Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - achilleos

Sidor: [1]
1
Teknik / Ta isär Pahléns pump
« skrivet: november 18, 2012, 17:02:25:25  »
Har en gammal Pahléns bronspump som börjat läcka i axeltätningen. Har skaffat ny tätning men nu får jag inte isär pumpen. Sitter ju fyra bultar lätt åtkomliga ytterst och sedan 4 muttrar inne, närmare axeln. Har lossat alla 8 och det går att vicka eländet fram och tillbaka en aning men det ramlar inte isär. Har jag glömt nåt? Sitter det nån ytterligare låsning någonstans?

2
Uppvärmning / Bygga solfångare
« skrivet: juni 26, 2006, 14:55:06:06  »
Jag har precis rivit ner ett överskåp i köket med glasluckor. Fick då en idé om att bygga en egen solfångare genom att helt enkelt måla skåpet svart och dra en massa trädgårdsslang genom det. Sedan skickar man igenom vatten mha en enkel trädgårdspump. Är det nån som testat detta? Är det värt mödan?

3
Uppvärmning / Skydd, på eller av?
« skrivet: juni 19, 2006, 20:59:35:35  »
Har precis monterat vårt poolskydd. Det blev ett Miami cover II, som är ett tätt skydd i blå PVC.

Har en fråga angående solens uppvärmning och skyddet. Vilket är bäst, att ha skyddet på eller av om det t.ex. är 25-26 grader och solsken och temperaturen i vattnet är något lägre?

Om man har skyddet på så kanske det bildas nån sorts växthuseffekt, men å andra sidan, om man har skyddet av, så kommer ju solstrålarna ner i vattnet och kan då frigöra sin energi där... Vad säger ni som har haft skydd ett tag?

(Det är alltså bara naturlig, direkt, solstrålning, inte via solpaneler eller nåt sånt)

4
Vatten och kemi / Nytt sandfilter
« skrivet: maj 28, 2006, 15:33:07:07  »
Efter mycket svärande och meckande med mitt antika filter+filterventil har jag nu gett upp och kommer att investera i ett nytt filter. Frågan är då om det finns nåt speciellt att se upp med eller spelar det kvitta vilket man köper?

Den enda egentliga skillnad som går att läsa sig till mellan olika typer och fabrikat verkar ju vara vilken kornstorlek man skall ha. 0,4-0,6 eller 0,6-0,8. Frågan är om det spelar någon roll vilken sand man har eller om det inte blir någon skillnad i praktiken?

Några tips och "att tänka på" i denna fråga?

5
Vatten och kemi / Gröngrumlig pool
« skrivet: maj 06, 2006, 09:32:04:04  »
Hej!

Som nybliven poolägare efter att ha flyttat in i ett hus med pool i höstas har vi nu startat upp poolen för säsongen. Poolen det rör sig om är en 70-tals pool, 4x8 m som inte har haft någon täckning alls under vintern. Efter att isen smält har vattnet blivit alltmer grönt av vad jag förmodar är alger. Även en mängd olika djur har kunnat observeras, t.ex. nån sorts skalbagge som varit stora som femkronor.

Nåväl, var på K-rauta och köpte kemprodukter och har nu hällt i chockklor, och höjt upp pH-värdet samt låtit pumpen gå i sammanlagt ca 10 timmar. Resultatet är hittills inte så imponerande... Först blev vattnet mycket mörkare grumligt, på gränsen till svart för att sedan återgå till en mer grön färg.

Är detta normalt? Jag tycker inte att det verkar hända så mycket mer nu men jag kanske är för otålig?

Det gröna, som jag antar är alger som frodats efter vintern, skall de tas bort av kloret eller skall filtret ta hand om detta?

Sandfiltret kan mycket väl vara dåligt då det som sagt är en gammal anläggning och jag vet inte när det t.ex. byttes sand i det senast. Funderar på att öppna filtret och spana lite...hur skall sanden se ut för att det skall vara ok? Vart köper man billigast ny sand om det skulle behövas?

Vad bör klorhalten vara (ppm) under denna fas, när vi alltså inte skall bada utan bara "rensa upp" lite efter vintern? Kan man öka på klorhalten till MER än det rekommenderade på testsetet för att mer effektivt rena vattnet nu?

Är det nåt annat som jag bör kontrollera/göra såhär i början av säsongen?

Många frågor på en gång, men det är en helt ny värld för oss det här =)

6
Markpooler. / Köpa hus där det finns pool?
« skrivet: augusti 14, 2005, 18:33:38:38  »
Hej!

Mitt första inlägg här blir en vädjan om lite hjälp för en pool-novis.

Har varit och tittat på ett hus där det finns pool på baksidan. Det är en c:a 10x3 m stor rektangulär pool med trätrall runt om. Poolen saknar dock uppvärmning och det finns heller ingen sorts överdrag monterat.

Några frågor;

1. Det finns fjärrvärme i huset. Hur svårt/dyrt/vanligt är det att fixa till uppvärmning av poolen via den?
2. Vad kostar det att driva en pool, bortsett från uppvärmning.
3. Hur mycket jobb är det egentligen?
4. Vad skall man kolla upp avseende poolen inför ett ev. köp av huset?
5. Är det svårt att montera överdrag i efterhand? Vad skall man tänka på där? Kostnad?

Tacksam för snabbt svar då budgivningen startar snart!  :)

/Magnus

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan