VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - rsjowa

Sidor: 1 [2] 3 ... 22
11
Övriga frågor! / SV: Rekommendation av försäkringsbolag?
« skrivet: september 07, 2010, 23:49:14:14  »
Jag pratade med Folksam i somras, då jag ville vara säker på vad som täcks och inte i försäkringen. Det slutade med att jag betalar ca 500 kr extra per år och då ingår även poolen i hemförsäkringen. Hoppas inget händer så jag får anledning att prova försäkringen...  8)

12
Byggtrådar / SV: Perstorp pölen (leca)
« skrivet: augusti 19, 2010, 22:24:57:57  »
...
Vad har ni andra för leksaker i era pooler?

VI har haft mycket nytta av vollybollnät, spänner rätt över långsida till långsida. Kostade 149 kr på rusta. Väääldigt prisvärt för oss. Sen kör vi 2 * 2 spelare, i vår jämndjupa 4 * 8 meter pool. Funkar riktigt fint.  <antman>

Men er gunga ser kul ut. Har sett den både på rusta och på folkpool. Men olika prissättning.

13
Markpooler. / SV: tryckts in
« skrivet: augusti 06, 2010, 00:26:01:01  »
Lät ju jobbigt om tak och allt redan är på plats. Humm.

Men utan att ta bort matrial på utsidan av långsidan så tror jag det är mycket svårt att rätta upp om den åkt in. Tyvärr. Kanske går att gräva upp en bit under  2-3 meter av skenor till taket? och trycka ut sidan, ... allt beror ju på hur det ser ut.

Personligen för mig när det hända så kände jag att jag inte ville gå och störa mig år efter år på detta, hellre att det fick ta några timmar till på bygget och det blev bra.

Har du lejt bort jobbet kanske du kan reklamera det?

Annars är det väl bara gilla läget och hoppas det inte blir värre.  Under 2 cm kanske du klarar att leva med ???

14
Monterade mitt Klasik C tak förra hösten. http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=4819.50

Jag satte i kraftigare stenar, men det går säkerligen bra med vanliga marksten. Är det små stenen får du väl köra med lite extra skruvar bara. Annars har du ju fått ett antal skruv med i ditt paket, bara att sprida ut dom så är det klart  :)

15
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / SV: Ytbehandling på trätrall?
« skrivet: augusti 06, 2010, 00:08:51:51  »
hej
Såpa och vatten varje år ger en grå ton samt att man återställer olja till trävirket.
1 del såpa 3 eller 4 delar vatten, detta gör jag 2 ggr per år lägger på med en sopkvast
är det väldigt skitigt kan man köra med trallrent först.
mvh carlos <sol>

Jag kör 3 delar såpa, 1 del vatten, och sen kör över altan varje vår, en gång per år. Tvättar innan med trallrent. Det ser riktigt nice ut. Har aldrig förstått vitsen med att olja, vilket är:
1) dyrt
2) tar massa tid
3) blir en otrevlig yta att gå barfota på
4) blir en otrevlig yta att se på
5) får en svart yta med tiden (som då blir varmare än ett ljusare golv).

Sen får alla byggvaruhus, snickare, målare säga vad dom vill (för dom hånskrattar åt en när jag berättar att man inte behöver olja)

Såpa (med naturligt tallolja i) ger ljusgrå färg, och skönt att gå på, minimalt med stickor. Kan rapportera igen efter 5 år till med altangolvet  :) 

16
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / SV: Padda runt poolen???
« skrivet: augusti 05, 2010, 22:57:30:30  »
Jag satte några reglar som jag skruva långsida mot långsida innan jag försiktigt körde med 50-kgs paddan runt om. Vart strålande fint nu när jag dagligen går på resultatet.  <antman>

Kolla här hur jag skruvade reglar i min byggtråd -> http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=4819.40

17
Markpooler. / SV: tryckts in
« skrivet: augusti 05, 2010, 22:45:04:04  »
Hände liknande för mig, fast sidan trycktes in av grävmaskinen när vi byggde. Vi grävde upp längs långsidan och justerade den. Sen återfyllde. Funkade toppen. 

18
Teknik / SV: Hur tänkte ni vid placering av poolbelysningen?
« skrivet: augusti 04, 2010, 12:11:28:28  »
Har noterat detta problem jag också, fast inte med pool, utan bara med vanlig utebelysning med överdimensionerade och felriktade ute-lampor som grannar generellt tenderar att ha ibland.  ::)

Menar, det har inget speciellt med pool att göra. Även om jag möjligen irriteras av att få mitt hus belyst så känner jag ju att jag knappast kan gå och gnälla. "gubb-grinig" är ju inget epitet man vill ha  ;) ... man måste ju få ha belysning på egna tomten.

Finns ju ofta gatubelysning som lyser in i hus och stör, men man hör ju aldrig nån som gnäller om det. 

19
Teknik / SV: jetstream , värdelöst ?
« skrivet: juli 28, 2010, 21:11:28:28  »
Jo det var den modellen jag misstänkte. Du har en väldigt tunn genomskinlig slang som går från "koppen" till elcentralen, har du något slack på den? Om det är så så tycker jag att du ska prova att göra det jag skrev ovan och se om det inte blir en väldig skillnad. Bara ta på dig badbyxorna och hoppa ner framför jetstreamen och med hjälp av en stor stjärnmejsel lossa på dom 4 skruvarna som håller i yttersta delen och sedan vända på den 180 grader.

Är det denna som ligger i en större plastslang ? där är ju lite slack på den där den lämnar slangen sen kanske man kan dra slangen lite ytterliggare, hur mycket längd behöver jag för att dra ut o vrida ? jag kan ju annars lossa träklossen som håller plastslangen då får jag betydlig mer längd att jobba med.
 så det är själva den delen jag får i handen när skruvarna är borta som jag sen vänder o skruvar tillbaka igen ?

Vad är den tunna genomskinliga slangens funktion ? är det till knappen på o av ?

Så det kan vara så illa att en "riktigt" installatör gör ett sådan fel o sätter den på fel håll,  :o vi har precis flyttat in i huset och de tidigare ägarna har använt jeten i 2-3 år och varit nöjda  :-X själv kan jag bara ta 2 simtag sen är den simturen över  <antman>


Jag har samma jet-stream som du, jag tycker också min är för dålig. Kan inte simma speciellt länge innan jag "slår i kanten", dock inte lika dåligt som i din film.

Den lilla plastslangen är den som styr av/på, dvs knappen längst ner i jetstreamen. Trycker du på den går det en luftbubbla som styr pumpen.

Det andra plaströret (som den lilla går i) är nog för lufttillförseln, så du kan blanda in luft i vattentrycket. Sätt igång jetstreamen, prova sen att vrida munstycket åt vänster, då ska du blanda in luftbubblor i din ström, blir bättre lyftkraft då.

20
Byggtrådar / SV: Folkpool Classic 4 * 8 hos rsjowa
« skrivet: juli 17, 2010, 13:19:44:44  »
Snyggt bygge!

Håller sig skenorna till taket bra på stenarna, tänkte om dom sätter sig ngt??
Har du skruvat i varje sten?

Tackar o bockar.

Skenorna sitter faktiskt riktigt bra såhär efter en vinter. Jag packade med plattvibrator under stenarna (som i sig väger rätt mkt). Så inga som helst sättningar och jag räknar inte heller med det. Dock har jag inte skruvat i varje sten, kanske sitter skruv i 50 % av dom. Jag velade lite hur jag skulle göra, men än så länge är det lugnt!

Att jag valde tjocka mursten var just för att det ska sitta bra. Hade jag skruvat i tunnare (4 cm) vita markstenen så misstänker jag att det skulle röra på sig mer...

Lycka till med ditt bygge!

Sidor: 1 [2] 3 ... 22
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag