggd trappa som är skön att sitta i. På insidorna av skenorna är det bra att ha någon förhöjning som hindrar småskräp (t ex björklöv och björkfrön) från att hamna i vattnet. En trälist fungerar bra i vårt fall. Grundproblemet är att gummilisten mellan takets sektioner tätar ganska dåligt ner mot skenorna så där kommer skräpet in.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad Delta2004

SV: Hur nära poolkanten kan man ha takskenorna?
« Svar #2 skrivet: augusti 08, 2021, 20:40:11:11 »
Vi har 6,5x3,5 folkpool classic under deras 6x3 tak. Det blir ca 11 cm till plywood, och ca 12,5 cm till liner. Det är precis att man får plats med 145 mm sarg. Sargen är då i nivå med trall och takskenorna.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan