VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - ulphen

Sidor: [1] 2
1
Vatten och kemi / SV: Kraftigt stigande klor av veckopuckar
« skrivet: september 05, 2023, 15:33:48:48  »
Låter konstigt. En 200g veckopuck borde ge er ungefär 5-6ppm enligt https://www.troublefreepool.com/calc.html. Men det är ju utspritt under hela dess "livstid".  Därför låter ju 7,5 väldigt högt om ni väntat till kloret går ner till 0.5 varje gång.

Tänker att det kanske är något fel med mätningarna. Har ni något annat än er poolLab att mäta med?

2
Vatten och kemi / Klorförvaring
« skrivet: november 17, 2022, 13:12:11:11  »
Första vintern med klor och dags att börja tänka på förvaringen. Har haft kemikalierna i en dynbox hela sommaren men som jag förstått det (Enligt t ex folkpool) så bör de stå frostfritt. Funderar därför om det kanske är dags att ta in dem men läser då på det här forumet att det finns en risk att prylar runt omkring kan rosta. Tänkte därför kolla hur ni andra gör?

3
Vatten och kemi / SV: Vinterstängning och algmedel
« skrivet: oktober 16, 2022, 13:50:39:39  »
Tack för svar. Men då kanske jag klarar mig utan det. Brukar ni förresten chockklorera innan ni vinterstänger. Verkar ju vara delade meningar om det. Tänker själv att det borde vara bättre att chockklorera till våren om det behövs men vad vet jag  :)

Tänkte faktiskt inte på att man kunde beställa det annars. När jag körde baquacil så blev det oftast väldigt dyrt då man fick betala extra pga att det var farligt gods.

4
Vatten och kemi / Vinterstängning och algmedel
« skrivet: oktober 15, 2022, 09:10:06:06  »
Då temperaturen börjat gå ner mot 10 grader i min 8X4 pool med pooltak så börjar det snart bli dags för vinterstänging. Det blir min första stängning med klor då jag bytte ut Baquacilen i våras. Miami pool som jag köpt poolen ifrån har inga instruktioner för klordrift så jag har mest tittat runt på nätet och sett att de flesta andra leverantörer rekommenderar att man tillsätter algmedel inför vintern. Är detta nödvändigt? Då jag har en bit att åka till närmsta kemförsäljare så vill jag försäkra mig att det inte är onödigt. Tänker att det inte borde hinna växa så mycket om man startar upp poolen i tid till våren. Skulle vara intressant att höra hur ni andra gör.

5
Vatten och kemi / SV: Dagsklor
« skrivet: juni 23, 2022, 08:53:25:25  »
Efter att ha läst en massa trådar här på forumet så funderar jag om det nog vore smartast för mig att göra som du säger och i alla fall börja med veckopuckar och köra det nu på semestern för att poolen ska få lite solskydd och jag det lite bekvämare (Win-win  :)). Men att sedan gå över till t ex tempo sticks eller liknande veckotabletter av Kalciumhypo. Hur gör ni andra som kör liknande veckoklor (kalhypo). Har ni lite CYA i som grund?

6
Vatten och kemi / SV: Dagsklor
« skrivet: juni 22, 2022, 16:38:19:19  »
Tack för svar, Jo det är ju lite meck. Jag har lagt i 18 nu för gå från 0 till strax över 2. Har jag pooltaket på och inte badar så är det inga problem. Då behöver jag inte fylla på men blottar man hela poolen så går det ju snabbt som sagt. Är lite orolig att köra veckopuckar hela tiden för att inte få för hög CYA. Har ju sett att det finns "puckar" utan CYA också så det kanske skulle kunna vara något att satsa på för mig som har ett tak och kan avskärma stor del av tiden?

7
Vatten och kemi / SV: Dagsklor
« skrivet: juni 22, 2022, 16:04:03:03  »
Den är 8X4 meter. Rätt stor trappa i den så vattenmängden är ca:37-38m3.

8
Vatten och kemi / Dagsklor
« skrivet: juni 22, 2022, 15:44:24:24  »
Har en liten undran om dagsklor (Kalciumhypo 7g tabletter) som jag tänkt börjat använda i min pool. Har inte använt några veckopuckar eller liknande så har ingen CYA i poolen än (Vet ej om jag ska ha det heller). Tänkte testa lite nu från början men har ju märkt att kloret förbrukas snabbt när jag tar av pooltaket. Min undran först och främst är därför hur lång tid efter man tillfört tabletterna i breddavloppet som man kan bada. Det ska ju vara fint här framöver så man vill säkert bada en del och då känns det som att man nog kommer att behöva lägga i extra under dagen.

9
Vatten och kemi / SV: Mätinstrument/testset klor 15ppm
« skrivet: juni 09, 2022, 16:01:14:14  »
Såg ditt svar Roger lite för sent. Men du har nog rätt i att det är säkrare att tömma. Fått en massa bundet klor som verkar vara svårt att bryta ner. Antar att det är det du pratar om.

Överväger att tömma poolen (så långt det är säkert) i helgen och börja om. Det är ju bara det att det är så jobbigt att sprida ut allt vatten då vi är rekommenderade att ta hand om vattnet på tomten.

10
Vatten och kemi / SV: Mätinstrument/testset klor 15ppm
« skrivet: maj 31, 2022, 18:12:27:27  »
Läste precis på Pahelns att man kunde göra så och kände mig lite lätt dum  :). Men tack för svaret nu vet jag hur jag ska göra.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag