CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - novis

Sidor: [1]
1
Pooltäckningar / SV: Pressening under vinterplåt
« skrivet: september 04, 2008, 15:48:02:02  »
Jula är annars ett bra tips för stora och billiga presseningar.

2
Pooltäckningar / SV: vintertäckning och poolguard
« skrivet: augusti 28, 2008, 09:51:58:58  »
Tack Ingvar! Låter så självklart när du skriver det :) Då blir det till att införskaffa plåt. Jag såg en tråd där några hade köpt 2-sort. lite billigare direkt på fabrik, men det ligger i Skåne... Lite långt att åka med min lilla släpvagn  :D Vet ni om det finns billigare alternativ i Stockholmsområdet? Tycker Folkpool drar till lite väl mycket med sina priser (på det mesta, inte bara plåt).

Tacksam för tips från alla poolälskare här på forumet!

Novis

3
Pooltäckningar / vintertäckning och poolguard
« skrivet: augusti 27, 2008, 14:34:21:21  »
Hej,

Pessimist som man är börjar jag redan tänka vintertäckning av poolen :( Har ingen VP så det blir för dyrt att hålla värmen (köper VP till våren :D ).

Inför första vinterstängningen (flyttade in förra vintern) funderar jag på hur jag skal göra... Förra ägaren drog undan poolguarden och "spikade" upp en vanlig presenning. Kändes lite sådär med 50 cm regnvatten i en egen liten pool på press'en förra vintern med en liten treåring som lekte i trädgården.. Dels kan man ju drunkna i regnvattnet, men även ramla igenom/sjunka in om presenningen ryker.

Frågan är hur jag skal göra till vintern? Borde väl egentligen köpa plåt, men har lite tunt om pengar just nu. Har för mig att det kostar ca 10000 att täcka 8x4?

Är det någon som låter poolguarden ligga på? Skulle kännas lite säkrare om man kan låta den vara på med en presenning på topp för att hålla smuts etc. borta. Kan tex köpa en billig pump för att köra bort regnvattnet som samlas på toppen om det blir en varm vinter som förra vintern.

Åsikter o erfarenheter av poolguard på vintern plus ev tips om plåtskydd mottages med stort tack!


4
Hej igen. Upptäckte att jag skrev fel ang. fabrikat på elvärmaren. Har en "Elvärmare psa titan 6kw" från Folkpool, inte från Pahlén..

novisen

UPPDATERING: Hade tur och fick tag på en elektriker som kom o kliade sig i huvudet i en timme innan han kom på att flödesmätaren stod fel. Den måste ha vridit sig, typ (fattar inte hur det kan hända). Men, men nu funkar det iallafall. 14 grader i poolen. 900 kr i el så är jag kanske uppe i 20... längtar efter VP tills nästa sommar!

novisen

5
Nybliven husägare med pool i trubbel  :)

"Startade upp" poolen (8x4) enl. anvisningar från tidigare ägare för ett tag sedan för att få igång cirkulationen. Har dock inte kört med värme. Nu när jag har försökt köra igång elvärmaren (6kw elpatron, Pahlens) så händer ingenting... Har kollat runt lite på detta fantastiska forum, och tänkte försöka om jag kan få lite tips på felsökning här innan jag kontaktar elektriker som kostar $$$ och oavsett inte har tid före mitten på september :)

Det jag vet är att värmaren inte går (har dubbelkollat elmätare etc. efter tips i en tråd jag läste). Nu såg jag också att i mitt "elskåp" i pumphuset (ABB IP65 skåp med folkpool klistermärke på. Skåp med 2 brytare på högersidan, en för pump manuellt av, på eller tidsstyrning, en för värme på eller av) att någon sorts dosa (propp el. dyl?) ser ut att signalera ett fel. I bilden jag bifogar är det den högre av de två dosorna, som jag har förstått skall vara till värmaren (den vänstra är till pumpen). På den vänstra kommer det upp ett lite rött fönster på dosan når elen är igång, detta händer inte på den högra. Vet inte om felet ligger här, eller om det bara berättar att värmaren inte drar någon el?

Utgår ifrån att felet måste var antigen det jag berättar om ovan, eller något på själva elvärmaren. Om det är på värmaren (överhättningsskydd??) hur kollar jag isåfall detta?

Som ni förstår är jag en riktig novis på båda el och pool  :( Men jag hoppas lära mig lite mer under den första säsongen så att familjen kan njuta av denna fantastiska skapelse på 8x4 meter. Vore det inte för att vi gifter oss i sommar skulle jag direkt slå till på en VP och njuta av 27 grader utan att det kostar skjortan, men det får vänta tills nästa sommar!

Hoppas någon här har några tips!

novisen

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag