VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - n0ir

Sidor: [1]
1
Säljes / SV: PVC-delar och PEM-kopplingar
« skrivet: juli 06, 2023, 15:02:45:45  »
Fick lite för mycket "feeling" när jag köpte rör och kopplingar vid uppbyggnaden av allt teknik runt poolen. Ge ett rimligt bud och det blir ert. Finns att hämta i Göteborg

3st klämringskoppling 50mm 90grader
1st klämringskoppling 50mm 90 grader till 2” utv. gänga
4st klämringskoppling 50mm rak till 2” inv. gänga
1st klämringskoppling 50mm rak
2st klämringskoppling 32mm till 1” utv. gänga
2st kulventil 50mm kompletta
1st kulventil 50mm där en fläns saknas
3st union lim 50mm till 1,5” utv. gänga
2st övergång lim 50mm till 1,5” utv. gänga
2st övergång lim 50mm till 2” utv. gänga
2st mjuk böj lim 90grader
9st böj lim 90grader
8st T-koppling lim 50mm
2st Y-koppling lim 50mm
2st skarvmuff lim 50mm
2st ändpluggar lim 50mm
14st rörklammers
Diverse skarvrör 50mm förberedda för limning med avrundade kanter

Kan du tänka dig att skicka med posten? Jag bor på Gotland och håller precis på att byta ut alla mina slangar mot bättre kopplingar. Är lite osäker på vad jag behöver så om priset är OK så köper jag gärna dina överblivna prylar så jag har lite extra...

2
Uppvärmning / SV: Hjälp med Invest PP-09 värmepump!
« skrivet: juni 18, 2023, 14:30:17:17  »
Var ute och skruvade lite. Det verkar som att flödesvakten (den svarta delen) läcker i den lekande kopplingen. När jag gängade av flödesvakten så lossnade hela "pluggen" som den satt gängad i. Verkar inte som att den satt ordentligt fast. Brukar man limma sådana här rördelar eller hur fungerar det?

Om jag vill försöka fixa själv, kan jag försöka få tillbaka den blåa delen med t.ex. lite silikon eller kontaktlim och sedan köpa en plugg? Verkar vara 1/2" gänga. Eller går det att köpa en ny flödesvakt som passar för en billig peng?

Vad är risken med att plugga och kortsluta flödesvakten? Att värmepumpen inte stänger av om poolpumpen slutar fungera och brinner upp för att den går torr?

3
Uppvärmning / SV: Hjälp med Invest PP-09 värmepump!
« skrivet: juni 17, 2023, 22:31:02:02  »
De blåa rören fortsätter ut till slangnipplarna där vatten kommer in och ut. Kanske får skruva av och försöka täta med lite gängpasta och lin? Vet inte om det skulle hjälpa med grundproblemet dock, flödesvakten verkar ju reagera när vattnet inte är anslutet.

4
Uppvärmning / SV: Hjälp med Invest PP-09 värmepump!
« skrivet: juni 17, 2023, 19:47:14:14  »
Sorry, jag var lite otydlig. Jag menar att den startar på så sätt att kontrollpanelen slår på och man kan göra inställningar o.dyl. Själva fläkten startar dock aldrig och jag hör inget kompressorljud.

Fläkten HAR startat när värmepumpen inte var ansluten till vatten och vi prövade att slå på den. Då drog den igång men stängde sedan av sig (antar att den kände av att den inte hade flöde).

EDIT: Jag kopplade bort slangarna för vatten in och vatten ut och prövade att starta pumpen. Nu går den igång, både när man kör den i kylläge och uppvärmningsläge. Pumpen stannar dock efter några sekunder med felmeddelande E3 ("Fel på flödesvakten") men det är ju inte så konstigt när det inte finns något vatten inkopplat...

EDIT: OK, prövade att koppla in vattnet igen men passade på att skruva bort kåpan så jag kunde se om det var något innuti värmepumpen som strulade. Det verkar som att det droppar från en svart plastdetalj när värmepumpen är trycksatt!  :( Jag kan naturligtvis försöka dra åt den men det sitter någon slags grå kabel på den som i så fall blir vriden. Vad är det för något och kan att den läcker förklara varför värmepumpen inte startar när den är trycksatt?

5
Uppvärmning / Hjälp med Invest PP-09 värmepump!
« skrivet: juni 17, 2023, 15:54:09:09  »
Hej!

Har köpt en begagnad Invest PP-09 poolvärmepump (https://www.investliving.se/sitefactory/assets/download.aspx?file=/upload/images/Produkter/Poolv%c3%a4rmepumpar/PP-09/Manual%20PP-09_090804.pdf) så att barnen inte ska frysa ihjäl när dom badar i vår ovanmarkspool (ca. 17.000 l.).

Jag har kopplat in poolvärmepumpen mellan filtret och vår lilla saltklorinator från Intex (så bräddavlopp -> pump -> filter -> värmepump -> saltklorinator -> inlopp).

Värmepumpen startar och jag har ställt den i uppvärmningsläge. Jag har via inställningarna (SET) ställt parameter 01 ("Utloppsvattnets temperatur, inställd på uppvärmningsläge") till 30. Displayen visar efter en liten stund att vattnets in-och utloppstemperatur båda är 22 grader. Lufttemperaturen visas till 25 grader.

Trots detta händer ingenting? Värmepumpen startar inte och värmer vattnet? Fläkten snurrar inte men det visas inte några felmeddelanden.

Gör jag något fel? Startar den automatiskt om jag låter den stå?

6
Ovanmarkspooler / Hjälp med planering inför trädäck runt pool!
« skrivet: juni 04, 2023, 13:10:17:17  »
Hej!

Jag har en ovanmarkspool (Santorini Pool XL Round Ø460 x 120 cm) som vi har grävt ner till hälften. Nu vill vi bygga ett trädäck runt poolen för att det ska bli lättare för barnen att kunna bada. Poolen står nedgrävd fritt ute i trädgården så trädäcket kommer att vara helt fristående och inte ansluta till någon annan byggnad.

Tänkte göra ett försök med markskruvar istället för att gjuta plintar. Eftresom poolen är 4,6 m. har jag tänkt bygga däcket ca. 7,5 x 15 m. Då blir det gott om plats (~1,5 m.) runt om poolen och ett lika stort område där man kan ha solstolar eller liknande.

Har gjort en enkel konstruktionsritning som jag gärna vill ha kommentarer på. Blåa romber är plintar, röda streck är bärlinor (45x170) och gröna streck är skruvreglar (45x145) som ligger ovanpå bärlinorna med CC ~60 (62,5 cm.). Sedan trall (28x120) ovanpå skruvreglarna. Det blir 2,5 m. mellan alla plintar.

Tänker jag rätt att det fungerar med 2,5 m. spännvidd både för bärlinorna och skruvreglarna? Det går ju att gå upp i virkesdimension till 45x190 för bärlinorna och 45x170 för skruvreglarna men det känns lite overkill...

Har också bärjat fundera lite på virkesåtgång och hur man kan optimera beställning för att undvika att behöva kapa. Vilka längder hade ni använt för bärlinor, skruvreglar och trall? Går det att få tag i 45x170 som är 375 cm. långa? Då behöver varje bärlina bara skarvas en gång (dock hamnar skarven mellan två plintar). Hur skulle ni ha lagt trallen för att få det snyggt med skarven?

7
Vatten och kemi / SV: Inget klor med saltklorinator? Cyan?
« skrivet: augusti 24, 2022, 12:03:59:59  »
Jag får inspektera saltklorinatorn när den är i gång och se om det bubblar! Jag har redan behövt kalka av cellen efter bara några veckors användning så jag förutsatte att den fungerade men det kanske inte är helt självklart...

Har nu mätt klorhalten direkt från inloppet (d.v.s. direkt efter saltklorinatorn) och den verkar vara 0-0,5 ppm. Saltklorinatorn kanske helt enkelt inte fungerar som den ska?

8
Vatten och kemi / Inget klor med saltklorinator? Cyan?
« skrivet: augusti 22, 2022, 11:30:42:42  »
Hej!

Har en enklare stålväggspool (rund 4,6x1,2 m. ca. 18.000 l.) som renas med filterbollar och en Intex CG-26668 saltklorinator. Salthalt ca. 4%, OK pH och alkalinitet. Saltklorinatorn är speccad att klara upp till 26.500 l. men trots att vi kör den max (12 h./dygn) eller i boostläge (24 h./dygn) visar ändå mätstickorna obefintligt med klor. I manualen till saltklorinatorn står det att den ska användas med tillsatts av cyanursyra. Vi valde att inte tillsätta detta eftersom vi dels var rädda för klorblock (bor på Gotland där det är vattenbrist och vi därför behöver beställa vatten med tankbil för dyra pengar så vi vill undvika att behöva byta ut vattnet) och dels för att vi tänkte att det gick att kompensera snabbare sönderfall av kloret med att låta saltklorinatorn gå längre. Detta verkar uppenbarligen inte fungera eftersom vi nu har fått algtillväxt.

Ni som kör saltklorinator, har ni tillsatt cyanursyra? Var kan man beställa cyanursyra online om man bara behöver detta och inte tillsammans med klor i t.ex. veckopuckar?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag