CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Erica

Sidor: 1 ... 4 [5]
41
Omröstningar / Poolen vid fester ?
« skrivet: oktober 16, 2009, 22:22:04:04  »
I en annan tråd här nämnde jag att när vi har fester så brukar ibland en del hoppa i med kläder och allt, eller bli iknuffade...medans några goda vänner till oss alltid är strikta med att kräva duschning och ombyte... Hur har de flesta av er det ?

Hos oss så brukar ju barnen ofta vilja bada direkt och de klär ju om. Övriga som efter en stund känner för att hoppa i de också klär ibland om, hoppar ibland i påklädda eller knuffar i varandra...det händer båda delarna. Det finns ju gott om hjälpsamma personer som gärna ger en en liten knuff om man går i närheten av poolen  :)

Oberoende av hur man använder poolen tycker jag att den är en atmosfärshöjare av mått vid fester. Det gäller även om man bara håller sig på det torra !

42
Uppvärmning / Kan solvärme ge något för en inomhuspool ?
« skrivet: oktober 11, 2009, 20:34:15:15  »
Vi har en inomhuspool som vi idag värmer med el. Eftersom den är välisolerad behöver den dock inte mycket värmetillförsel. Solpaneler låter ju annars som ett bra sätt att värma pooler, men sommartid har vi mer värme än vi behöver och frågan är om solpaneler ger någonting vintertid när värmen behövs ? Eller vore det bortkastade pengar att sätta upp några sådana på taket ?

43
Vatten och kemi / Kan smink verkligen vara ett problem för en pool ?
« skrivet: oktober 02, 2009, 22:43:22:22  »
Vi har några bekanta som då och då bjuder in till party där bad i deras pool brukar ingå (ungefär som om vi har party här...). Men de är väldigt rädda för att få minsta skräp i vattnet och en av reglerna är att ingen får använda smink för de säger att det kan påverka vattnet. Stämmer det verkligen ? Mängden måste ju bli extremt liten jämfört med allt poolvattnet (deras pool är typ rund 5 m pool med motbyggt trädäck). Likaså är de väldans noga med att alla duschar, att man bara har riktiga baddräkter o.s.v., allt av hänsyn till poolen. Men hur känsligt är det egentligen ?

Själva har vi inomhuspool och brukar inte alls vara strikta. Om vi har fest brukar det vara fritt att bada och visst händer det att några åker i med kläderna på, med skor osv (ja festskor förstås, inte grova som man går med ute !). Visst brukar jag använda smink och vid en fest blev jag iknuffad med min handväska, där låg väl typ en halvårsförbrukning av smink, och inte hände något med våran pool för det. Hur känsligt är det egentligen med olika småsaker ? Eller är olika pooler olika känsliga, beroende på reningssystem, filter, kemi osv ? Vår pool är en inomhuspool, med sandfilter och klor/syra som kemikaliemetod. Någon som har lite erfarenheter att dela med sig av ? Våra vänner pool körs med Baquacil, skulle det göra den mera känslig ?

Sidor: 1 ... 4 [5]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag