VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - TommyC

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Billig och tillförlitlig klordoserare
« skrivet: juli 18, 2023, 13:10:29:29  »
Den första versionen använde en burk av ganska hård plast av okänd typ som inte tålde klor så bra. Den höll ca 3 år.

Nuvarande version är tillverkad av polypropylen. Efter 3 år är burken fortfarande intakt förutom lite blekt tryck. Beroende på hur stort vattenflödet är över dygnet så borrar man hål av lämplig storlek och antal. Här används 2 st 8 mm hål i burkens botten och lock. En 200 gram puck förbrukas här på 7-8 dygn.

Idén till den här doseraren kom ursprungligen från ErikN. Enklare, billigare och mer tillförlitligt än så här kan det inte bli.

2
Vatten och kemi / Sönderfryst kulventil 50mm
« skrivet: september 15, 2019, 09:55:40:40  »
Vårt pumprum är ouppvärmt och beläget under poolen. Väggarna består av 20cm tjock betonghålsten. Dörren är en enkel ganska tunn modell. Vid start av cirkulationen i år hade en ventil fryst sönder. Pumprummet har haft samma utformning sedan 2013 då värmepumpen installerades och ventilerna tillfördes.

Cirkulationspump och sandfilter dräneras alltid i god tid före vintern. Under de föregående 5 vintrarna har inga skador uppkommit. När man öppnar en ventil och ser hur konstruktionen är utförd så är det ett mysterium hur en horisontellt monterad ventil kan klara en vinter utan att frysa sönder.

Murphy har naturligtvis sett till att samma modell av ventil inte finns att köpa. Gängorna skiljer på olika fabrikat av ventiler. Hela montaget är lite för komprimerat för att det enkelt ska gå att montera en annan typ av ventil. Jag gjorde därför ett försök att laga det spruckna ventilhuset. Det gick över förväntan. Sprickan frästes först upp till V-form för att säkert få tangit-limmet att tränga in överallt. Sedan armerades utsidan med glasfiberväv och massor av tangit-lim. Före limning tvättades allt med aceton. Då limmet som vanligt sjunker lite så fick sprickan fyllas från insidan med mer lim ett par gånger för att O-ringen skulle täta.

I fortsättningen får ventilerna övervintra i det uppvärmda garaget.

3
Övriga frågor! / Folkpool på svarta listan
« skrivet: augusti 29, 2015, 17:23:41:41  »
Folkpool Karlstad

Täckduken till swimmingpoolen krånglade nästan omedelbart efter montering. Trots att företaget försökte laga den flera gånger återkom felet. Kunden bör få häva köpet och få tillbaka 16 500 kronor.

http://www.radron.se/svarta-listan/

Det är lätt att invaggas i en falsk säkerhet när man handlar hos Folkpool. Man tror att man handlar av en stor koncern som kommer att hjälpa till att lösa eventuella problem man får med den lokala butiken. Så är det alltså inte vilket har visat sig flera gånger här tidigare. Ganska märkligt kan jag tycka att Folkpool centralt låter en enskild butik dra ner ryktet för hela Folkpool men det är väldigt tydligt att så är fallet.

4
Övriga frågor! / Årets första padda tog morgondoppet
« skrivet: juli 09, 2014, 07:58:04:04  »
Igår morse vid morgondoppet såg vi något bulligt i bräddavloppet. Jodå, som vi direkt misstänkte var det en padda. Det brukar hända en eller två gånger varje sommar. De kryper troligen in under gummiläppen vid pooltakets kortsida. Hoppar i för en avsvalkande simtur, hamnar så småningom i bräddavloppet och tar sig inte ut därifrån.

Nu står det oftast en skifferplatta där. Den fungerar som tyngd så inte silen trycks upp av tryckstöten som kan bli när pumpen stänger av. Dessutom hjälper det paddan att hålla sig flytande tills räddningen anländer. Man borde kanske ha en liten paddevakueringsramp upp från bräddavloppet  <hmm>

5
Övriga frågor! / Smutsrand på glasfiberpool
« skrivet: juli 04, 2013, 20:02:11:11  »
En av båtägarna på jobbet har varje vår i flera år pratat om ett medel han hittat som är helt överlägset allt annat han provat på för att ta bort smutsranden i vattenlinjen på båten.

Tidigare har jag med som jag tyckt framgång kört polermaskin på plasten och fått bort t o m föroreningar som ätit sig in i matrialet och varit helt omöjliga att få bort med rengöringsmedel. I år kom jag ihåg att köpa hem mirakelmedlet för båtar i lagom tid till uppstart av poolen. Lagom skeptisk, trött och lite stressad körde jag på det vid 23-tiden kvällen när fyllningen skulle starta. Varför blir det alltid så att allt ska fixas i sista stund  <hmm>

Till min stora förvåning fick jag bort hela smutsranden på ca 15 minuter utan att gno hårt. Även en del andra märken försvann.

Vår pool är byggd med samma teknik som de flesta plastbåtar d v s glasfiberväv och polyersterplast som stomme med gelcoat och topcoat närmast ytan. Om medlet fungerar på en linerpool eller ens är lämpligt på en sådan har jag ingen aning.  <dontkn>

För en vanlig plastpool är det dock rena undermedlet <sol>

Turtle Marine Cleaner heter den makalösa smörjan

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag