Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - leonard

Sidor: 1 [2] 3 ... 43
11
Vatten och kemi / SV: Kalibrering av Zodiac Chlor Expert: Sensor fail
« skrivet: september 04, 2022, 08:37:43:43  »
Det är inget problem, OFA är en säkerhetsfunktion.
Din klordoserare tycker helt enkelt att den få jobba för mycket och larmar helt enkelt. Du har något skräp eller så i som konsumerar ditt klor och systemet doserar lite till och lite till, men det räcker inte. Du kanske fått för lågt bör-värde nu. Boosta ett par gånger så bör det bli bra.

12
Uppvärmning / SV: Timer på cirkulationspump med dagens elpriser
« skrivet: september 03, 2022, 14:17:29:29  »
Jag tror att du absolut kan låta pumpen stå still 10-15 min varje timme dagtid då elen är dyr utan större problem men du bör då definitivt kontrollera vattnet extra noga så inget sticker iväg. Detta gäller även om du har klorautomatik, din förbrukning kan skena tex.
Jag har i princip samma förutsättningar som dig. Automatik och timpris men betalar för drift 24/7, är lite feg kanske..
Min poäng är att risken är stor att nya problem kommer lätt om man börjar suboptimera.

13
Uppvärmning / SV: Timer på cirkulationspump med dagens elpriser
« skrivet: september 03, 2022, 12:55:47:47  »
Hej,

Dina två påståenden är rätt. Värt att tänka på är också att pumpens axeltätning tar mycket stryk vid av och påslag. Ibland håller tätningen i många år med sådan drift, ibland inte. Det finns också en ökad risk att du tappar kapillären i pumpen och därmed kan pumpen gå torrt. Hur stor den riken är beror mycket på pumpens nivå i förhållande till vattenytan. Det är också bra att ta hänsyn till vattnets balans att hantera bakterier och alger när drifttider förändras. Stillastående vatten under direkt soluppvärmning ställer nya krav på ditt val av rening.

En annan tanke som slagit mig kopplat till dagens elpriser är att när priset per kWh är 8kr och dieselpriset per liter är 25kr, är det lika dyrt att använda ett elverk som att använda vägguttaget. Och när det kostar 6kr per kWh är det ungefär lika dyrt att köra elbil som motsvarande dieselbil. Offtopic, jag vet..

14
Uppvärmning / SV: Uppvärmning med slang
« skrivet: september 02, 2022, 15:37:45:45  »
Jag skulle rekommendera att tänka en gång till. Värmen på vattnet må vara viktigt men det är också hygienen. Att ha diverse lösningar där vattnet står stilla längre perioder bör ses som en extra och kanske onödig risk. Att komma runt det kan fungera med VVX och styrning men ökad komplexitet ger också ytterligare risker. Om inte ventilen öppnas rätt kan det koka osv.
Jag hävdar bestämt, kanske nämnt redan i denna tråd eller om det var någon liknande. En sommar som denna behövs inte dessa lösningar så tillvida inte poolen är i ständig skugga. Satsa på att inte poolen tappar energi istället. Isolera så mycket du kan det fungerar utmärkt om du inte vill ligga över 30grader men då behöver du en VP oavsett.
Om det är kallt i hallen på vintern är det så mycket bättre att stänga ytterdörren än att köpa en byggfläkt eller uppfinna nya lösningar.
Jag kan förstå det roliga i att hitta på något själv dock men risken är stor att du får ökade problem med läckage, påväxt eller snarare kallare än varmare.

15
Teknik / SV: Söker bra par56 rgb led
« skrivet: september 01, 2022, 12:04:47:47  »
Hej,
Jag köpte en av poolstore, finns bara ett alternativ som inte har olika färger.
Den har fungerat i drygt fyra år tror jag, fungerar fint än. Den är inte somnar dock men jag ser inte det behovet. Den styrs mha Qubino z-wave via Domoticz, men den styrningen kan appliceras på vilken lampa som helst.

16
SpaForum / SV: Spabadet elkostnad vinter
« skrivet: augusti 31, 2022, 16:13:24:24  »
Hej,
Enkelt sagt kostar det mindre ju kallare vattnet är, vattnet är dessutom lättare att styra med kem ju kallare det är. Du ska nog inte låta det frysa, inte säkert att just ditt vad klarar det. Annars hänger det på hur kallt vill du ha när du badar? Badet i sig är ju en lyx och du bestämmer hur mycket du är villig att betala för den lyxen.

17
Pooltäckningar / SV: Pooltime- Nivokit
« skrivet: augusti 29, 2022, 12:34:00:00  »
Det kan också vara bra att vara medveten om att en fabrik kan tillverka olika produkter, ibland är det svårt att se skillnaden men de kan som sagt vara olika.
Jag har tillverkat produkter där skillnaden bara är olika etiketter och emballage men priset är det dubbla för slutkonsumenten, jättevanligt i livsmedelsproduktion. Men jag har också varit i fabriker som gör komponenter till ex både Audi och Porsche som ser exakt likadana ut, men då är det den enda likheten, jättevanligt i fordonsindustrin.
I vissa branscher finns det varumärken som har extremt höga krav på sina produkter och vill kanske ha en komponent som redan finns men de har specificerat mycket högre krav, då blir priset högre..

18
Markpooler. / SV: Rimlig kostnad???
« skrivet: augusti 23, 2022, 19:47:06:06  »
Oj!

24.000 / 9 = 2.667 kr/h det är bra betalt det. Han har ju en månadslön motsvarade ca 200k brutto efter arbetsgivaravgifter mm.
Men du kanske har ringt hem någon specialist från Schweiz eller nått, haha.

19
Pooltäckningar / SV: Gullberg o Janssons pooltak nova.ritning över "löphjulen"
« skrivet: augusti 20, 2022, 18:30:59:59  »
Hej,
Mittsektionen fungerar nästan alltid bäst i tre-sektions-tak. Där finns ingen gavel som envist håller taket fixerat, mitten  kan alltså flexa/anpassa sig något efter skenorna, den har helt enkelt ett större fönster för vilken variation som tillåts.
Om taket ser ut som jag tror ska alla sektioner gå att skjuta Max åt alla håll. Beter sig den sämre sektionen lika dåligt under hela sträckan? Om inte så är det troligen måttavvikelser och ett mätfel av grannen, oftast brukar det vara så. En annan spontan tanke är att allt behöver underhållas, då syftar jag på rengöring, hur är det skött?

20
Vatten och kemi / SV: pH kalibrering minimaster
« skrivet: augusti 16, 2022, 19:42:24:24  »
Hej!
Jag kan tänka mig tre olika svar på frågan:

1. Din Mätutrustning visar fel, dubbelkolla med ex Biltemas teststickor för att validiera resultatet.
2. Referensvätskan är inte alls pH7,3 utan något annat, Kollat bäst före datum?
3. Din pH-sensor mäter fel och borde bytas ut eller så ökar du inställt värde för att hamna på rätt nivå

Jag skulle utesluta felkällor genom att testa i nämnd ordning.

Sidor: 1 [2] 3 ... 43
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag