Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - kbyskog

Sidor: [1]
1
Pooltäckningar / Bygga eget överdrag, typ rollschutz
« skrivet: augusti 23, 2011, 15:07:45:45  »
Har kollat på olika poolskydd, pooltak en länge tid och kommit fram till att jag bygger ett eget poolskydd. Har tänkt bygga en typ av rollschutz överdrag. Kan någon säga vilken dimension av rör samt tjockleken på väggarna rollschutz, walu cover eller någon annan använder? Hade tänkt använda mig av 50mm aluminium rör med väggtjocklek på 2mm.

Har en J&F Storpool på 9,1 x 4,5m. Har kontaktat ett företag som tillverkar lastbilskapell och dom lovade att fixa ett sådant överdrag åt mig som jag vill ha. priset på överdraget skulle bli ca. 700€- 1000€ + aluminium rören ca. 300€
Så nu är det bara att skissa upp så som man vill ha överdraget.
Men frågan är den att räcker 50mm rör med väggtjocklek på 2mm eller borde man använda 5mm väggtjocklek?
Eller borde man gå upp till 60mm rör, tyckte att dom började se lite klumpiga ut..

2
Byggtrådar / Byskogs 9,1 x 4,5 Storpool
« skrivet: april 21, 2010, 14:19:54:54  »
Äntligen har man kommit igång med poolbygget. Kommer att försöka uppdatera med bilder varefter bygget framskrider.

Kollade på pooler hela förra sommaren men vi beslöt oss till slut för en 7,6 x 4,5m. Ringde och kollade med närmaste leverantör, men denna pool var slut för säsongen. Men han hade en 9,1 x 4,5 i lager som han erbjöd till ett otroligt bra höstprisistället istället så vi beslöt oss för den då.
Vi grävde poolgropen på samma gång som vi gjorde gräsmattan i höstas.
Nu på våren då vårvattnet kom så steg det lite mera än jag hade beräknat, vattnet kom in bakvägen genom dräneringsröret..  ???
Blir nog att plugga igen röret och fixa en brunn med sänkpump samt höja pool bottnet lite så man undviker vårvattnet i fortsättningen.
Bifogar lite bilder från bygget.

3
Uppvärmning / Uppvärmning av storpool med Sol, Bergsvärme, Ved
« skrivet: april 09, 2010, 13:53:15:15  »
Hej
Har följt med forumet en längre tid men slog till med en Storpool 9,1m x 4,5m x 1,32m på rea i höstas och väntar på tillfället att snön skall smälta och tjälen gå ur marken så man kan börja på med poolprojektet. Under tiden har jag funderat på uppvärmningen av poolen. Har för tilfället 40 rör Het pipe solfångare, kommer att uppdatera det till 80 rör nu till sommaren + 10,5 kW Bergsvärmepump. Har förberätt med uttag från pumpen till poolvärme men är lite fundersam på vilken sorters värmeväxlare som man kan använda.
Kommer att ha klor i poolen inte salt.
Har tittat på en 90 kW rostfri plattvärmeväxlare (ca. 1000 kr) och 75 kw "poolvärmeväxlare" (ca 6000kr) Kan någon komma med bra argument varför välja den dyrare före den billigare.
Kommer senare att komplettera uppvärmningen med en 55 kw vedeldad poolvärmare och den har egen värmeväxlare. Tycker om att elda men frun är inte riktigt av samma åsikt när jag eldar i innekaminen..   <help>

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag