CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Erica

Sidor: 1 ... 432 [433]
4321
Artiklar och läsvärt. / SV: Nu har det tyvärr hänt
« skrivet: oktober 02, 2009, 22:10:25:25  »
Bra att någon åtmindstone försökt få igång en diskussion om detta. Men det verkar märkligt att myndigheterna står helt passiva. De aktuella bestämmelserna är ju lagstiftning, inte några rekommendationer. Pooler som inte fyller kraven borde inte kunna få säljas. Måste ett antal barn dö först ?

2 m är sannerligen ingen överdrift - jag skulle själv rekommendera det dubbla. Vi har inomhuspool och om en grupp barn badar så brukar det skvätta rejält - minst 3 m lär det ju skvätta iväg. Barn plaskar ju rejält mycket mer än vuxna. En gång gjorde jag misstaget att ställa ifrån mig mina skor intill pooltrappan när sedan en grupp barn kom och badade....skorna var helt fyllda med vatten när jag kom upp en stund senare... Man kan ju tänka sig vad som skulle kunna ha hänt om det varit någon elektrisk apparat som stått där.

4322
Artiklar och läsvärt. / SV: Nu har det tyvärr hänt
« skrivet: september 26, 2009, 19:22:14:14  »
Jag diskuterade detta fall med mn man, som jobbar inom elkraftsektorn. Enligt honom är de flesta av dessa trädgårdspooler helt olagliga eftersom pumpen sitter alldeles intill poolen och ändå drivs med 220 V. Enligt starkströmsföreskrifterna får endast 12 V användas för utrustning som är närmare en pool än 2 m. Men trots detta tycks de säljas helt utan varningar och restriktioner.

Vad det gäller jordfelsbrytare så är det lag på att ha sådan till alla vägguttag utomhus eller på platser där anslutning av kablar som går utomhus kan tänkas ske. Lagen gäller dock tydligen inte gamla installationer utan endast om man bygger nytt eller ändrar om något. Men att dåliga elinstallationer i kombination med t.ex. blöta barn är helt livsfarligt borde ju alla förstå. Hu vad tragiskt att det skall behöva hända sådana här olyckor. Jordfelsbrytare går f.ö. ganska lätt att sätta in även i efterhand. Vi gjorde det till vår sommarstuga utan några problem. Jordfelsbrytare har räddat livet på åtskilliga personer och borde vara lika självklart som att man har bilbälte i bilen.

4323
Vatten och kemi / SV: Alternativ till baquacil och klor?
« skrivet: september 25, 2009, 20:04:18:18  »
Rimligen borde det väl vara bättre att byta till våren om du skall vinterstänga poolen. Då får du ju börja med frächt vatten direkt till våren och får lättare att hålla kontroll på själva startförloppet. Vi har inomhuspool så situationen är lite annan, men när vi först fyllde den blev vattnet brunt så fort vi hällde i klor.. Men efter några dagar rättade det till sig.

Kan inte svara något om alternativ. Har aldrig testat Baquacil utan vi kör med klor och det fungerar bra. I en privat pool behöver man ju inte ha så mycket klor, så trots att det är inomhus har vi inte några problem med klorlukt.

4324
Inomhuspooler / SV: krossat glas i inomhuspool
« skrivet: september 23, 2009, 14:30:44:44  »
Krossat glas i poolen är tufft att få bort, i vart fall om det handlar om vinglas eller något liknande som ger tunna bitar. Avgörande är ju om ni har liner i poolen eller inte. Är det liner gäller det ju att inte punktera denna - en vass glasbit gör ju lätt ett hål. Är det hård botten utan liner, typ betong eller metallpool, så är det ju lättare. Då kan man ju både bottensuga noggrant och använda håven för att skimma längs bottnen. Tyvärr är glasbitar rätt tunga i förhållande till sin storlek så sugen får inte alltid tag i dem. I det avseendet är ju håven bättre men det gäller ju att man lyckas få in bitarna.

Vi råkade ut för samma sak en gång och vi lyckades få rent från glas utan att tömma poolen. Men det tog en del arbete att fixa det, håven plus en borste med långt skaft för att borsta in bitarna i håven funkade rätt bra. Men det var ändå ett par bitar som vi sedan kände med fötterna när vi badade, men då var de så pyttesmå att man inte skar sig på dem. En annan sak var ju att förhindra folk att skära sig under festen då fortfarande glaset låg kvar (poolen har en hård botten så för poolens del var det ingen risk). Det här badet var ett "icke inplanerat bad", d.v.s. en del gäster hade roat sig med att knuffa i varandra. Männen hade ju mestadels skor på sig, kvinnorna hade väl oftast sparkat av sig dem, i vart fall om de hade högklackade. Så vi fick ge våra gäster den lite lustiga uppmaningen att ha sina skor på sig om de ville vara i poolen, något som de lite skrattande åtlydde :) Men gör aldrig så i en linerpool, höga klackar kan punktera poolen !

4325
Vatten och kemi / SV: Järn i förening med klor - brunfärgad och blekt liner!?
« skrivet: september 23, 2009, 14:00:20:20  »
Är du säker på att det verkligen var Biltemas kylarslangar som ställde till det ? Vattnet kan ju också innehålla järn. Vi har själva järnhaltigt vatten och när vi fyllde vår pool och sedan började klorera den så blev vattnet först en brun-grön oaptitlig sörja. Men så småningom, efter några dagar, så tog kloret och filtret hand om järnet och vattnet blev klart och fint. Sedan dess har vi inte haft några problem. Men det lär väl återupprepas den dag vi byter vatten.. :(

Sidor: 1 ... 432 [433]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag