Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Bellzzyz

Sidor: [1]
1
SpaForum / SV: Vitt ludd/slem i spabad?
« skrivet: november 24, 2022, 10:23:21:21  »
Bifogar bilder här

2
SpaForum / SV: Vitt ludd/slem i spabad?
« skrivet: november 24, 2022, 10:14:50:50  »
Tack för era svar!

Vi använder ett filter från pool- och spabadsbutiken och när detta sker och vi tar upp filtret så har det alltid sett helt ut så vi tror inte det är det.

Det som sker (alltså har skett 6-8 ggr under ca 1,5 år) är följande; vi badar flera gånger i veckan. I söndags så badar vi i kristallklart fint, klorat vatten. På måndagen märker vi att vattnet inte är lika klart och på tisdagen är det fullt av det vita luddet.

Vattnet kan alltså från en dag till en annan bli grumligt/oklart, gulaktigt och får en märklig doft (åt det beska hållet). Ungefär en dag senare fylls badet med vita tussar, första gången trodde vi att barnen hade busat och slängt i papper. När vi fiskar upp det vita luddet och slänger utanför poolen så torkar det till ett pulver till slut. Det fastnar i filtret som blir helt geggigt och sätter sig runt insugen, och sprutas ut genom jetsen. Det är framförallt vitt ludd men det kan få en brunaktig ton också.

Jag lägger till en bild på luddet när det fiskats ut och ligger på altanen, och två videos som kanske är svåra att se något på men där man kan ana lite av det vita luddet runt insugen (vi har redan hunnit tömma ut det värsta luddet och ska tömma hela poolen på vatten idag, fylla på nytt och byta filter - så som vi får göra varje gång detta händer).

Vad är mest sannolikt här egentligen? En bakterietillväxt pga för lite klor eller kalk eller en kemikalisk reaktion??

3
SpaForum / Vitt ludd/slem i spabad?
« skrivet: november 22, 2022, 10:15:53:53  »
Är det någon annan som av oklara skäl får ett vitt ludd/slem i spabadet? Det har hänt ett flertal gånger sedan vi införskaffade spabadet för ca 18 månader sen (klorbad). Det ser ut ungefär som att någon slängt papperstussar i badet och kan komma från en dag till en annan utan att vi vet varför - poolens lock ligger på, inga kemikalier har experimenterats med. Det fastnar i filtret och ser allmänt otrevligt ut. Kan också tillägga att när vi fiskade upp ludd i somras och la bredvid poolen på altandäcket så torkade det i solen till ett pulver.

Någon mer som känner igen sig och vet vad det beror på?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag