Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - espo999

Sidor: [1]
1
SpaForum / Hög klorförbrukning efter vattenbyte
« skrivet: november 16, 2021, 18:10:20:20  »
Har efter tips här provat att göra vattenbyte utan att använda pipeclean/biofilm cleaner. Tyckte inte vattnet kändes helt fräscht efter byte trots att vattnet är nytt. Körde chockklorering (ca 10ppm uppmätt) inkl aktivt syre.

Efter en dag hade en linje med fett bildats vid vattenkanten och halva det tillförda kloret förbrukats (drygt 5ppm). Torkade bort fettet som bildats, men förstod inte vart det kan kommit ifrån med nytt vatten i?

Idag mätte jag klor igen som nu minskat ytterligare till ca 2 PPM. Vattnet ser bra ut och ingen ny fettrand. PH och alk ser också bra ut.

Jag förstår dock inte varför denna klorförbrukning på nytt rent vatten? Och hur ska jag agera nu? Ny chockklorering? Samtidigt vill jag ju inte klorera mer än nödvändigt pga syansyra?

2
SpaForum / Cyanursyra alldeles för hög
« skrivet: oktober 29, 2021, 16:21:28:28  »
Bytte mitt vatten inkl pipeclean i början av Augusti. Fick ganska omgående känslan av att vattnet inte var topp fräscht. Började ganska snart bildas bubblor/skum och detta gjorde att ytvattnet inte kändes fräscht. Körde några chock kloreringar för att försöka lösa problemet men blev ingen lösning.

Nu köpte jag nya stickor för att kunna mäta Cyanursyra och den visar typ 150-200 :-\ Har då inte badat mer än max 10gånger. Hur kan värdet redan blivit så högt?

Kloret förbrukades i rask takt under en period, men efter sista rejäla chock kloreringen, så förbrukar inte spa:t mycket klor.

3
SpaForum / När byta UV-lampa?
« skrivet: september 11, 2021, 09:33:26:26  »
Tycker jag har problem med vattnet. Blir ofta bubblor och allmänt dåligt vatten senaste året. Badet är 3år, funderar på om UV-lampan blivit dålig?  Hur tänker ni kring byta av UV-lampa? Hur ofta? För man det själv och antar att man måste kontakta återförsäljare för att få rätt UV-lampa? Vad brukar priset ligga på?

4
SpaForum / Konstigt ytvatten??
« skrivet: augusti 04, 2021, 09:54:20:20  »
Hej!

Har haft mitt spa i 3år. I olika omgångar haft lite olika problem tex att spa börjar skumma kraftigt när man kör jets eller att det blir stora ränder med avlagring vid vattenytan. Detta trots att jag sköter mitt spa betydligt bättre än många bekanta. Vattnet i sig har för det mesta klart och fint. De få gånger vattnet blivit dåligt är om det stått utan klor och då har man kört Brighton än clear. Har dock läst nu att Bright and clear är dåligt för vattenkvalitén varför jag nu ser till att alltid fylla på med klor.

Nu har jag dock fått ett vatten problem jag inte sett tidigare. Det bildas nån typ av stora luftbubbelsamlingar på ytan vilket gör att intrycket av vattnet blir ofresht. Har nyligen bytt till engångsfilter som ska hålla 6månader utan underhåll och locket som sitter över filtren har jag plockat bort då den började gå sönder. Kan någon av dessa förändringar bidragit till mitt problem tror ni?

5
SpaForum / Frågor kring klorering
« skrivet: november 13, 2018, 22:37:51:51  »
Köpte mitt spa i somras och har provat olika metoder gällande klorering. Tycker det står olika uppgifter över allt och svårt och veta vad som gäller....

Just nu är läget så att vi badar kanske en gång i veckan och har Sun Wac tabletter för klorering. På anvisningarna står det 2 tabletter innan bad och 1 efter bad, sen ska det inte behövas mer.

För vår del innebär det att kloret redan är på 0 dagen efter och tillsätter vi inte mer klor så står vattnet okolerat i en vecka, vilket inte känns sunt.

Ska jag då tillsätta nytt klor varannan dag eller är det ok att vattnet står okolorerat i ett antal dagar och att man sen bara höjer nivån innan man ska bada?

6
SpaForum / Ute SPA ska beställas, men vilket av dessa?
« skrivet: juni 04, 2018, 22:20:24:24  »
Jag har kompisar och släkt som har ute SPAn, så jag har badat runt en del och vet vad jag vill ha. Det jag är ute efter är 2st liggplatser, men även ok utformning för småbarnen i familjen då tanken är att badet ska ställas ner till 33grader på sommaren och fungera som bad denna tid.

Det jag hittat som matchar den utformning jag önskar är:
https://www.trademax.se/pool-spa/spabad/utespa/spabad-jupiter-94-jets-6-personer-p234317-v92231
https://svenskabad.se/spabad/vancouver/

Jupiter från trademax har provats flera gånger hos släkting. Fungerar mycket bra och gjort så i ett år, men det kanske havererar nu när garantierna löper ut ;-) Jag kan få detta för 45000kr på Trademax, tyvärr dock slut i lager och inte åter förens i mitten av juli.

Vancouver är ju betydligt dyrare, men verkar fortfarande vara Kina tillverkat. Något större, men marginellt. Lite längre garanti tid. Men nästan dubbla priset? Jag har svårt att se detta vara motiverat. Missar jag något som göra att Vancouver är värt att fundera på? Skulle det vara avsevärt mycket bättre, så vist skulle jag kunna ge 80000kr, men känns onödigt att betala detta pris om det inte är avservärt mycket bättre...



Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan