VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - TommyC

Sidor: [1] 2 ... 344
1
Vatten och kemi / SV: *Sponsrat ämne* MyWater klorfri SPA-desinfektion
« skrivet: december 30, 2023, 17:36:16:16  »
Texten är motsägelsefull och omöjlig för mig att förstå. Rubriken säger klorfri SPA-desinfektion. Det betyder att desinfektionen sker utan klor. Sedan står det "Efter ca 15 minuter är vattnet helt klorfritt". Det kan man ju som jag gör, tolka som att det inte var helt klorfritt tidigare även om formuleringen inte explicit betyder det!?

Sedan blir jag såklart nyfiken på varför man rekommenderas att vänta i ca 60 minuter innan man badar. Dessutom, varför "ca 60 minuter"? Vad riskerar man genom att inte vänta 60 minuter?

Jag har inget spa och kommer nog inte att skaffa något så jag ingår inte i reklamens tänkta kundgrupp men det finns fler petimetrar än jag här  ;D

För övrigt så anser jag att det inte finns några bra skäl att desinficera vatten med något annat än klor som är billigare än alla hokus-pokus kemikalier med okänt innehåll och dessutom väl beprövat.

2
Om forumet + Regler för inlägg. / SV: Ny annonsmetod.
« skrivet: december 30, 2023, 17:16:52:52  »
Jag ser inget problem med det, du anger ju att det är "sponsrade artiklar" d v s reklam, annars hade det ju varit oseriöst. Det är väl bara bra om du kan dra in lite mer intäkter!

3
SpaForum / SV: Ska cirkulationspumpen alltid vara igång?
« skrivet: oktober 08, 2023, 12:33:24:24  »
Det beror på flera parametrar som hur många som badar, hur länge, hur rena/lortiga dom badande är, klorhalt, styrka på cirkulationspump, temperatur och säkert några ytterligare. Vi som har en överdimensionerad cirkulationspump kör den via tidur ca halva dygnet.

4
Uppvärmning / SV: Smart puck (Shelly) KMP Smart 60
« skrivet: oktober 08, 2023, 12:23:11:11  »
Jag har inte sett den frågan tidigare så du är kanske först med att vilja ha en sådan lösning.

För oss fungerar det utmärkt med att ställa önskad temperatur i värmepumpen och sedan styra gångtid för cirkulationspumpen med ett enkelt tidur. Värmepumpen känner när flödet upphör och slutar då värma. Syftet med tidstyrningen är att spara energi på dels den för kraftiga cirkulationspumpen samt att låta värmepumpen arbeta dagtid då lufttemperaturen är högre vilket ger högre verkningsgrad hos värmepumpen.

5
Markpooler. / SV: Unionskoppling få isär
« skrivet: oktober 08, 2023, 12:18:11:11  »
Kanske kan Biltemas universalöppnare fungera https://www.biltema.se/bil---mc/bilverktyg/oljeverktyg/oljefilterverktyg/universaloppnare-2000016986
om man inte orkar med den så fungerar säkert en kedjerörtång men då är det risk att plasten tar skada.

6
Markpooler. / SV: Inre poolsarg av trä
« skrivet: september 30, 2023, 16:49:21:21  »
Vi har en hemsnickrad lösning med inre sarg sedan 2016. Syftet var att dölja den fula plastsargen och pooltakets skenor. Resultatet blev över förväntan. Intrycket av poolen förhöjdes väldigt mycket i vårt fall. Materialet är vanligt tryckimpregnerat trallvirke.

7
Vatten och kemi / SV: Alkanitet
« skrivet: september 12, 2023, 18:01:39:39  »
Ja, vattenverket har detaljerad information om vattnet.

Vi har alltid klorerat med veckopuckar typ multiklor från några olika leverantörer. De senaste två säsongerna var det från Biltema. Före det från Svensk Poolmiljö som hade bästa pris 2016 då jag beställde 15 kg. Dessförinnan köpte vi varje år från Folkpool som brukade ha bra erbjudanden innan poolsäsongen började. De senaste åren har jag struntat i chockkloreringen vid start av säsongen. Vattenverket mäter 0,25 ppm fritt klor så behovet av inledande chockklorering torde vara obefintligt i vårt fall.

8
Vatten och kemi / SV: Alkanitet
« skrivet: september 12, 2023, 11:32:51:51  »
Jag har ingen vetenskaplig grund för vad som är "bra vatten". Det är en bedömning grundad på 19 säsongers erfarenhet från drift av vår pool. Det enda som jag objektivt kan mäta är pH och fritt klor. Nu  har jag inte sett något behov av att mäta i år då vattnet känns precis som vanligt under tidigare säsonger med avtagande frekvens av mätande.

Det jag kan observera utan att mäta är att vårt vatten är klart och luktfritt samt att det inte finns någon antydan till hala väggar, irriterad hud eller ögon. Klorhalten hålls på bra nivå med tillsats av en ny veckoklorpuck per vecka. Klor och pH har alltid vid tidigare mätningar legat på bra värden.

9
Markpooler. / SV: Vatten problem - Grumligt
« skrivet: september 12, 2023, 10:32:39:39  »
Förutom det som Erica redan nämnt så kan det vara bra att veta att spindelpackningen i centralventilen kan hamna snett och släppa fram vatten fel vägar. Efter många år kan delar av packningen trilla i bitar och då behöver packningen bytas.

10
Teknik / SV: Poolpump trasig, hjälp med alternativ.
« skrivet: september 12, 2023, 09:35:31:31  »
Jag skulle demontera pumpen och inspektera skicket på ingående delar. Kanske räcker det att byta lager och axeltätning så sparas ganska mycket pengar som säkert behövs för annat. Det finns filmer på internet och en del skrivet här på forumet om renovering av cirkulationspumpar.

Sidor: [1] 2 ... 344
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag