CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - poola73

Sidor: [1]
1
SpaForum / SV: Läcker mitt spabad?
« skrivet: februari 08, 2023, 11:13:38:38  »
Tack för alla svar, missade att jag inte fick notifikationer för svaren så inte sett dem förrän nu :-)
Nej, barnen har inte plaskat ut vattnet (16 & 18 år och badar lugnt) så då är det nog någon läcka som uppstått senaste månaden... Jag får avvakta lämpligt väder och sen klä av badet och börja leta. Det står på ett trädäck så jag tyckte jag borde kunna se lite is eller liknande på den sidan det runnit ut men det kanske droppar såpass sakta och/eller rinner ut genom trallen rakt under badet så det inte syns.
När vädret blir plusgrader hela tiden längre fram i vår så kan jag ju slå av badet och låta vattnet läcka ut tills det slutar minska, då hittar jag ju lätt nivån som läckan är på. Men nu när det är kallt törs jag inte göra det utan vill ha värmen och pumparna på och då får jag ju se till att hålla vattennivån över pumpmunstyckena.

2
SpaForum / Läcker mitt spabad?
« skrivet: februari 06, 2023, 16:52:45:45  »
Hej,
vi har ett spabad för första gången, köpte det begagnat och startade det i oktober. Vi har använt det mycket sen dess men sänkte värmen till 16 grader över jul/nyår för att spara lite el. När jag då öppnade det efter ca 14 dagar så hade vattnet sjunkit med 1 dm så jag fyllde och tänkte inte mer på det. Men nu bytte jag vatten helt förra helgen och höjde värmen igen, sen dess har barnen badat 3 ggr och idag när jag skulle kolla vattnet (9 dagar efter fyllning) så hade det sjunkit säkert 15cm och pumpen larmade för lågt flöde. Under hösten, när vi badade ofta så märkte jag inte att vattnet sjönk något särskilt mycket.

Vad kan ha hänt? Avdunstar vatten mycket snabbare när det är kallt ute? Eller har jag fått någon läcka någonstans fast jag inte ser något spår av läckande vatten eller så?

3
SpaForum / SV: Skulle det funka att bryta strömmen varje dygn?
« skrivet: september 15, 2022, 09:14:05:05  »
Tack för svar och länkar, det låter ju inte helt hopplöst... Att optimera så att man kör vid rätt tid går ju bara om man har koppling mot börsen och det både kostar ju en slant och skulle vara ganska mycket jobb att få till så det har jag inte tänkt ge mig på. Men generellt är det ju dyrast på förmiddag och kväll, så att bara låta bli att köra hela dessa perioder borde kunna spara lite. Tex. låta spabadet via varje dygn mellan kl. 8-11 och mellan kl. 17-21.

4
SpaForum / Skulle det funka att bryta strömmen varje dygn?
« skrivet: september 14, 2022, 20:52:03:03  »
Hej,
vi har precis skaffat ett första spabad som snart ska kopplas in. För att minimera elkostnaden undrar jag om det skulle funka att koppla in en timer på strömmatningen och på så sätt styra att värme och pump är avslaget typ de fyra dyraste timmarna på dygnet.
Men min fråga är om detta skulle funka? Jag antar att det inte gör det men jag har ingen koll på hur spabad funkar så jag tänkte fråga experterna. Startar öht ett spabad (Dimension One Breeze i vårt fall) automatiskt om strömmen bryts eller måste man starta det manuellt? Om det kan starta upp automatiskt och kommer ihåg inställningarna så kanske det ändå inte är bra för pumpen att slås på/av varje dygn?
mvh
/ola

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag