VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Ado

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Luft i systemet men inga bubblor från inlopp
« skrivet: september 09, 2021, 14:28:41:41  »
Hej,

Har ett för mig märkligt problem som jag inte riktigt blir klok på. Vi startade upp vår pool för 1,5 vecka sedan och det har överlag fungerat bra men med 1 undantag. Jag kan under drift se lite bubblor som samlas i toppen på pumpen och dels höra lite knackande/smattrande ljud men endast vid kopplingen från sandfilter till värmeväxlare.

Startade upp poolen enligt tips från Rickard med koppling som gängas i bräddavlopp och Gardena-slang.  Pumpen verkar suga på bra och låter bra, flödet vid mina 2 inlopp verkar också väldigt bra och inga bubblor alls där. Har dykt runt och inspekterat. Alla kopplingar på sug och tryck-sidan är synliga och jag har gått igenom dem alla. Gått också igenom alla kopplingar i maskinrum inklusive dräneringsventiler pump och filter.

Men när jag stänger av pumpen låter det nästan som att vatten från värmeväxlaren rinner tillbaka till filtret. Ett kluckande ljud hörs.

Jag  har relativt långt avstånd mellan pool och teknikrum som står i garaget lite ovanför vattenytan. Ca 18-20 m till sugsida och kanske 27-29 m till trycksida. Alla slangar är 63 mm PEM.

Det jag funderar över är, borde inte luften tryckas ut eller kan det bildas en luftbubbla som ligger kvar?
Jag har värmeväxlaren ovanför filtret, kan det skapa problemet? Att värmeväxlaren är högsta punkten?


2
Markpooler. / Förlänga inloppsrör med limmad PVC
« skrivet: juli 05, 2021, 09:19:41:41  »
Hej,

Bygger pool med Leca och såg sent i processen att inloppsrören i plast endast är 250 mm medan blocken jag murar i är 300 breda. Noterade att Tjälldens förlänger inloppet med att limma dit ett PVC-rör. Jag undrar om det finns några risker med det här utförandet?

3
Markpooler. / PEM 63mm raka 6m rör eller slang
« skrivet: juni 28, 2021, 22:37:08:08  »
Hej,

Jag är i stadiet att planera rördragning från maskinrum som kommer ligga i garage med lite längre avstånd. Inlopp ca 30 m och brädavlopp ca 20 m därav valet 63 mm PEM.

Då jag förstår att PEM i den storleken är väldigt otymplig att dra tänkte jag se ifall någon ser potentiella problem med att köpa den i 6 m långa raka rör?

Jag kan dra det rätt så bra så att det passar med kopplingar som kommer krävas med båda alternativen (t-koppling till båda inloppen och böjar som ändå krävs). Kommer dock kräva 2-3 raka skarvar fördelat på 2 sträckor.

Har också läst på forumet att vissa förespråkar att PEM läggs i mindre krökar för att lämna utrymme för krympning och expansion och att detta kan medföra isärdragning av klämkoppling, stämmer detta?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan