Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: lialie skrivet september 29, 2011, 20:29:03:03

Titel: Veck i linern och halvfylld pool
Skrivet av: lialie skrivet september 29, 2011, 20:29:03:03
Hej!
Vi har köpt en liten J&F rundpool (3.6m) som ska byggas in i ett altandäck.
Grund med markduk, makadam, cellplast men sedan fanns det knapp plats med stenmjöl så vi tog byggplast över frigoliten och bara lite stenmjöl (paddade ej stenmjölen). Satte på poolen och byggde en sandvall med rätt mycket sand ut i mitten också. Därpå en nålfiltsmatta.
Sedan på med linern.

Byggarna som höll på med altanen gjorde även poolen. Nu när vi kommer hem och poolen är halvfylld ser vi en massa veck i botten och på sidorna. Vad gör man? Ska jag försöka tömma ut vattnet och börja om? Det ska väl vara jämnare så. Jag bifogar några bilder. Tacksam för kommentarer.

mvh
lialie



Titel: SV: Veck i linern och halvfylld pool
Skrivet av: Liemannen skrivet september 29, 2011, 21:47:30:30
Jag hade absolut börjat om.
Titel: SV: Veck i linern och halvfylld pool
Skrivet av: Fia skrivet september 29, 2011, 22:10:24:24
Håller med!
Du kommer förmodligen att reta dig på det om du inte gör det.
Titel: SV: Veck i linern och halvfylld pool
Skrivet av: lialie skrivet september 30, 2011, 00:16:49:49
Tack för svar.
Jo det kanske blir så att man får prova om man kan göra bättre själv.

De (altanbyggarna alltså) sa att det hade försökt få det rakt och fint men när de fyllde på vatten så veckade det sig och vred sig.

De trodde att sandvallen och nålfiltsmattan gjorde att det blev för grunt så att det blev lite för mycket liner i poolen. Håller väl inte med om det.
Titel: SV: Veck i linern och halvfylld pool
Skrivet av: lialie skrivet september 30, 2011, 18:01:30:30
Tog beslut att börja om. La in trädgårdsslangen för vattentömning innan jag åkte till jobbet. Får snart se hur långt det har gått...

Förhoppningsvis en varm dag i morgon så linern kan bli lite mjuk och lättgörlig.

Har fått lite tips om hur man ska göra för att få till linern slät, men det gör inget om det finns fler tips.


Titel: SV: Veck i linern och halvfylld pool
Skrivet av: awasen skrivet oktober 01, 2011, 15:47:44:44
Ska du få linern riktigt slät i bottnen så får du ta till varmt vatten. Jag kopplade slangen på duschen och fyllde ca. 3-4 cm i botten. Inte hett dock, varmt... Sen är det enklast att krypa på knäna och "nypa" tag i linerna och dra ut den. Man får ofta gå i "kors" från hörn till hörn för att få det bra.
Se till att få ungefär lika mycket avstånd från kanterna runt om. Veck på väggarna är svårare att rätta till om de är vertikala, horisontella kan man dra uppåt men man måste göra det innan man fått mer än ca. 5 cm vatten över dem, sen är det kört...

Mvh,
Anders
Titel: SV: Veck i linern och halvfylld pool
Skrivet av: lialie skrivet oktober 02, 2011, 22:32:16:16
Hej och tack för svar.
Jo dina tips stämmer helt och hållet. Fick väldigt bra service av J&F Fritid som var med på telefon under helgen och sa samma sak plus mera. Vi har haft svårt att få in linern symmetriskt så vi trodde att den inte var helt rund ett tag. Fick väl in den hyfsat till slut och nu har vi fått bort vecken från botten, dock kommer sömmen en liten bit upp på väggen på en del ställen.

Han bara fylla till ca 20 cm innan det blev för mörkt, fortsätter imorgon så får vi se hur det ser ut med vecken.

När vi kröp omkring på botten kunde vu känna några små stenar som stack upp lite mot linern. Typiskt, de som la på nålfiltsmattan måste ha gått omkring med sina skor på den. Hoppas att det håller.

Titel: SV: Veck i linern och halvfylld pool
Skrivet av: lialie skrivet oktober 03, 2011, 18:59:30:30
Hej!
Vi börjar nu tro att poolen inte är helt cirkulär och därför har vi haft svårt med att få i botten symmetriskt. Vilken i sin tur gjort att vi får det svårt med veck. Nu har vi fyllt i ca 30 cm och poolen och poolvägarna ser ut som på bilderna. Vi har spänt upp poolväggen och imorgon ska vi sätta på klämlisterna och sedan fylla på vatten. Hoppas på att något magiskt händer och vecken försvinner :-)

Anders, tror du att vecken försvinner?
Titel: SV: Veck i linern och halvfylld pool
Skrivet av: awasen skrivet oktober 06, 2011, 08:51:01:01
Vissa verkar ju lite större och där kan det bli knepigt... Ni får fortsätta dra upp linerna varefter ni fyller... Om stommen inte är helt rund så kommer det att bli lite överlopps någonstans och då blir det veck... tyvärr...

Vi har nu efter två säsonger massor med veck, men vad gör väl det när man kan bada och plaska runt i egen pool!!!!  >rulla<

Vecken glömmer du snabbt, inget att oroa sig alltför mycket för... Blir det horisintella veck så "vik ner" dem så att de inte blir som ett dike där det kan samlas smuts.

//Anders