VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
SpaForum / SV: Skarva slang för ozon-rening
« Senaste inlägg av Erica skrivet Igår kl. 22:42:02 »
Ozon är ju rätt aggressivt så det finns säkert många material som tar stryk av det. Men till autodossystem för pooler använder man oftast nylonslang till kemikalierna. Men kvalitén på denna kan variera. Vi hade ett slag problem med upprepade läckor på slangen för klortillförsel. När vi sedan bytte till liknande slang av annat fabrikat slutade problemen. Dock bör man nog byta kemslangarna någon gång för säkerhets skulle eftersom det blir synnerligen obehagligt om man får en läcka/spricka och det börjar spruta ut klor resp, saltsyra i maskinrummet.

Men det uppe till vänster på bilden ser ju ut som ett kopparrör ? Förhoppningsvis har jag sett fel, koppar passar inte alls i spamiljö.
2
SpaForum / SV: Missfärgat spabad - Rostfläck?
« Senaste inlägg av Erica skrivet Igår kl. 22:29:12 »
Det ser ju väldigt koncentrerat ut just vid den punkten och då misstänker man ju att det finns någon komponent av felmaterial där - järn/stål som inte är rostfritt får inte finnas i ett spabad. Men jag ser ränder längre ned i själva badet som även de verkar rostfärgade. I så fall kan det ju handla o att huset har starkt järnhaltigt vatten och att det är sådant som orsakar problemen.

Hur svårt det blir att få bort beror dels på själva ytan på karet, dels på hur länge föroreningen suttit där. Askorbinsyra och i vissa fall oxalsyra används ju ibland mot rostutfällningar. Men först skulle jag kolla precis där det hela börjar (upptill) och undersöka om det finns något järn där. Det räcker ju att man råkat sätta i en järnskruv där det var tänkt att sitta en skruv gjord av syrafast rostfritt stål. Vi har en poolstege med rostfria steg och handtagsrör. En gång måste ett steg bytas ut och vi bultade dit ett nytt. Efter en tid upptäckte vi kraftig rostutfällning vid ena sidan - inget på den andra. Det visade sig vara så att vi fått två olika bultar till steget i fråga. En ena bulten och dess mutter var korrekt utförd i syrafast rostfritt stål. Den andra var helt felaktigt en galvaniserad bult med d:o mutter. Det var helt uppäten av rost på kort tid. Av muttern fanns princip inget kvar och större delen av bulten var också borta. Det som varit en 8 mm bult var i den värst angripna ändan kanske bara 4 mm kvar av.
3
SpaForum / SV: Hot spring återförsäljare
« Senaste inlägg av Jonathan Ellsén skrivet Igår kl. 21:01:18 »
Hej!

Behöver ni hjälp med något så jobbar jag på SWIIM, vi har tagit över Hotspring i Stockholm och har butiker i Täby samt Haninge.

Hitta till närmsta butik här:     https://swiim.se/kontakta-oss/

Vi har 3 heltidsanställda tekniker och kan hjälpa er med allt.

För service boka här: https://swiim.se/service-spabad/

Vi har inte alla reservdelar uppe på vår hemsida så det får ni maila oss i butiken för offert.

Hej@swiim.se

Mvh,Jonathan Ellsén
070656389
www.swiim.se
4
SpaForum / SV: Missfärgat spabad - Rostfläck?
« Senaste inlägg av Apoptos skrivet Igår kl. 20:13:11 »
Hej!
Har man månne kört brom istället för klor?

Tror inte det. Har för mig att tidigare ägare ändå pratade om klor. De har lämnat lite flaskor för att höja pH och även för att rengöra patronfilter. Inget innehåller brom. Hittar dock inget klor heller så kan ju inte vara helt säker.
5
Uppvärmning / SV: Poolvärmepump Swim and Fun Pico 5R 5kW
« Senaste inlägg av kwhalp skrivet Igår kl. 17:38:54 »
Jahapp, då fick värmepumpen permafrost, troligen pga för låg nattemperatur (-4°C).  :o

Körde en finsk reset, i 8h, sen körde jag igång igen och den verkar funka!  O0

Varför i helvete är det så djävla kallt? Snart i mitten på maj, har golfströmmen börjat svaja?  <hmm> <dontkn>

6
SpaForum / SV: Missfärgat spabad - Rostfläck?
« Senaste inlägg av kwhalp skrivet Igår kl. 14:55:41 »
Nyligen skaffat hus där det ingår ett spabad. Från några av reglagen är det en rostaktig missfärgning. Någon som har en aning om vad det är (är det rost?) och hur jag får bort det på bästa sätt? Och hur jag förhindrar att det uppstår.



Hej!
Har man månne kört brom istället för klor?
7
SpaForum / Missfärgat spabad - Rostfläck?
« Senaste inlägg av Apoptos skrivet Igår kl. 11:21:38 »
Nyligen skaffat hus där det ingår ett spabad. Från några av reglagen är det en rostaktig missfärgning. Någon som har en aning om vad det är (är det rost?) och hur jag får bort det på bästa sätt? Och hur jag förhindrar att det uppstår.



8
Vatten och kemi / SV: Filter media
« Senaste inlägg av kwhalp skrivet Igår kl. 10:49:32 »
  Nja om något går igenom filtret så trampar jag ju hellre på sandkorn än på glaskross.


Jag tillhör team Filterboll; dvs en utböling och änsålänge oerfaren, men om nåt går fel, så trampar jag helst på tomteluvans ulliga boll  :angel:
9
Vatten och kemi / SV: Filter media
« Senaste inlägg av Erica skrivet Igår kl. 10:43:50 »
Citera
Slipper också en del sandkorn som smyger sig in i poolen från filtret.
  Nja om något går igenom filtret så trampar jag ju hellre på sandkorn än på glaskross.
10
Vatten och kemi / SV: Rosa liner
« Senaste inlägg av Erica skrivet Igår kl. 10:40:57 »
Du har möjligen inte lagt klortabletter eller klorpulver i en hög på botten ? Det ser ut som de färgförändrngar som man får om man råkar spilla klor på sina kläder. Troligen då en blekskada, som ju inte går att tvätta bort. Enklaste motmedlet blir väl att lägga en bit liner av samma sort som en lapp över området.
Sidor: [1] 2 ... 10
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag