Polarpumpen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Glenno

Sidor: [1]
1
SpaForum / Stänkt ”rost” från axeln…?
« skrivet: juli 06, 2022, 19:52:00:00  »
Hej!
Vad ska man tro om detta?
Packning på axeln som torkat sönder (lossnade plastbitar om man petade lite med en skruvmejsel) som gjort att vatten läckt på axeln som rostat och slungat iväg skräp/rost?

Kan räcka att byta pumphuset och göra ren axeln om det börjar ställa till problem?

Eller vad tror ni?

2
SpaForum / Vad är detta?
« skrivet: juni 25, 2022, 10:32:00:00  »
Hej!
Vad kan detta vara?
Flyter både på ytan och lite överallt.
Trots vattenbyte och filterbyte så dyker det upp.
Är som väldigt mjuk plast, lite geléaktigt nästa.   

Någon packning som håller på att lösas upp?
Badet är cirka 8 år. Folkpool Warrior XL.

Glenn

3
SpaForum / Rostfläckar i spabad
« skrivet: januari 30, 2022, 16:52:54:54  »
Hej!
Sökte på forumet men hittade mest om pooler med detta problem.
Jag har efter typ 7 år fått små rostfläckar i mitt spabad. Jag har inte gjort någon ändring på något förutom att jag köpt ett nytt lock från Kuben istället för original. Annars hanteras badet på samma sätt.

Tömde nu och skrubbade, det sitter som berg. Använde till slut Svinto vilket kanske inte är så smart med mer metall men försökte göra rent noga efter.

Men varför kommer dessa fläckar och vad ska jag göra åt dem?

4
SpaForum / Mina erfarenheter av spabad efter 6 år.
« skrivet: februari 28, 2021, 07:14:54:54  »
Jag tänkte att jag skulle delge mina erfarenheter att ha haft ett spabad i ungefär 6 år nu.
Innan jag skaffade ett spabad så sökte jag runt lite på nätet vad som kunde vara en bra leverantör. Alla former av kinamodeller gick bort och jag ville ha något med lite mer kvalité även om budgeten var begränsad. Budgeten då låg på ungefär 50-60 tusen. Det slutade med ett ”Folkpool XL” från just Folkpool. Det var ett tillfälligt bad som de gjort, jag vet inte om det firade jämnt eller något sådant. Men det var väldigt likt Folkpool Warrior XL.
Jag ville ha ett bad som var lite högre då jag själv är 189cm lång. Med facit i hand så är detta inte så nödvändigt då jag i princip aldrig sitter i den djupaste delen. Kanske att jag gör det på vintern lite mer, sen kan det vara bra för barnen att ha några centimeter till att dyka i. Annars sitter jag i det grundaste sätet och flyter ut med kroppen så höjden på badet har varit rätt oväsentlig.
Jag hade tur när jag skulle beställa det då det fanns ett bad i deras system med en annan färg i badet än jag ville ha som då kostade 10 tusen mindre. Så jag fick betala 45 tusen istället för 55 tusen, och fick då vit botten istället för gråskimrande. Vitt i spabadet är inget problem, småsmuts syns så klart tydligare och det blir väldigt ljust i badet när solen skiner, men med solbrillor på så är det inga problem. 6 år senare så skulle jag säga att det är lika vitt nu som när det var nytt. De få fläckar som uppstår har alla gått bort med en vanlig tvättsvamp.

Värmaren var på 2 kw och om jag skulle beställa ett bad idag så skulle jag ta ett bad med kraftigare värmare. När jag badar själv så är det inget större problem med att temperaturen sjunker, men är vi några i badet eller badar med barn som rör runt vattnet hela tiden så sjunker temperaturen även om värmaren går konstant. Men inget jätteproblem… Badar vi ett par grabbar på vintern så har temperaturen sjunkit kanske 2-3 grader efter cirka 1,5-2 timmar. Då från 39 till 36-37 grader. Jag har alltid badet inställt på 39 grader, helt lagom.

Locket har sjungit på sista versen ett tag och jag kommer beställa ett nytt när som helst. Det har de sista två åren sugit åt sig vatten så det blivit ganska tungt. Nytt lock är fruktansvärt dyrt så jag ska vänta in någon kampanj, men vad jag sett nu så går de på runt 6000:- och uppåt. I Kanada finns en butik som säljer billigare men det skickar tyvärr inte till Sverige.

Vad har gått sönder då?
Jo det jag kan komma på som har gått sönder är först och främst en kondensator. Detta kunde jag lokalisera själv utan någon vidare kunskap i ämnet. Köpte en ny på vinst och förlust bytte och den funkade. Felet visade sig genom att pumpen inte gick igång på första läget, men startade alltid på högsta läget när jag tryckte på panelen.
Andra felet. Kretskortet slutade fungerar. Visade sig med att det blev något fel på värmare och att den inte gick. Hade hit en elektriker som mätte och sa att det var felande. Köpte ett nytt från UK för cirka 2800:-. Ett kort i Sverige kostade kanske 3500-4000:- Var busenkelt att byta.
Nu är det enda felet att en luftventil tjuvdrar luft så slår jag på den massagemunstycket så drar den alltid luft genom vattnet. Ska se hur jag kan byta den.
Folkpool, Sundsvall, som jag köpte badet från kan jag iaf säga har varit totalt urusla på att hjälpa till. Har mailat ett par gånger när jag haft fel och aldrig fått svar. Ringde dem med senaste felet med kretskortet och beskrev felet och vi pratade om att de skulle höra av sig och komma och felsöka. De ringde upp och hade då ingen koll alls på vilket fel jag beskrivit tidigare utan blandade ihop det och chansade en massa. Avbokade felsökningen och fixade det själv istället.

Kostnaden då per år?
Ja jag tycker inte att det är så farligt. Skulle tippa på att elen ökat med ungefär 2000 kwh per år. Vi har legat på runt 17’500 kwh för hela hushållet per år och ligger nu strax under 20’000 kwh. Samtidigt blir barnen större och duschar mer och längre, bastu är nyligen installerat så det kommer dra upp elen. Men ingen våldsam ökning. Uträkningarna från Folkpool låg på ungefär 2500kwh per år och det tror jag stämmer, kanske lite mindre till och med (de räknade på klimat som Stockholm, två bad per vecka och 2-3 vattenbyten).

De följde med ett startkit som jag använde till en början. Testremsor, PH hit och dit, klor etc.
Testremsor använde jag kanske första 2 månaderna och väldigt oregelbundet. Jag har sedan dess aldrig använt någon. Ph justerar jag aldrig.

Desinficeringen sker med klor vilket har fungerat bra. Jag skopar i lite efter varje bad sedan kan det gå flera dagar innan någon badar. Ibland hinner det gå så lång tid att vattnet börjar lukta illa så då klorar jag igen så blir det fräscht. Tror att jag fick med ”chockklor” eller vad det kan ha hetat men det är ingenting jag använt de senaste åren utan enbart klor. Chockloret skulle väl frigöra bundet klor så det är väl i sig inte dumt, men inget jag märkt haft någon praktisk betydelse då jag inte använt det på flera år.
Jag har använt kanske 4 filter under alla år, har två som jag växlar mellan. Byter ungefär i intervallet 4-8 veckor. Önskvärt är väl att inte byta för sällan men ibland glömmer jag bort. Byter vatten gör jag nog ungefär 3 gånger per år. Sen under sommaren får jag fylla på lite för barnen plaskar ur mer vatten då. Jag kör för övrigt 39 grader hela sommaren också, här i Sundsvall så är kvällarna alltid kalla när solen går ned så ett bad passar utmärkt då. Det är även skönt att bada när solen gassar och man kan sitta där och ta det lugnt med solbrillorna.

Rörrengöring har jag gjort en gång under alla dessa år. Men jag tänker att jag ska göra det igen till våren. Var en massa orenligheter som for ur rören sist iaf, men har inte upplevt det som något problem vare sig före eller efter rengöringen.
Men för att summera skötseln lite så är det kraftig överdrift det som står i manualer och dyl. Man hittar själv sitt sätt att sköta det på och det är absolut inte ansträngande.

5
SpaForum / Värmer ej spabad.
« skrivet: september 30, 2019, 12:46:14:14  »
Hej.
Har ett spabad som ej värmer. Nordic Hot tube från Folkpool. Warrior XL. Pumpen går i läge ett vilket är det som går när badet värms. Men temperaturen höjs ej.
Ställer jag in temperaturen lägre än nuvarande så försöker den ej värma så styrsystemet verkar vara helt...? Går det att felsöka på något vi eller är det någon del som brukar gå sönder?

Med vänlig hälsning, Glenn.

6
SpaForum / Lossa luftvred
« skrivet: september 29, 2019, 22:09:01:01  »
Hej!
Ett av mina luftvred verkar dra luft hela tiden för det spelar ingen roll om jag vrider det på eller av.
Men hur lossar man detta vred?

Har varit där med en skruvmejsel och försökt lyfta på det men det blir bara märken i plasten.

Nordic Hot tube från Folkpool.

Tacksam för hjälp.

7
SpaForum / Pumpen bara brummar.
« skrivet: januari 15, 2018, 18:30:12:12  »
Hej!
Folkpool Nordic Warrior XL.

Pumpen har två lägen.
Läge 1 cirkulerar vattnet och värmer och det behövs. Läge 2 är för massage och då utan värmning.

När pumpen ska gå i läge ett vilket ska ske automatiskt i samband med filtrering och uppvärmning så startar inte pumpen som den ska alla gånger. Den går igång men brummar bara lite lågt och ingen cirkulation sker. Trycker jag på knappen för läge 2 så startar läge 2 direkt. Väljer jag sedan läge 1 så fungerar det som det ska, men detta är när det sker manuellt. De flesta gångerna fungerar allt som det ska men har badet stått ett tag så blir det felkoder.

Jag får felmeddelanden att det kan finnas luft i pumpen och lite andra saker, jag tror dock att felet är att cirkulationen inte går igång så den värmer stillastående vatten vilket blir för varmt vid värmaren. 

Går det att göra något åt pumpen? Eller måste jag införskaffa en ny? Den är 3 år gammal.

8
SpaForum / Felkod dy
« skrivet: december 11, 2016, 10:48:37:37  »
Hej!
Har på kort tid fått felkoden "dy" vilket innebär otillräckligt med vatten (vilket det inte är) eller luft i värmaren.
Denna felkod visas efter att felkod  "dr" visats tre gånger.

Åtgärd som rekommenderas är kontrollera vattennivå, samt kontrollera så det inte är luft i pumparna samt att filtrerna inte är igensatt.

Hur kontrollerar jag pumparna?
Hur kontrollerar jag ev filter? Själva badfiltret har jag kontrollerat och det är ok.

Nordic hottub, Impulse.

9
SpaForum / Förbrukning spabad
« skrivet: november 10, 2014, 14:07:38:38  »
Hej!
Jag tänkte att jag skulle presentera hur min förbrukning sett ut de ca 3 veckor som jag haft spabad än så länge.
Badet är ett Folkpool XL från, gissa, Folkpool (!). Det är på 1500 liter och har en 1,5 hk pump.

Jag bifogar hur förbrukningen varit.
Tidsmässigt så ligger snittiden på ca 45-60 minuter per bad och det har varit 1-2 personer i snitt per bad.
Som ni ser på diagrammet så kopplades badet in den 9:e vilket ledde till ökad förbrukning.

Jag har inte med någon tempkurva för jag kunde inte få fram någon sådan, jag har dock skrivit upp det.

10
SpaForum / Spachock med eller utan lock?
« skrivet: oktober 18, 2014, 16:40:43:43  »
Hej.
Vid tillsättande av klor tar jag av locket och kör pumparna 15 min. Hur ska jag göra vid spachock (chockklorera)?
Ska locket vara av eller på och hur länge kör jag pumparna?

Och vilket av dessa är att föredra efter varje bad? Båda verkar fungera som jag förstår det.

Tack för svar!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan