Rubinpool Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Erica

Sidor: [1] 2 ... 422
1
Teknik / SV: Flödeslarm för avloppsledning
« skrivet: november 28, 2022, 14:56:47:47  »
Nja, inomhuspool ger snarare färre backspolningar. Visserligen längre säsong (året runt) men det kommer ju inte i saker som blåser i eller liknand4e som det kan göra på en utomhuspool. Däremot kan vi få lite beläggningar på ytor (även på ett sådant plaströr då) p.g.a att vi har brunnsvatten och det innehåller både järn och mangan. Vi backspolar bara några få gånger per år. Sedan kan det bli någon extra gång om man haft party eller barnkalas eller liknande, eller om något större skräp råkat hamna i poolen.

2
Teknik / SV: Flödeslarm för avloppsledning
« skrivet: november 28, 2022, 08:09:28:28  »
Jo det är ju just någon sådan lösning som verkar vara det enklaste, då ser man ju om det inte skulle sluta att rinna efter backspolningen. Enda problemet skulle väl kunna vara om backspolningsvattnet som ju innehåller en del skräp som fastnat i filtret skulle göra det genomskinliga röret mer eller mindre ogenomskinligt med tiden. Men i så fall bör det vara ganska enkelt att ta loss och göra rent.

3
SpaForum / SV: Vitt ludd/slem i spabad?
« skrivet: november 24, 2022, 11:41:22:22  »
På den första bilden ser det ju ut som textilfibrer av något slag. Är det någon som badat med något olämpligt plagg på sig ? Jag vet inte riktigt vad det skulle kunna vara, men jag vet att bomullstyger lämnar fibrer efter sig. Vi använder ju ibland poolen vid fester, är det barn och många hoppar i i jeans +T-shirt m.m. eller att börjar knuffa i varandra så får man oftast backspola filtret en extra gång efteråt. Är det mera högtidliga tillställningar så att de flesta har festkläder så blir det inte samma effekt, sådana plagg släpper sällan fibrer till vattnet.

4
Teknik / SV: Flödeslarm för avloppsledning
« skrivet: november 23, 2022, 22:10:04:04  »
Jo det var ju den ide jag funderade på, en bit klar slang eller rör så man ser vad som händer. Ingen av de gånger det hänt så har det aldrig inträffat under drift utan alltid varit efter backspolning. Troligtvis har något skräp kommit med vattnet och lagt sig mellan skivorna i centralventilen. Silkorgarna är ju ganska grovmaskiga och skräp kan ju följa med in och kan sedan inte skivorna komma i kontakt med varandra och det kan bli rejäla läckage. När den värsta läckan kom så var ju poolen nästan tom dagen efter.

5
SpaForum / SV: Vitt ludd/slem i spabad?
« skrivet: november 23, 2022, 21:58:58:58  »
Dåligt vatten p.g.a. klorblockering (hög cya) är naturligtvis en möjlighet. Men vad är det för slags filter i systemet ? Jag vet ett fall där en bekant till oss fick något som liknade papperstuusar och det visade sig vara ett patronfilter av dålig kvalitet som mer eller mindre hade löst upp sig och havererat. Resterna for ut med vattnet...

6
SpaForum / SV: Vitt ludd/slem i spabad?
« skrivet: november 23, 2022, 06:50:53:53  »
Beroende på vad ni har för vatten kan ni få olika slag av utfällningar, t.ex. kalkutfällning (vitt)  (hårt vatten , särskilt om pH stiger), järnutfällnig (brun-grönt), manganutfällning (svart, kletigt) o.s.v. Oftast är dessa utfällningar kopplade till brunnsvatten, men hårt (kalkrikt) vatten kan förekomma även i kommunala nät. Sedan kan det ju komma i t.ex. pollen eller insekter, men det händer ju knappast med locket på.  Spiller man mat eller dryck i vattnet kan det också ge problem - t.ex. ger ev. ipilld öl ibland någon slags jäsningsliknande reaktion, grön-vitt. Om vi har poolparty låter vi inte gästerna dricka I poolen av det skälet.

7
Vatten och kemi / SV: Klorförvaring
« skrivet: november 18, 2022, 23:17:36:36  »
Vi har inomhuspool,alltså året-runt-drift och inga problem med frysning. Men vi har varit noga med reglerna för förvaring av klor resp saltsyra - de sitter i olika rum och med en mellanvägg i brandklass B30. Kemikalierna skall inte kunna blandas ens om det brinner, eftersom det utvecklas giftig klorgas om de två blandas.

Beträffande korrosion, jo den blir större om man förvarar klor eller saltsyra i icke tillslutna kärl så får man mera korrosion på alla metaller, även på t.ex. koppar och mässing. Värst blir det om man använder koncentrerad saltsyra - denna ryker kraftigt och ångorna sprids då i rummet.  Nu handlar ju klor i vårt fall om flytande klor (natriumhypoklorit) men på en annan pool vi hade för många år sedan observerade vi även en ökad korrosion på allt som fanns i närheten av det klorgranulat som vi då använde. Dock hjälpte det om man var noga med att stänga burkarna fullständigt efter varje gång man tagit ut eller fyllt på granulat. Även plast påverkas - burkarna blir med tiden väldigt sköra och går lätt sänder. På samma sätt har vi ett par gånger fått läckor på de nylonslangar som transporterar den flytande kloret från doseringspump till där det sprutas in i systemet. På den punkten verkar syra göra mindre skada - vi har aldrig haft något hål på slang för saltsyra.

8
SpaForum / SV: El fel
« skrivet: november 04, 2022, 19:55:59:59  »
Har du möjligen fått in fukt eller vatten i knappsatsen ? Eller i förbindningskabel till själva elboxen eller evetuella förbindningar eller kontaktdon på denna ?  Utan dokumentation på systemet blir det nästan omöjligt att felsöka det hela. Men tyvärr skickar leverantörer numera ofta bara med bruksanvisningar, ingen dokumentation i övrigt.

9
Byggtrådar / SV: apaaa - Betongpool med overflow - 2023
« skrivet: oktober 24, 2022, 18:20:12:12  »
Ja om du har polerad granit så är halkskydd ett måste. Den blir superhal när den blir våt (eller dina fötter är våta).Det finns ju halkskyddsremsor att köpa t.ex. på IKEA men de ser ju inte så jättesnygga ut. Men halkskydd behövs verkligen.

10
Inomhuspooler / SV: Nybörjare på pool
« skrivet: oktober 21, 2022, 23:12:28:28  »
Visst finns det de som byggt in en vanlig Folkpool med plywood och gjort en inomhuspool på det sättet. En del inomhuspooler är ju från början utomhuspooler som man sedan har byggt över. Men visst, många har gjutna betongstommar (som på vår pool). Om man har en gjuten pool är det inget problem att tömma den. Samma gäller nästan oavsett pooltyp om poolen ligger en bra bit upp så att det mesta eller kanske hela ligger ovanför omgivande mark. Då finns det ju knappast någon risk att den trycks in om man tömmer den, förutsatt att man fyllt med vettigt material runt poolen förstås.

Sidor: [1] 2 ... 422
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan