Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Erica

Sidor: 1 ... 421 [422] 423 ... 433
4211
Som tillfällig reparation kan kanske 2-komponents glasfiberspackel (finns t.ex. på Biltema eller Clas Ohlson) fungera. Problemet är väl att hålla ytan torr för det måste läggas på en torr yta. Kanske om du stänger pumpen och torkar med en varmluftspistol eller en hårtork innan du lägger på det ? Sandpappra sedan gärna ytan lite också så fäster det bättre.

Silikon tror jag mindre på. Silikon tätar jättebra men har ingen nämnvärd styrka i fråga om att hålla ihop saker, alltså i detta fallet att förhindra att sprickan vidgar sig. Har filtret möjligen frusit sönder under vintern ?

4212
Vatten och kemi / Ev. korrosionsproblem om man sänker pH något
« skrivet: juli 03, 2010, 13:31:18:18  »
Vi har en automatisk styranläggning som ser till att hålla klorhalt och pH konstanta och som fungerar perfekt. pH ligger stabilt på 7.6 sedan långt tillbaka och vi har fint vatten, men ibland kan det bli lite svag mjöljkighet som är så pass svag att den endast syns kvällstid med poolbelysningen på. Troligtvis är detta kalk som fälls ut eftersom vi har kalkrikt vatten.

Lägre pH skall ju motverka kalkutfällning men vi har hittills inte testat detta. Skälet är mest av vi är rädda för ev. korrosion, eftersom vi har vissa metalldelar i systemet. T.ex. så är motströmspumpen gjord av gjutjärn. Frågan är nu: rekommenderat pH ligger ju mellan 7.2 och 7.6, så vi ligger ju just på den övre gränsen. Om vi skulle justera ned pH till närmare den undre gränsen skulle detta öka korrosionsriskerna ? Och hur lågt skulle man behöva gå för att förhindra kalkutfällning ?

4213
Teknik / SV: folkpool styrskåp, vad är översta vipströmbrytaren till ??
« skrivet: juli 03, 2010, 13:23:32:32  »
Arret betyder ju avstängd så det är väl säkrast att ställa den där om du nu inte har någon elpatron. Då drar den ju ingen ström. Själva kontaktorn drar väl annars lite lite grann om den står på jämnt.

4214
Teknik / SV: Bubblor i inlopp - läckage trycksida?
« skrivet: juli 03, 2010, 13:20:50:50  »
Sitter solpanelerna före eller efter filtret ? Om de sitter mellan pump och filter kan det ju omöjligen läcka vid panelerna eftersom man då har ett övertryck på ca 1 kg/cm2 och då skulle panelerna behöva sitta minst 10 m upp i luften för att ett inläckage av luft skulle vara ens teoretiskt tänkbart. Sitter panerlerna efter filtret så blir ju siffran klart lägre men ändå måste de sitta rejält högt för att det skall läcka IN i stället för att spruta UT.

Det låter nog troligast att läckan är på sugsidan trots allt. Kanske blir flödet så pass mycket mindre när du kopplar bort panelerna att läckan då inte förmår att dra in någon luft.

4215
Ovanmarkspooler / SV: DPD och Phenol Red i poolen
« skrivet: juli 03, 2010, 13:13:46:46  »
KOncentration av testvätskorna i poolen blir försvinnande liten så det kan inte finnas någon som helst risk. Men givetvis skall man inte göra så regelbundet - det blir ju med tiden lite mer vätska i så fall.

4216
Vatten och kemi / SV: saltsyra och kaustiksoda
« skrivet: juli 03, 2010, 11:28:54:54  »
Vi har använt saltsyra till vår pool hela tiden och det fungerar jättebra. Eftersom vi använder flytande klor (natriumhypoklorit) så stiger pH hela tiden automatiskt och då måste vi tillsätta saltsyra för att hålla ner pH -värdet. Båda kemikalierna tillsätts automatiskt av ett doseringssystem så vi behöver inte ta i dem på något sätt annat än att fylla på förrådsbehållarna. NBär man gör det får man ju vara försiktig, det är ju starka kemikalier och skyddsglasögon och gummihandskar rekommenderas definitivt. Men det blir ju bara några få gånger, kanske tre per år för klor och en gång för saltsyran.

Jag har också erfarenhet av kaustiksoda (natriumhydroxid). En gång för flera år sedan hängde sig reläet som styr utpumpningen av saltsyra i poolen och den fortsatte att pumpa och pumpa tills den pumpat ut hela dunken och då var pH så lågt att jag inte ens kunde mäta upp det. Då tillsatte jag kaustiksoda och pH steg snabbt upp, ja t.o.m. lite för högt för jag fick lite för mycket. Det är mycket starkt så reaktionen blir lätt mer än man tänkt sig.

Alla dessa standardkemikalier är relativt billiga, men som sagt, hantera dem försiktigt !

4217
Säkerhet / Tragisk olycka - glöm inte bort säkerheten !
« skrivet: juli 02, 2010, 10:52:09:09  »
Hej !

Jag läste just nyheter på nätet och såg då denna artikel:

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article7403808.ab

Det är underbart med pool men det har ju sina risker om man inte håller hård koll vad det gäller säkerheten, ser till att täcka över poolen stabilt så fort den inte används eller sätter upp staket eller liknande, eller som hos oss när det gäller inomhuspool ser till att hålla poolrummet låst så artt barn inte går dit på egen hand.

4218
Ovanmarkspooler / SV: Läckage!
« skrivet: juni 30, 2010, 21:40:17:17  »
Silikon fäster oftast dåligt mot mjukplast och liknande, som linern. Jag tror att det är större chans att få det tätt med packningar av lämplig sort än med silikon. Normalt brukar det följa med lämpliga packningar till inloppsmunstycken och liknande detaljer (typ gummipackningar).

Smutsen på botten kan nog gå att tvätta bort men du får ju se vad det är för slags smuts och om den liksom har bränt in i plasten eller sitter utanpå.

4219
Ovanmarkspooler / SV: Marken lutar...
« skrivet: juni 30, 2010, 19:28:17:17  »
Ja sned mark bör man nog helt klart undvika. Jag har en bekant vars runda pool totalhavererade med rena syndafloden som resultat just för att de ställt upp den snett. I deras fall så var i och för sig lutningen lite större, kanske runt 25 cm. Det höll en stund men sedan mitt medan de badade så brast hela härligheten. Och när förloppet väl kom igång så gick det på någon sekund. Så det är nog väl genomtänkt att slita lite med grävningen...

4220
Markpooler. / SV: min pump suger luft
« skrivet: juni 20, 2010, 02:40:06:06  »
Problemet är säkert luft på sugsidan. Eftersom du har jättelånga slangar så blir det mycket svårt att få ut luften. Om slangarna inte ligger med fall åt ena hållet utan lite upp och ned så blir det ju en massa fickor där luften står kvar. Vi hade ett liknande problem när vi ordnade en extra brunn en torr sommar och fick ha jättelång slang. Lösningen blev att vi fick koppla en särskild pump som med tryck pumpade vatten genom slangen med så stor kraft att alla luftfickor trycktes ut och försvann. Sedan stängde vi ventiler i båda ändarna, kopplade om slangen som den skulle vara och körde igång,sedan fungerade allt ok.

Sedan måste ju slangarna vara ganska grova om inte man skall få för stora tryckfall om de är så långa. Men eftersom det kommer luft så är luftfickor säkert mera troligt som huvudorsak än för klena slangar.

Sidor: 1 ... 421 [422] 423 ... 433
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag