CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - oinvigd

Sidor: [1]
1
Teknik / SV: Julas värmepump från Anslut
« skrivet: juli 02, 2010, 01:03:55:55  »
Jag köpte Julapumpen för en månad sedan och är supernöjd med den. Vi har mellan 27-30 grader i vattnet i vår Intexpool 456 cm /91 djup.

2
Vatten och kemi / SV: Från kristallklart till brunt på några timmar
« skrivet: juni 06, 2010, 20:51:56:56  »
 Filtret och värmepumpen har gått hela natten och imorse var vattnet kristallklart och temperaturen 28 grader :) . Idag har jag inte backspolat filtert ens. Vi har badat nästan hela dagen med barnbarn och badsugna grannar.  Hääärligt!

3
Vatten och kemi / SV: Från kristallklart till brunt på några timmar
« skrivet: juni 05, 2010, 20:50:02:02  »
Skööönt! Idag är vattnet klart igen - inte kristallklart men nästintill. Jag har kört sandfiltret hela dagen och backspolat 4 ggr. Jag tog en rejäl chansning och körde saltgenerator i en timma också.

Igår goolade jag och hittade en intressant tråd där man hade samma problem med järnhaltingt vatten som blev brunt vid klorering. Där tipsade de om olika metoder med både strumpor handdukar och lite annat hemmafix som jag testade, bl.a lade jag frottehandukar i poolen som slukade järnavlagringarna. http://www.finishing.com/149/95-3.shtml
Tack Erica och SinginSailor för att ni berättade hur ni hade gått till väga med erat bruna vatten. Utan er hjälp hade jag tömt poolen och börjat om på nytt och fått samma problem igen. Nu kunde jag bada med mitt barnbarn som jag ville.

4
Vatten och kemi / SV: Från kristallklart till brunt på några timmar
« skrivet: juni 04, 2010, 23:03:14:14  »
Tack snälla ni för support. Tråkigt då barnbarnen skulle komma imorgon, de har verkligen sett fram emot ett bad. Den som vänar på något gott....

5
Vatten och kemi / SV: Från kristallklart till brunt på några timmar
« skrivet: juni 04, 2010, 22:24:52:52  »
Tack för ditt svar. Jag får avvakta några dagar och de vad som händer. Om ert vatten klarnade får vi hoppas att vi har samma tur.  Frågan är om jag ska förtsätta att köra saltvattengeneratorn någon timma per dag. Har ni också saltvattengenataror?

6
Vatten och kemi / SV: Från kristallklart till brunt på några timmar
« skrivet: juni 04, 2010, 21:43:05:05  »
Jag har haft vatten i poolen i 14 dagar men poolen har bara stått utan att vara använd. Nu har jag kört med poolvärmepumpen i två dagar och vattnet har stigit från 17 - 26 grader. I morse körde jag saltvattengeneratorn och fick en mindre chock då jag såg förändringen.
Vi har eget vatten som innehåller mycket järn och mangan men vi har filter som tar bort det men vi har slarvat med rengörningen av vårt vattenfilter. Vattnet som vi har inne i huset är klart och fint och det var vattnet i poolen också tills jag körde saltvattengeneratorn.
Jag var inne på din linje att det hade hänt något vid den kemiska processen men funderar på att byta ut vattnet. Det kanske är en dum idé om samma sak kommer att upprepas.

7
Vatten och kemi / Från kristallklart till brunt på några timmar
« skrivet: juni 04, 2010, 21:24:17:17  »
Igår var vattnet kristallklart och 24.5 grader varmt i min Intexpool som jag kör med Bestways sandfilter samt Julas luftvärmepump Anslut. I morse kopplade jag in Intex saltvattengenerator och körde den 3 timmar med filtret och värmepumpen på. Vips var vattnet brunt. Vad gick snett och hur åtgärdar jag det?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag