CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Beppo

Sidor: [1] 2 ... 9
1
SpaForum / Byta packningar Viskan Lindö
« skrivet: oktober 26, 2022, 19:59:11:11  »
Mitt Viskan Lindö från 2014 har börjat läcka som ett såll! Jag har fått fylla på vatten med ganska glesa intervall tidigare. I mitten av september bytte jag vatten i badet, och fyllde upp badet "2 cm över leddioderna". När jag sedan skulle bada två veckor senare så hade vattnet sjunkit så lågt att det var under filtrena och följdaktligen var kallt. Jag fyllde upp med vatten och skruvade bort panelerna för att se var det läckte, och det var en stor läcka vid värmaren. Det forsade faktiskt vatten där! Efter att ha bytt packningar till den så är det nu helt tätt, men man ser och hör att det droppar lite överallt från många ställen i badet.
Nivån sjunker nu från "2 cm över led" till 5 cm under led på 10 dagar.
Hur byter man samtliga packningar i badet? Gör man det från utsidan eller insidan (alltså vattensidan)? Var får man tag på packningar? Både till leddioderna, och massagemunstycken och allt annat.

2
SpaForum / SV: Lyfta spabad
« skrivet: juli 14, 2017, 09:45:05:05  »
Plattorna är ju ganska stora, så vikten borde fördelas ut ganska bra. Men det kanske är som ni säger, att frigoliten (cellplasten) kommer ta stryk och att lyften då blir sladdrig.
Jag ville inte ha den som man skruvar fast i badet, då jag helt enkelt inte vill skruva något genom panelen!
Jag kollade inte så noga när jag köpte lyften, jag trodde principen var ungefär som locklyft I, att man skjöt in plattorna i urtagen på badet.
Jag får nog överväga om någon av de andra modellerna passar bättre, och kolla med firman om jag får byta modell...

3
SpaForum / Lyfta spabad
« skrivet: juli 13, 2017, 19:08:47:47  »
Jag har ett Viskan Lindö, som jag har haft i tre år och är mycket nöjd med. Ångrar dock att jag inte köpte locklyft från början, och därför har jag nu börjat fundera på ett sådant. Jag är intresserad av varianten som kallas locklyft II i Viskans sortiment, då jag har sjöutsikt från spabadet som jag inte vill förstöra. Och jag har även möjlighet att använda denna variant då jag har fritt utrymme åt det håll där locket ska hänga ned.
Problemet med den varianten är att den bygger på att man skjuter in plattor under Spabadet för att stabilisera konstruktionen. Jag hade fått för mig att det gick att skjuta in plattorna i de uttag som finns under badet, men så var tydligen inte fallet med denna modell.
Frågan är hur man skulle kunna lyfta badet för att få plattorna på plats? Kan man använda en ledstaplare för att lyfta lite försiktigt och skjuta in plattorna? Badet står på frigolit idag, så ledstaplaren lär ju sjunka lite i frigoliten...Hur gör man detta på smidigaste sättet?
När plattorna väl ligger under badet, så kommer ju den sidan där de ligger att vara något högre än sidan utan plattor. Kommer detta att märkas i badet?

4
Markpooler. / SV: Hur mkt pallar en liner? Hund i pool....
« skrivet: maj 26, 2008, 21:37:59:59  »
Jag brukar duscha av hunden ordentligt efter badet, då är det inga problem.

5
Markpooler. / SV: Hur mkt pallar en liner? Hund i pool....
« skrivet: maj 23, 2008, 17:48:04:04  »
Vilken fin hund! Boxer va? Vi hade en boxer när jag växte upp, en vit med svans! Kan säga att det var ju inte jättevanligt på 80-talet.... Var ofta mina föräldrar fick frågan:" VAD är det där för ras???"
Men Du tror alltså inte att det är någon risk för punka på linern med en vild tollare som älskar att bada?
Är du nöjd med din j&f pool. Måste ju säga att priserna är attraktiva. Dessutom ligger deras huvudkontor inte långt ifrån där jag bor. Var den svår att bygga? Kostnad?

6
Markpooler. / Hur mkt pallar en liner? Hund i pool....
« skrivet: maj 23, 2008, 08:34:59:59  »
Hej på er. Vi har efter vi sålde vårt förra hus med inomhuspool nu fått abstinens efter en pool igen. Trots att vi bor vid mälarn och kan bada i den från bryggan när vi vill.....Men det går ju inte upp mot lite poolbad, eller hur? Vi har funderingar på att snygga till tomten, och bygga ett etage till vår höga altan, och nedanför den ställa en ovanmarkpool och "altana" in den, så vi får ett snyggt etage nedanför vår nuvarande altan.
MEN: Min systers hund, en tollare, är helt galen i att bada i pool. Det var ju inga problem i vår förra pool som var en glasfiber historia, förrutom att det blev lite repor på vägarna av klorna, inget allvarligt. Dessutom är det skitkul att bada med kräket så jag vill inte missa möjligheten själv... :D Men är detta möjligt i en pool med liner, eller repar hans klor upp linern direkt?

7
Uppvärmning / SV: Vilket upplägg blir bäst?
« skrivet: december 30, 2006, 12:33:26:26  »
Bara det inte försvinner för mkt värme så, dvs att isoleringen räcker! Men det borde den väl göra, eller har någon annan info?
25 mm vet jag inte om jag behöver ha, ngn som vet vilken dimension jag behöver ha, ska bara köra ut varmvatten till poolvvxl, vilken kommer att vara ca 20 m bort från pannan. Det går ju säkert att räkna ut....
Och ja, jag måste ju ha både framledning och retur... alltså två rör.

8
Uppvärmning / SV: Vilket upplägg blir bäst?
« skrivet: december 29, 2006, 11:26:27:27  »
Tror ni detta blir bra: http://www.rinkabyror.se/rn.shop.asp?jn15HtsGGBiDLhw6264e0fRX@rnMCin63244105362648265/7060/1

Det är dyrt som fn (behöver 20 m), eller finns det billigare alternativ??

Äsch, länken funkade ju inte. Men den visade ett dubbelpipigt kulverrör(under fliken "värme") a 332:-/meter....

9
Uppvärmning / SV: Vilket upplägg blir bäst?
« skrivet: december 08, 2006, 15:26:07:07  »
Kanske.... Shunten sitter på pannan nu, men jag antar att det är vanliga rör under den, eftersom shunten är extrautrustning, dvs man behöver inte ha den om man inte vill. I så fall borde det gå att förlänga rören och sätta en t korsning på dom för att kunna pumpa ut vatten till vvxl. Måste undersöka detta...

10
Uppvärmning / SV: Vilket upplägg blir bäst?
« skrivet: december 07, 2006, 14:59:38:38  »
Jag måste ju i alla fall ha två shuntar, annars stryps ju flödet till poolen hela tiden när shunten stänger radiator slingan. Och den är för det mesta bara litew öppen, och större delen av året helt stängd under stora delar av dygnet.

Sidor: [1] 2 ... 9
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag