Polarpumpen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - 4literträolja

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / SV: Dammsugaren fastnar! + mjölkvitt/grumligt vatten
« skrivet: juli 07, 2011, 23:28:23:23  »
Stort tack ronson och Steffe!

Ronson: Tryckmätaren på filtret står ganska långt ner på grönt (vilket är konstigt eftersom det stått på rött de två tidigare somrarna!). Filtret står normalt på "Filtration" och vi brukar ha pumpen på nästan dygnet runt. Även när vi inte badar som nu (dock har jag stängt av den ikväll). När jag dammsuger står den på samma - Filtration. Kanske borde den stå på Waste för att köra ut skräpet direkt? Hittade en låta med såna där flockningsstockar, ska lägga i dom direkt imorgon bitti.

Mitt Ph är ok just nu, men på gränsen till lågt.

Förresten, vilken tur att detta forum finns! Ska bara försöka förstå hur man svarar utan att behöva kopiera alla andras svar...

2
Ovanmarkspooler / Dammsugaren fastnar! + mjölkvitt/grumligt vatten
« skrivet: juli 07, 2011, 21:11:50:50  »
Har en ovanmarkpool, cirka 4,5 x 9 meter, eller nåt sånt. Fick den "på köpet" när vi flyttade till nytt hus men delar dessvärre inte många andras glädje över att ha pool. Visst är det härligt när man väl dyker i, men de två senaste åren har vi räknat ut att det för oss är 80/20 som gäller. Alltså 80% arbete och 20% bad. Nu är jag väldigt nära att bli en av dom som fyller hela hålet med cement ... Hoppas därför på lite pepp och framförallt hjälp!

Problem 1:
Poolen är mjölkvit/grumlig, och stickan visar på nära noll (0) i alkalinitet. Ph är okej, men "stabilizer" är också lågt. Att hälla i "Alkalinitet Höj" hjälper inte ett dugg, att chockklorera gör saken något bättre - men bara ett tag. Jag har snart hällt i produkter för en tusenlapp, helt förgäves. Jag har inte riktigt fått upp alla löv/tyngre skräp som ligger på botten i ett hörn, och därför börjat projekt dammsugning.

Problem 2:
Dammsugaren "suger sig fast" och går inte att rubba. Jag kopplade tratten till bräddavloppet och fyllde slangen via insprutningsmunstycket tills det bubblade. Luften var således borta. Men ack, dammsugaren fastnade så fort jag satte den mot botten. Och med tanke på att jag inte ser botten så vet jag heller inte om botten på dammsugaren ligger rakt, eller om jag bara drar kanten mot poolduken, vilket knappast kan vara bra.

PS. Kan nån reda ut skillnaden mellan "rinse" och "waste"?

Vore ytterst tacksam om någon vänlig själ kunde komma med några handfasta tips. Cementblandaren ser annars farligt frestande ut


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan