CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Pooltomten

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Minimaster - strunta i alkalinitet?
« skrivet: augusti 08, 2022, 13:21:42:42  »
Hej! Har ett automatiserat system (nåja) med Minimaster med natriumhypoklorit och saltsyra. Har minst sagt utmaningar med alkaliniteten. Försöker jobba upp den till 80-100 ppm under 7-10 dagar med avslagen syra. pH stiger förstås till runt 8.  När jag sedan slår på syran så ”äter den upp” alkaliniteten som sjunker och efter ett tag är tillbaka på 0 (i alla fall enligt mätdosan Autocheck 15).

Poolen är 7x3,5 meter. Pooltak. Två år. Minimaster med natriumhypoklorit och saltsyra. UV-lampa. Om jag låter Minimastern jobba ifred så ligger fritt klor på ca 0,8, pH på 7,4 (alltid stabilt) och alkaliniteten 0 (enligt mätdosan). Vet att det är stort felvärde på alka.

Frågan är: Kan jag strunta i alkaliniteten om pH ligger stabilt på 7,4? Eller är det skadligt på något sätt med låg alkalinitet?

Om jag håller på med Alka up så får jag visserligen upp alkaliniteten ett tag men får å andra sidan ett pH som går upp. Och sen sjunker alkaliniteten igen när jag slår på syran. Och så håller det på, ganska tröttsamt.

Tacksam om någon kunnig kan ge råd.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag