Polarpumpen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - 992

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / bergvärme till spa
« skrivet: december 06, 2009, 18:19:24:24  »
Hej!
Har postat detta inlägg på spa-sidan, men kom på att det kanske finns folk på denna del av forumet som har erfarenhet också, hoppas ingen misstycker.
Ska precis installera bergvärme och avser installera ett ute-spa samtidigt, tanken är att ha det igång året runt. Har tagit höjd för detta genom lite större borrdjup + en strl större pump (IVT eller NIBE beroende på offerten). Tanken är att använda poolstyrning med en separat shuntad krets, VVX i titan för att klara kloret och leda ut vattnet till spa:t via kulvertrör (ca 5m).

Har någon här på forumet erfarenhet av detta, och i så fall tips? (spa-modell, anslutning etc..)
Är detta en vettig lösning, eller hur ska jag göra? känns fel att köra med eluppvärmning när man betalar dyra pengar för BVP:n
Måste man beställa spa:t för denna typ av inkoppling, eller går det att bypassa själva värmaren i spa:t, då värmningen ju ska göras av BVP? , alternativt, finns det spa:n med tillopp/avlopp motsvarande en vanlig pool?
Har sett några antydningar här på forumet om att garantin för spa:t kanske inte gäller om man modifierar för att ansluta till BVP...?
Har någon tips på en lämplig VVX, och var man kan köpa denna?
För de som har gjort detta, vilken driftskostnad har ni fått på spa:t? (räknar med att alla är nördar som jag och loggat förbrukningen...  :))
Tacksam för svar!!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan