CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Cantona

Sidor: [1] 2 ... 7
1
SpaForum / SV: Skydd över spabadet
« skrivet: februari 06, 2023, 16:26:14:14  »
Det var ett bra tips att låta någon sy ett överdrag. Jag har nu mejlat ett lokalt företag och bett om en offert. Frågan är dock om man tjänar in utgiften under presenningens livstid? Locket lär väl hålla lite längre. Upplever du att värmeförlusterna minskar med skyddet på?
Minns du vad ni fick betala för erat skydd?

2
SpaForum / Skydd över spabadet
« skrivet: februari 04, 2023, 10:20:17:17  »
Jag funderar på att köpa ett skydd att ha över spabadet. Det är främst vintertid jag tänker använda det i så fall. Jag inbillar mig att det skyddar locket från slitage och kanske sänker energiförbrukningen eftersom det är vindtätt och vattentätt?
Jag sneglar på detta:
https://www.amazon.se/Fyrkantigt-Badtunnaskydd-Oxford-tyg-Pool%C3%B6verdrag-200x200x85cm/dp/B0B1MLSX9R/ref=d_pd_sbs_sccl_2_5/258-0505099-9880311?pd_rd_w=WmXqZ&content-id=amzn1.sym.fb698345-6b4d-4736-bd59-f8a51d1d7df0&pf_rd_p=fb698345-6b4d-4736-bd59-f8a51d1d7df0&pf_rd_r=DQSMWZFGXMY10Y5YAMQ0&pd_rd_wg=QTiOG&pd_rd_r=df84cd33-2fb5-4d3d-a678-19afe7fce134&pd_rd_i=B0B1MNK69R&th=1
Någon som har några erfarenheter eller tankar? :)

3
SpaForum / Endast ha spabadet på nattetid?
« skrivet: oktober 16, 2022, 09:38:02:02  »
För att spara el i vinter så funderar jag på att bara ha mitt spabad på nattetid då elen är billigast (jag har timavläst avtal). Jag undrar om det kan vara skadligt för spabadet/elektroniken om strömmen bryts och sätts på varje dygn?
Just nu har jag ingen automatisk lösning på att bryta strömmen så det får i så fall bli genom säkerhetsbrytaren.

Jag har satt ner värmen till det lägsta nu (10 grader) men vill inte tömma badet helt eftersom det verkar vara en ganska omfattande process. Dessutom så kommer jag säkert värma upp och bada några gånger i vinter då elen är extra billig.
Mitt spabad är Hydropool Serenity 8000.

4
SpaForum / Alkanitet och Ph
« skrivet: september 15, 2020, 13:48:39:39  »
Jag tycker ofta mina teststickor visar att Ph är för lågt och alkanitet är för högt. Jag har läst att man först ska tillföra alkanitet för att höja ph. Gäller det även när mina teststickor visar så eller bör jag endast tillföra ph-plus i det läget?

5
Hmmm...jag har också fått den "oljiga" känslan på spabadets väggar, men det var många år sedan nu (och då i mitt uppblåsbara m-spa). Orsaken var att jag snålat med kloret så det blivit algbildning på väggarna (jag kunde inget alls om kemin i spabad då). Vattnet var ändå klart och "fint" men någon dag till med för lite klor hade ju renderat i grönt vatten.

/Urban.

Men detta är inte alger. Det är en brunaktig konsistens och omöjlig att få bort förutom med Delphin Spa Gel Cleaner. Jag har några lösa delar där jag försökt med diskborste och diskmedel vid diskbänken, men det går inte bort med det.
Vattnet är fortfarande klart som gin och värdena är bra.
Jag tänkte göra ett vattenbyte idag i solen, men ångrade mig när jag såg hur klart vattnet är och dessutom så är jag sugen på att bada ikväll.  :)

Min fråga var egentligen om en sån där Delphin Spa Disc gör nån nytta?
Det bruna, oljiga/klibbiga på spabadet antar jag ändå beror på hårspray, deodoranter etc.?

6
Ytorna i mitt spabad har blivit klibbiga/oljiga trots att vattnet är klart. Det har hänt förut och jag har då använt Delphin Spa Gel Cleaner när jag rengjort ytorna vid vattenbytet. Det fungerade bra, men funderar på att köpa Delphin Spa Disc också. Är det någon som provat?
Vad beror oljiga och klibbiga ytor på? Ingen av oss använder smink och vi är (ganska) noga med att vara nyduschade innan bad.

7
SpaForum / SV: En skruv lossnade och sögs in i badet.
« skrivet: april 26, 2018, 18:35:00:00  »
Skönt att höra. Jag litar på dig.  O0

Jag fyller upp badet nu så jag kan bada imorgonkväll.  :)

8
SpaForum / En skruv lossnade och sögs in i badet.
« skrivet: april 26, 2018, 16:34:50:50  »
När vi badade senast så lossnade ett litet galler/nät där vattnet sugs in. En av skruvarna sögs antagligen in i badet eftersom jag bara hittade den ena. Är det farligt för badet? Skruven är rostfri och ca 1 cm lång.
Vi har inte vågat använda badet sedan dess, bara testkört lite. Det verkar fungera bra, möjligtvis ett brummande ljud ibland (svårt att avgöra om det var så innan).
Jag har tömt badet på vatten nu. Törs jag fylla på och bada imorgon kväll?

9
SpaForum / SV: Spabadet strömlöst
« skrivet: april 10, 2018, 12:35:59:59  »
Har du inte mer kunskap än så rekommenderar jag att kontakta nån med rätt kunskap, en elfirma som jobbar med felsökning eller en firma som lagar spa-bad o.dyl.

Har du tiden och viljan så är inte kunskapen längre bort än en internetkurs men det tar ett tag att lära sig allt och jag skulle inte vilja råda dig till att chansa, det är trots allt en elektrisk starkströmsinstallation som kan ta död på folk om det blir fel.

Nu säger jag inte det här för att avråda dig helt utan bara av vänlighet och omtanke, själv har jag ingen behörighet men el började jag leka med som 6-7-åring runt 1964-65 nån gång och då var det ficklampsbatterier som stod för strömförsörjningen och sen har det rullat på och som lantbruksreparatör bla. så kan jag nästan påstå att jag sett all form av "elklanteri" av behöriga som inte ens skulle få byta en stickpropp åt mig så behörighet är inte ett kvitto på ett snyggt och väl utfört jobb tyvärr, vilket det borde vara.

Nog om detta, du bör kunna hantera ett universalinstrument innan du ger dig på att felsöka annars kan det både bli tråkigheter och gå illa för dig.

Jag är såklart tacksam för det. :)

Jag antog ändå att jag skulle mäta om det fanns ström på säkringarna vilket jag gjort. Det finns ingen ström på mina 3 säkringar i strömboxen.
Jag kommer inte åt att mäta om det finns ström i kopplingsplinten, men jag har mätt ström i arbetsbrytaren till spabadet. Där lyser det 230 v i voltmätaren.

Nyss så ringde Hydropool service till mig eftersom jag felanmält dit och en kille kommer hit på torsdag. Jag återkommer vad som var fel.

10
SpaForum / SV: Spabadet strömlöst
« skrivet: april 10, 2018, 07:42:16:16  »
Vad menar du med pipmät?
Jag har en voltmätare, men använder den bara för att kolla om det finns ström eller ej.

Sidor: [1] 2 ... 7
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag