Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - fmh82

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Vad är detta?
« skrivet: augusti 16, 2021, 12:36:45:45  »
Hej!

Vi är nya poolägare och fick igång vår poolanläggning denna sommar. Riktigt kul!
För 2 veckor sedan började det dyka upp missfärgning i poolstommen som är glasfiber. Jag kontaktar därför återförsäljaren som menade på att det såg ut som järnmissfärgning.
Vi blev därför rekommenderade att köpa metalmagic och behandla med det. Så vi körde 48h behandling enligt instruktion och tömde ner en bit av nivån för att manuellt lägga på metal magic. Dock händer inte ett skvatt.
Så nu står vi helt rådvill med ny pool som ser 30 år gammal ut. Någon som varit med om liknande och vet lösning på problemet.
Vi har slaviskt följt mätvärden under säsongen och haft en temp på 28-30 grader.
Missfärgningarna ser så djupa ut att jag är rädd för att det är någon sjukdom i plasten.
Bifogar lite bilder att kolla på.

2
Markpooler. / SV: Dräneringsfråga - glasfiberpool
« skrivet: september 07, 2020, 14:09:16:16  »
Om man har dräneringen i höjd med isoleringen så kommer ju denna vara blöt. Man vill ha dränering under isolering. Titta på hur man bygger enkla hus eller garageplattor.

Exakt! Jag blev också väldigt frågande till detta. Just för att när eventuella vattennivån når cellplasten för att börja leda bort vatten så är det ju rena flytvästen för stommen som står på den.

3
Markpooler. / SV: Dräneringsfråga - glasfiberpool
« skrivet: september 07, 2020, 13:15:22:22  »
JAg är ingen markbyggare, men jag kan inte se något problem med din lösning.
Natursand, är det vad poolleverantören rekommenderar?
Vissa brukar väl reka en svag cementblandning torrblandat som återfyllningsmaterial.

Jag skickar med leverantörens anvisning med urklipp. Där säger man utanför och i nivå med xps-isolering. När jag har gjort dränering och bortledning av vatten har det alltid varit med principen att vatten sjunker och ska förflyttas bort från den lägsta punkten som ska dräneras. I detta fallet borde det ju vara bärlagret som är dräneringsobjektet. Men som sagt, jag är inget proffs och har heller inte sänkt ner en balja i backen tidigare.

Absolut. Natursand eller blandning cement (1:4). Beroende på grundvatten och markförutsättning.  :)

4
Markpooler. / Dräneringsfråga - glasfiberpool
« skrivet: september 04, 2020, 08:46:00:00  »
Hej poolforum!

Jag har en fråga gällande mitt kommande poolbygge. Vi kommer bygga en poolplats med glasfiberstomme.
I leverantörens markanvisningar står det att vi ska bygga upp bärlager av 0-32 bergkross sen XPS-skivor ovanpå detta. Min fundering härrör själva dräneringen. Jag har inte byggt pool tidigare men förstår ju ändå principerna för det rent byggnadstekniska. Var placerar man dräneringrör för bästa resultat utan igentjokade pipor efter första våren?
Jag har skissat ett underlag där jag tänkte att jag placerar rören i makadamnivån men separerar med ytterligare markduk och ett eget lager med makadam. Är det rätt tänkt? På så sätt finns ju utrymme att skapa rätt fall mot dagvattenbrunnen utan att komma i för hög nivå mot stommens botten och XPS-underlaget.
Nu är jag inte särskilt orolig för grundvatten då vi har självdränerande mark av sand på tomten. Dock vill jag ha alla hängslen och livremmar enligt konstens regler.
Vad tror ni? Någon vis som kan dela med sig av erfarenhet och kunskap?

Ha en fin fredag!  O0



Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag