CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - poola73

Sidor: [1]
1
SpaForum / Läcker mitt spabad?
« skrivet: februari 06, 2023, 16:52:45:45  »
Hej,
vi har ett spabad för första gången, köpte det begagnat och startade det i oktober. Vi har använt det mycket sen dess men sänkte värmen till 16 grader över jul/nyår för att spara lite el. När jag då öppnade det efter ca 14 dagar så hade vattnet sjunkit med 1 dm så jag fyllde och tänkte inte mer på det. Men nu bytte jag vatten helt förra helgen och höjde värmen igen, sen dess har barnen badat 3 ggr och idag när jag skulle kolla vattnet (9 dagar efter fyllning) så hade det sjunkit säkert 15cm och pumpen larmade för lågt flöde. Under hösten, när vi badade ofta så märkte jag inte att vattnet sjönk något särskilt mycket.

Vad kan ha hänt? Avdunstar vatten mycket snabbare när det är kallt ute? Eller har jag fått någon läcka någonstans fast jag inte ser något spår av läckande vatten eller så?

2
SpaForum / Skulle det funka att bryta strömmen varje dygn?
« skrivet: september 14, 2022, 20:52:03:03  »
Hej,
vi har precis skaffat ett första spabad som snart ska kopplas in. För att minimera elkostnaden undrar jag om det skulle funka att koppla in en timer på strömmatningen och på så sätt styra att värme och pump är avslaget typ de fyra dyraste timmarna på dygnet.
Men min fråga är om detta skulle funka? Jag antar att det inte gör det men jag har ingen koll på hur spabad funkar så jag tänkte fråga experterna. Startar öht ett spabad (Dimension One Breeze i vårt fall) automatiskt om strömmen bryts eller måste man starta det manuellt? Om det kan starta upp automatiskt och kommer ihåg inställningarna så kanske det ändå inte är bra för pumpen att slås på/av varje dygn?
mvh
/ola

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag