Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Joakim Gimholt skrivet maj 17, 2014, 22:31:19:19

Titel: Monterar och fyller, linerna släpper :-(
Skrivet av: Joakim Gimholt skrivet maj 17, 2014, 22:31:19:19
Hej,

Monterar och fyller min linerpool från poolkungen. Efter 40cm's fyllning (och återfyllning samtidigt) börjar linern hoppa ur snäpp-in listen - surt! Linern ligger kanske 2cm snett i botten, har mätt rundheten och den är inom centimetern. (Poolkungen: Rund pool, gjuten platta, snap-in-list).

Fick till botten riktigt bra och var riktigt nöjd med att få den helt veck och skrynkelfri. Botten och topplister fick jag kapa 2cm när jag monterade poolen så den är "mindre" än nominellt mått.

Duken känns rejält spänd (bågar inåt rejält runt om) och det känns som hela duken kommer far ur listen om jag fyller vidare...  Några tips? Vad skall jag göra? Just nu har duken hoppat ur listen längs en sträcka om ca. 40cm.

Det känns som om jag pumpar ur vattnet och börjar om efter att flyttat duken säg 2cm så kommer samma sak hända. (I instruktionen står till och med att man skall tillse att duken ligger relativt centrerat och två cm känns som inom felmarginalen...)

Tips / råd?

/ Joakim
Titel: SV: Monterar och fyller, linerna släpper :-(
Skrivet av: Rodge68 skrivet maj 18, 2014, 06:25:11:11
2 cm låter som om du är inom felmarginalen...

Ring poolsupporten som de har. Den är öppen även på helgen.
Titel: SV: Monterar och fyller, linern släpper :-(
Skrivet av: joakimgimholt skrivet maj 18, 2014, 14:09:19:19
...tyvärr så var supporten inte öppen idag söndag.
Tömmer pooolen nu - med syfte att flytta linern 2-3cm åt det håll där den lossat. (Pumpat sen 08:00 idag - kanske "klar" till kvällen.)

Något tips på hur man får ut det sista vattnet??? Antar att min dränkpump kommer lämna 3-5cm vatten (600-1000 liter vatten kvar när den tycker den är klar :-(

Mvh / Joakim
Titel: SV: Monterar och fyller, linerna släpper :-(
Skrivet av: matez skrivet maj 18, 2014, 16:04:20:20
Jag stället min dränkpump på botten och låter den gå till den slår av sig själv. Sitter ju en flottör med en kula som stoppar dränkpumpen. Sen fäster jag ett snöre i flottören så den är rakt upp och då går ju pumpen igen. Sen är det bara att vara med och slå av när det blir tomt. Får visserligen inte bort allt iaf, men det blir då inte alls mkt kvar iaf. Måste bara övervaka det så den inte börjar suga luft då den kan paja.
Titel: SV: Monterar och fyller, linerna släpper :-(
Skrivet av: joakim gimholt skrivet maj 19, 2014, 22:33:51:51
Tjoho... det går bättre nu...

Tömde poolen med min dränpump och tog det sista vattnet med en vattendamsugare. Justerade läget på linern 3cm och återmonterade i snap-in-listen.

Fick tag i poolsupporten vid 08:00 idag måndag. Och se... det var ett känt problem! Man hade börjat med en ny snap-in-list som var lite lurig och man hade inte hunnit uppdatera instruktionen för montering!!! (...försökskanin det är jag det :-))

Den nya listen har en tendens att snäppa ur och man måste regelbundet gå tunt poolen i början och trycka till den ca. en gång i halvtimmen om man fyller med vanlig vattenslang. Denna gång kunde jag känna efter 10cm fyllning att den började ge sig lite och då kunde jag trycka fast den på rätt plats - voila! Nu uppe på dryga 50cm och allt känns bra (ta i trä!).